akita Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam. Miał ktoś taki przypadek aby Air Bag w B8 świecił się dłużej niż normalnie na mrozie np jak auto długo stoi np po nocy. Zauważyłem tą przypadłość po spadkach temperatur. Jak było w miarę ciepło gasła kontrolka po odpaleniu auta teraz np po nocy nie gaśnie i trzeba odczekać np "minutę"
akita Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ciężko powiedzieć , odpala normalnie . Np dzisiaj temp -4 po nocy przejechałem około 4km aż zgasła kontrolka Air baga. Tak się zastanawiam od czego to zależy bo im mniejsza temp tym dłużej się świeci przy plusowych temp np +5st gaśnie po odpaleniu. ---------- Post dopisany at 14:40 ---------- Poprzedni post napisany at 14:39 ---------- Może być to np zależne od słabego aku?
akita Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 bym musiał pojechać aby odłączyć po kompa do kogoś bo kabelka jeszcze nie mam, ale z drugiej strony jak by załapał błąd to by kontrolka świeciła się cały czas zgadza się? No i kwestia tego czemu to zależne od temperatury otoczenia. ---------- Post dopisany 08-12-2012 at 15:29 ---------- Poprzedni post napisany 06-12-2012 at 15:33 ---------- Miał ktoś jeszcze taki przypadek?
sysek27 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ja nic takiego u siebie nie zauważyłem jedyne co to wczoraj jak było -17 to zauważyłem, że po odpaleniu auta MMI jak włączę PDC i później jak ruszę to trochę wolniej przełączy na media ale to tylko na początku zanim się auto zagrzeje a tak po za tym to wszystko ok żadnych innych objawów.
wrclaguna Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Bez diagnozy kompem trudno cos wywrózyć
akita Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 a koledzy może wiecie gdzie można w dobrej cenie kupić kabelek
Sztomel Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Trochę dziwny przypadek gdyż przy spadku sprawności akumulatora zazwyczaj pierwsza sygnalizuje o tym dłużej świecąca lub zapalająca się nawet w czasie jazdy kontrolka ABS'u jako najbardziej czułego na spadki napięcia.
marda16 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 a koledzy może wiecie gdzie można w dobrej cenie kupić kabelek Wholesale 2012 New VAG 11.11 VAGCOM 11.11.2 V1111 VAG COM VCDS HEX USB Interface VW Audi Seat Skoda (Kellie), Free shipping, $19.85-28.5/Piece | DHgate
akita Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zauważyłem również że jeżeli świeci się air bag to znika kontrolka nie zapiętych pasów, jeżeli kontrolka air baga gaśnie to świeci się kontrolka nie zapiętych pasów oczywiście jak są nie zapięte. Taka dziwna zależność. ---------- Post dopisany at 23:07 ---------- Poprzedni post napisany at 22:58 ---------- używa ktoś tego kabla ? nie ma z nim problemu z łączeniem? No i czy może ktoś ma spolszczenie progamiku aby wszystko lepiej rozumieć.
Rekomendowane odpowiedzi