Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 AFN 97r] Wpada w tryb awaryjny i wywala błąd 519

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam mały problem z moją A4 , odkąd zrobiło sie zimno zaczęła wpadać w tryb awaryjny co ciekawe jak silnik złapie 90* nic sie niedzieje auto można deptać do ponad 4000 obr i jest ok , le jak silnik nie ma temp wystarczy dodać więcej gazu i lipa , po podpięciu vaga wywala błąd 519 00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)

28-10 - Short to B+ - Intermittent wie ktoś co to może być ??

Opublikowano

Użyj opcji szukaj. Jest pełno o tym. Do sprawdzenia zawór N75, wężyki podciśnienia, sprawdzić czy sztanga na turbinie lekko chodzi. Najlepiej dać pełne logi.A jak zrobić logi znajdziesz w dziale diagnostyka VAG

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/tdi-diagnostyka-aktualizacja-20-viii-2012-a-12031/

Opublikowano

jak n75 ok i wężyki wymienione na nowe to turbo do czyszczenia :(

ale zacznij od nowych wężyków kup w sklepie motoryzacyjnym, tylko w pełni gumowe (średnica wew 3,5mm)

jak nie pomoże to zamień g18 z n75 miejscami jak nie będzie różnicy to turbo do czyszczenia a jak będzie to n75 do czyszczenia

instrukcje znajdziesz na forum

Opublikowano

u mnie ten sam komunikat, takie same objawy. dziś wytaszczyłem turbo ma być zrobione na jutro. byłem w szoku że może tak stanąć ze nie szło sztangi ruszyć. bynajmniej nie starałem sie jej ruszyć na chama prze obawą uszkodzenia łopatek.

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem , ale czemu tylko na zimnym silniku , co do sztangi to chodzi ciężkawo ale chodzi , wężyki niedawno wymieniałe ale dla pewności sprawdze .

Opublikowano

na zimnym miałem na początku sporadyczne notlauf-y. potem kiedy było 90* i np. jadąc na 4 biegu przytrzymałem go dłuższą chwile powyżej 3,5 tyś obrotów totalny spadek mocy i tryb awaryjny aż w końcu turbo stanęło i po zrobieniu logów dynamicznych okazało się że turbo wali cały czas 2,4bara

Opublikowano

Jak nie wpada na rozgrzanym,to piłuj do konca poki mozesz.

Opublikowano
  • Autor
Jak nie wpada na rozgrzanym,to piłuj do konca poki mozesz.
Czemu piłować puki można ?? No właśnie ciekawe że na ciepłym silniku dobrze idzie , sam przekładałeś turbo od AWX ? Dużo było problemów z odkręceniem śrub ?
Opublikowano

zapomniałem zmienic podpis juz nie AWX tylko BRD.Wyjecie turba około 25minut.

Opublikowano

"Short to B+" czyli zwarcie do plusa na kablach zasilających zaworek. Posprawdzaj wiązke od n75 moze woda we wtyczce

Opublikowano
  • Autor
zapomniałem zmienic podpis juz nie AWX tylko BRD.Wyjecie turba około 25minut.
, a turbo od AWX czym sie różni od BRD ?? i czy BRD też pasuje bez żadnych przeróbek ??
Opublikowano

Kolego zrób komplet logów statycznych i dynamicznych

Statyczne: grupy Basic Settings: 000, 003, 004, 011

Dynamiczne: grupy : 000, 001, 003, 004, 008, 010, 011

Na forum na pewno znajdzie się ktoś kto na podstawie logów zdiagnozuje co jest nie tak. W przeciwnym razie będziesz błądził po omacku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A czy możliwe że czujnik doładowania ten w ECU jest uszkodzony i dlatego wywala ten błąd 519 ??

Opublikowano

prawdopodobnie masz zapieczone kierowniczki w turbinie i to jest przyczyna tego błędu raczej ten czujnik się nie psuje.

może też być uszkodzony wężyk w ECU

Opublikowano
A czy możliwe że czujnik doładowania ten w ECU jest uszkodzony i dlatego wywala ten błąd 519 ??

Ten błąd wywala wtedy jak turbo pompuje na full i jest maksymalne przeładowanie. Zrobisz porządek z przeładowaniem turbo to i błąd 00519 się więcej nie pojawi.