bania Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Mam na oku instalacje za bardzo małą kasę niby do 200km na bloscie ktoś coś takiego pakował do Audi 2.4 ? Dodam że mam silnik na wykończeniu wiec mi nie straszne efekty uboczne . pytanie tylko czy to przyśpiesza w miarę normalnie ?
Mariot Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 blos w tym aucie to zwykłe druciarstwo...
darek995 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 A w ogóle blos tam wejdzie bez przeróbek? W Vałce to tylko na sekwencje patrzył, popatrz tez ze potem byś miał problem z odsprzedażą.
bania Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 Druciarstwo nie druciarstwo ale jedzie xD kwestia czy blos obsłuży taka moc ? i czy ktoś na tym jeździł silnik ma 400 tys i szukam dla niego zastępcy
waskivw Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Da radę , kolega jeździł w 2.8 aah, ja miałem w 2,6 abc , tylko problem z dokładnym ustawieniem składu mieszanki ,albo ubogo,albo bogato , check murowany.
MarioM1982 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Poprzeglądaj troskę fora pod kątem przejścia przeglądu technicznego, kiedyś chciałem montować blos w Hondzie Civic, instalacja II generacji i z tego co pamiętam jest problem z przejściem przeglądu, chodzi o skład mieszanki....
waskivw Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Ja jeździłem na normalne przeglądy i nigdy nie miałem problemów, wystarczy założyć krokowca na węża i diagnosta się nie połapie:grin:
Dev Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 V6-ka idealnie pracuje na BLOS-ie, sprawdzone silnik jest żwawy, nie ma zadyszki, nie kicha, nie prycha kolega jezdzi na nim juz dobre kilka lat fakt, przed przeglądem trzeba troche kombinowac ale zawsze przechodzi regulacja jest dziecinnie prosta: http://www.corrado.com.pl/warsztat/blos/blos.htm BLOS - opis, montaż i regulacja. - Forum Ford Club Polska
bania Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 O to mnie pocieszyliście trochę z tym blosem ;p Wiec chyba sie skuszę na blosa a za jakiś czas sekwencja
waskivw Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 O to mnie pocieszyliście trochę z tym blosem ;p Wiec chyba sie skuszę na blosa a za jakiś czas sekwencja Nie rozumiem kolegi , ja włożyłem blosa bo kupiłem audi z lpg z 2-gą generacją i tak było najprościej żeby auto odmulić , ale już tego błędu nie popełnię , tak jak pisałem wcześniej jest problem z dokładnym dostrojeniem lpg i albo masz ubogo na wolnych , bogato na wysokich ,albo odwrotnie.Znaczna poprawa w stosunku do miksera , ale porażka w stosunku do SQ. Założysz blosa i później przy zmianie na SQ wszystkie graty do wymiany , robota "głupiego", a niewiele taniej Cię to wyjdzie ?
bania Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 nie wszystkie bo butla i węże zostają a to wszystko mam za 200zł cena jak za butle
waskivw Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Butla owszem ,ale węże to tylko wodne, pod warunkiem że starczy do nowego reduktora?, gazowy za duży , SQ śr .12 mm, II gen śr.19 mm, pozostaje jeszcze sprawa wielozaworu, elektrozaworu z filtrem i miedzi ? Powiedz czy masz założoną jakąś instalacje , czy dopiero planujesz ?
Rekomendowane odpowiedzi