Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Wybór tarcz i klocków hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, że przed chwilą powstał identyczny temat lecz tam były trochę inne przedziały cenowe oraz zależy mi na czasie i idealnym doborze zestawu.

Tak więc potrzebuję tarcze i klocki na przód i tył. Jako, że nie mieszkam w polsce a z tamtąd właśnie będę zamawiał części muszę zamówić raz a dobrze, to znaczy nie mogę sobie pozwolić na czasochłonne wymienianie produktu, gdyż moje hamulce są raczej w opłakanym stanie. Nie mam żadnych wątpliwości co do procedury wymiany, gdyż miałem praktyki jako uczeń w serwisie peugeota i tam właśnie wymieniałem prawie cały czas hamulce.

Zależy mi też na tym, gdyby ktoś był taki kochany i podawał od razu strony (bez alledrogo) do tarcz i klocków. Zależy mi też na tym aby wszystkie części były z jednego sklepu internetowego, gdyż będzie dużo prościej odebrać znajomemu jedną paczkę a nie 2 lub 3.

Tak, więc koniec gadania i mój zakres cenowy to 1000 złotych. Chcę, żeby części były raczej dobrej jakości i dobrze ze sobą pasowały. Chciałbym także zakupić pastę hamulcową żeby posmarować klocki (nie pamiętam jak ta pasta się nazywała, być może ceramiczna lub miedziana, nie jestem pewien) i sylikon lub jakiś smar do prowadnic. Jeżdżę na 16 calowych felgach.

Z góry dziękuję za Waszą pomoc :)

Edit. Znalazłem taką stronkę Auto części w MotoCentrum: zamienne części samochodowe w atrakcyjnych cenach i tam jest taki sklep internetowy, szukałem tarcz i klocków, tylko że mam problem bo niektóre tarcze są grubsze a niektóre cieńsze. Spotkałem się nawet z tarczą, która miała 28 mm grubości, ale to już jakaś typowo sportowa była. A i bym zapomniał, chciałbym klocki z czujnikami zużycia.

Jeszcze raz dzięki.

Opublikowano

A na forum szukałeś sprawdzonych zródeł? http://a4-klub.pl/sprzedam-ogloszenia-komercyjne-firm-157/czesci-super-cenach-hurtowni-duze-upusty-klubu-promocje-20286/ Kolega dobierze ci coś odpowiedniego i zwrotów nie będziesz musiał robić:thumbup1:

Opublikowano

A to ciekawostka :) Nie wiedziałem, mam nadzieję, że kolega z tej hurtowni pomoże mi w doborze części i ich rozmiaru, gdyż jak wspominałem jestem w tym zielony, jedyne co robiłem to wymieniałem części, które dostałem do ręki :) Dzięki za odpowiedź

Opublikowano

na przodzie masz:

288/15 mm zacisk Ate

albo 280/22 mm zacisk Lucas

zrób zdjecie zacisku to powiem Ci co i jak

jak masz koła minimum 16" polecam montaż 312/25 mm

Opublikowano

A co trzeba zrobić jak się chce założyć większe czyli te 312/25mm ? Trzeba coś zmieniać w zaciskach ? Zaraz zejdę do samochodu i postaram się zrobić zdjęcie to za parę minutek je tutaj wrzucę.

Opublikowano

wymieniasz zaciski z jarzmami tarcze i klocki

dokładasz osłony i wioooooooooo !!!!!!!!!!!

Opublikowano

nowe jarzma i zaciski

Opublikowano

TRW - 280/22 mm

Opublikowano

std 245/10 mm, w ośce w B5 nic innego nie było

aluminiowy zacisk, oznaczenie Ferodo klocka FDB1083