15lolo Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 witam serdecznie mam oto problem z radiem pioneer nw co sie stało czy znajomy coś wcisnoł czy samoistnie sie stalo z wady radia radio gdy włacze gra strasznie głosno chodzi mi oto ze np na wartosci glosnosci 1 gra tonacja np 25 jak było wcześniej :kwasny:itp radio sie obecnie podglasza i przycisza do 0 tylko ze tak jak wspomnialem gra strasznie głosno od pocżatku wartosci ps moze ktos wie jak zresetowac radio ??
Ans Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 kiedyś miałem w radiu, nie pamiętam modelu, ic power volume cos takiego i była wartość poczatkowa grania, jak coś wyjmij radio i odłącz to sie zresetuje
airbob Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Odłącz radio od zasilania ewentualnie jeżeli ma przycisk reset w panelu lub za nim to go użyj. Jeśli to nie pomoże to wygląda ze radio się zepsuło.
Piotrb89 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Gdy kręcisz gałką, to na wyświetlaczu poprawnie pojawiają się poziomy sygnału? Jeśli tylko głos świruje, a na wyświetlaczu poziom 1.2.3.4.5... itd zmienia się normalnie, to może rzeczywiście trzeba zresetować. jeśli jednak i to świruje, to być może wystarczy przeczyścić impulsator. Zauważyłem coś takiego w tanich radiach samochodowych, jak i raz w markowym amplitunerze- Wyczyściłem impulsator i grało jak należy.
airbob Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Człowiek pisze że na radio na poziomie 1 gra jak by miał ustawione na 25 (myślę ze skala jest do 30) to nie jest sprawa impulsatora
pesik87 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 ja mam radio jakies pioneer i w opcjach gdzies jest ustawienie poczatkowe glosnosci.. tzn.. ustawiasz jak glosno ma grac plyta czy tam mp3 wzgledem radia FM.. to jest po to zeby gdy przelaczasz z FM na Cd muzyka grala tak samo glosno.. ---------- Post dopisany at 17:08 ---------- Poprzedni post napisany at 17:05 ---------- aaa. i jest jeszcze na panelu u mnie jakis przycisk podbicie dzwieku.. funkcja 0-normalnie 1-glosniej 2-mega glosno..
Magicbattle Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 jak zdejmiesz panel radia przy stykach powinna byc gdzies mala dziurka z przyciskiem do resetu radia. mozna wcisnac malym srobokrecikiem albo patyczkiem
Rekomendowane odpowiedzi