Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowicjusz - wątek powitalny

Jest to część 1 dyskusji Nowicjusz - wątek powitalny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem Dawid i pochodzę z Łodzi.

• Odpowiedzi 416,3 tys.
  • Wyświetleń 24,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, jestem Hubert mieszkam w Słupsku niedawno kupiłem swoje pierwsze audi a4 B6 2.5 tdi v6 AKE

Opublikowano

ojciec mial racje "kupiles zlom"

Pokochałem ten złom :D Moja ex Audi 80 B4 nie jest zazdrosna :P Z resztą za 15k zł uważam, że to był dobry interes.

3 / Klakson - przyczyną przerywania była wtyczka, a wewnątrz niej ułamany przy zacisku konektora przewód. Są one umieszczone tuż za zderzakiem. Wystarczy odkręcić 4 śruby, wyciągnąć reflektor i jest świetny dostęp. Wtyczkę da się rozebrać i dolutować przewód do końcówki konektora. Drugiego klaksona nie było. Zanim zabrałem się do roboty kupiłem oryginalną parę lewy i prawy na allegro za 30zł. Wykorzystałem 1, więc... sprzedam prawy klakson do Audi, jak ktoś chętny :)

Teraz strach przy cmentarzu trąbić :P

4 / Głośniki - w drzwiach kierowcy nie grały, bo znów - ułamany był kabel we wtyczce łączącej wiązkę kabli wychodzącą z drzwi do kabiny. UWAGA! Nie wyciągajcie uszczelki od strony drzwi, bo cholernie ciężko ją włożyć. Wtyczka znajduje się pod uszczelką z prawej strony w błotniku. Widać było, że ktoś już to naprawiał. Dolutowałem w urwane miejsce. Działa.

5 / Radio - oryginalne kostki były ucięte i polutowane na chybił-trafił do kostek iso. Balans na lewy przód - grał prawy tylny itp. Kupiłem taki-Modul na alledrogo za 25zł. Dzięki kolegom tomas3miasto i proton2 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/13949-podlaczenie-przewodow-can-z-zegarow-do-radia/ http://a4-klub.pl/index.php?/topic/69128-all-b6-kostki-iso-opis-kolorow-przewodow/ Połączyłem kable zestawiając kolory kabli w aucie z numerami pinów w kostkach modułu. Gra jak ta lala.

4 / Antena - Wystarczyło dokupić separator antenowy za 10zł i podłączyć pod wysuwanie anteny - niebieski przewód w kostce zasilania iso.

5 / Kamera cofania - MONITOR LCD TFT 5" + kamerka specjalnie do Audi czyli plastikowa(solidna) oprawka lewej żarówki podświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej 140+70zł Kable poprowadziłem górą: belkami za poduszką powietrzną i podsufitką, a zasilanie wlutowałem bezpośrednio w kable światła cofania, delikatnie zdjąłem izolację w jednym punkcie i tam wlutowałem.

Przy okazji poprowadziłem kable car audio: sygnał z radia i + z akumulatora 6AWG jedną belką... mam nadzieje, że nie odbije się to na dźwięku, zobaczymy, wzmacniacza jeszcze nie przełożyłem. Jeśli chodzi o kamerkę to jestem zadowolony, lusterko wygląda i funkcjonuje jak zwykłe, gdy włączam wsteczny pokazuje się obraz. Szału nie ma, ale widać wszystko co trzeba. Jest podziałka odległości. W słoneczny dzień jest słaba widoczność i trzeba przekręcać lusterko w dół żeby lepiej widzieć. Świetna rzecz, bo w sedanie słaba widoczność do tyłu;

6 / Turbo - Sprzedawca ostrzegał, że może odcinać przy 180km/h, sprawdziłem i rzeczywiście. Szybkie zgaszenie/włącznie silnika pomagało doraźnie i później przez następne 20km silnik odcinało nawet przy 130km/h. Mech wspominał mi niedawno o cudownym środku, którym ożywili trupa, który ciężko palił i nie miał mocy. Przejrzałem net i niby z turbo nie ma to wiele wspólnego, ale kupiłem Liqui Moly Pro Line Diesel System Reiniger. Wlałem go do baku z rezerwą, przejechałem 20km z prędkością 140km/h, przyspieszam do 180kmh - odcina. Dolałem 20l Lotos Dynamic i pojechałem na ... autobahn ;) Po jakichś 40km spokojnej jazdy jak wskoczyłem na autostradę przegoniłem auto porządnie przez 100 km, a w drodze powrotnej leciałem kilka razy ponad 200kmh bez żadnych problemów. Było to pod koniec lipca. Kilka dni temu też miałem okazję rozpędzić się do 200kmh i jest w porządku. Nie wiem czy to zasługa tego środka, ale wszystko na to wskazuje. Ważne, że nie ma problemu, zobaczymy na jak długo...

5 / bOOM dwa dni temu próbuję przyspieszać, a tu SPRZĘGŁO się ślizga! FU*K Ja w gaz, obroty rosną, a auto nie przyspiesza :kox: Ale mojemu tacie ego urosło jak się dowiedział. Jak wróżka przewidział to na co nic nie wskazywało. Eh... stało się, trudno. Wymiana sprzęgła :( Mech osłuchiwał silnik i dwumasa zdaje się być w dobrej kondycji. Miałem dylemat, bo internety głoszą, że w kręconych silnikach nawet po wymianie sprzęgła na nowe tarcza może się ślizgać. Rozważałem regenerację u Radzikowskiego i wzmocnienie docisku, ale po 1. żeby to miało sens musiałbym wiedzieć, że w aucie siedzi oryginał, po 2. czas, po 3. wzmacnianie docisku jest niezdrowe dla układu hydraulicznego. Znalazłem informację o alternatywach: spieki i kevlar... KEVLAR :)

Pod Toruniem jest firma Makland. Piszą na stronie, że są w branży 20 lat, produkują nawet klocki hamulcowe do elektrowni wiatrowych i regenerują tarcze sprzęgłowe własnym opatentowanym materiałem z kevlarem. W dodatku "Zwiększona zdolność do przenoszenia większego momentu obrotowego o 40-60% bez konieczności wzmacniania docisku." :banan: Zadzwoniłem, usługę robią w godzinę, podobno montowali w jakimś Golfie i sprzęgło nie ślizgało nawet przy 500Nm momentu na tarczy 228, a na sprzęgle 240 w BMW 3L nie ślizga się przy 800Nm momentu.

Postanowiłem. Zamówiłem u mecha komplet sprzęgła SACHS bez dwumasy. Jak dowiedział się, że chcę jechać 250km za Toruń, zdjąć nówki okładziny i wymienić na jakieś kevlarowe to patrzył na mnie jak na wariata :D Jeżeli ma mi to wykluczyć ponowne zdejmowanie skrzyni, wykluczyć ślizganie i łączy zalety spieków i okładzin organicznych, to czemu nie! I słuchajcie byłem, wróciłem kilka godzin temu :D Na jutro jestem umówiony na montaż. Już się nie mogę doczekać efektów. Tylko znając mój ostatni fart... :kox: Tak to wygląda(te żółte plamki to pulpa kevlarowa)

8983849300_1471545511.jpg1622501400_1471545512.jpg2066973100_1471545512.jpg3395372200_1471545512.jpg

Edytowane przez damkop

Opublikowano

witam:)

Opublikowano

Witam,

Jestem Mateusz, mój wiek to 26 lat, jestem z Podkarpacia z okolic kolbuszowej.

Jeszcze nie jestem posiadaczem A4 aczkolwiek w tym momencie leci do mnie z Francji [b8 cjcc] w s-linie z 2013

Wczesniej jeździłem pancerną A6 C5 quattro z silnikiem 2,5.

Pozdrawiam!!!

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witamy :)

Opublikowano
  • Autor

Witamy serdecznie w klubie :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

Opublikowano
  • Autor

Opublikowano
  • Autor

Opublikowano

Mam na ime Artur mieszkam i pracuje w angli posiadam audi A4 3.2FSI quattro

Z opisu po vin-ie jest to A4 S4 s line 3.2FSI quattro.

Opublikowano

Witam wszystkich,

Jestem ze śląska, od jakiegoś czasu posiadacz A4 b8.

Opublikowano

Cześć Kolego. Bezawaryjności....... :)

Opublikowano

Hejka, też jestem z Łodzi :)

Opublikowano

Witam Wszystkich szczęśliwych posiadaczy Audi :). Mam na imię Paweł.

Opublikowano

No czeeeeeeeść :D:D

Opublikowano

przyznaje ze zdolnosci manualne posiadasz:)

Opublikowano

Nonono ładne powitanie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.