Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wypełnienie wnęki pod koło dojazdowe w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No chyba nie wszędzie bo i mnie jest taka mata cienka takie tworzywo przypominające tekturę ale mocniejsze i nie widać nigdzie blachy

Ale Ty mówisz o samym dnie wnioskuję gdzie jest coś w rodzaju wygłuszenia, boki świecą blachą (polakierowaną oczywiście :wink: )

Opublikowano

o własnie o to mi chodziło ze jest ciemna cała wneka a u mnie widac dookoła blache i po prawej jakis sterownik...

Opublikowano

czy ten styropian pasuje do sedan a4 b8 2012 bo mi brakuje lewarka i zamierzam kupic taki zestaw

chodzi o taki jak ma fly o7

Też to robiłem. Było tak:
image.jpg

Jest tak:

image.jpg

image.jpg

dzieki

Opublikowano

o własnie o to mi chodziło ze jest ciemna cała wneka a u mnie widac dookoła blache i po prawej jakis sterownik...

U mnie też jest goła blacha we wnęce, takie wygłuszenie było chyba tylko w avancie.

Opublikowano

Też to robiłem. Było tak:

image.jpg

Jest tak:

image.jpg

image.jpgten zestaw pasuje tez do sedana bo kupilem jest ok

Opublikowano (edytowane)

Panowie, ja mam przy akumulatorze tubę basową a na tym normalnie leży dojazdówka, wszystko fajnie ale nie mam lewarka :]

W skrzynce jest klucz, hak. śrubokręt ale lewarka brak :] Poniżej zdjęcie, ktoś mi podpowie co tam powinno być :]

1_medium.jpg

Edytowane przez djtatra
Opublikowano

Sławko jeżeli możesz to wstaw zdjęcia tego co dokładnie trzeba dokupić żeby uzupełnić zestaw o koło dojazdowe. Pozdrawiam

sorry ze dopiero teraz odpisuja...

ponizej zalaczam fotki mojij wneki kola zapasowego, u mnie siedzi i zestaw naprawczy i kolo z calym osprzetem :D

bj97csh7.jpg

owudiowk.jpg

iwszjndc.jpg

A ktoś może wie czy ten zapas z allroada podejdzie do zwykłego sedana ?

rozmiar opony 175x55x19

felga 6x19 Et36

w zwyklej dojazdowce szerokosc opony to 125...

Opublikowano (edytowane)

Sławko jeżeli możesz to wstaw zdjęcia tego co dokładnie trzeba dokupić żeby uzupełnić zestaw o koło dojazdowe. Pozdrawiam

sorry ze dopiero teraz odpisuja...

ponizej zalaczam fotki mojij wneki kola zapasowego, u mnie siedzi i zestaw naprawczy i kolo z calym osprzetem :D

bj97csh7.jpg

owudiowk.jpg

iwszjndc.jpg

A ktoś może wie czy ten zapas z allroada podejdzie do zwykłego sedana ?

rozmiar opony 175x55x19

felga 6x19 Et36

w zwyklej dojazdowce szerokosc opony to 125...

ale za to dojazdówka jest 19" :decayed:, ludzie kupują 19 a my wozimy takie w bagażniku.

A tak na poważnie to chyba w każdym egzemplarzy gdzie były dojazdówki to było wygłuszenie pod podłogą.

Edytowane przez zabiello
Opublikowano

Już wszystko ogarnięte kupiłem normalna dojazdowke 19'' 125 szeroką, myślałem o tej z allroada bo jest na alusie :-D

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam. Przymierzam się do wypełnienia wnęki. W samej wnęce mam tylko płyn i kompresor oczywiście poza subwooferem i akumulatorem. Tak jak na zdjęciu poniżej:

FThPBdiL.jpg

Rozumiem, że w tym momencie muszę zdemontować tą osłonę pompki żeby wstawić styropian?

Opublikowano

Panowie - tak z czystej ciekawości zapytam: czy w B8 mieści się tylko dojazdówka? To znaczy gdyby wyjąc wszystkie te reperaturki styropiany itd nie ma szansy na wsadzenie normalnego koła? To gdzie się montuje butlę z gazem?...

Opublikowano

Panowie - tak z czystej ciekawości zapytam: czy w B8 mieści się tylko dojazdówka? To znaczy gdyby wyjąc wszystkie te reperaturki styropiany itd nie ma szansy na wsadzenie normalnego koła? To gdzie się montuje butlę z gazem?...

Może być ciężko włożyć tam pełnowymiarowe koło przez wzgląd na akumulator, szerokość felgi oraz ET może być nieodpowiednie, zresztą chyba nikt jeszcze tego nie próbował :) Odnośnie tych samochodów z gazem to raczej ze świecą szukać, pewnie ktoś gdzieś kiedyś założył gaz do tfsi, pomijając koszt ok 6 tys zł to nie wiem gdzie butlę wkładają.

Opublikowano

A ja mam pytanie z innej bajki, Do czego służy ten prostokątny plasticzek , omiejscowiony po lewej stronie wnęki na kompresor, widać go na zdjęciach w pierwszycz postach

(chodzi o opcję z dojazdówką)

Opublikowano

nad tą śrubą co się wkręca by ucelować felgą na dziury w piaście? To chyba wg mnie skrobaczka ale chyba do odważników.

Opublikowano

nad tą śrubą co się wkręca by ucelować felgą na dziury w piaście? To chyba wg mnie skrobaczka ale chyba do odważników.

O to właśnie, pierwsze co mi na myśl przyszło to skrobaczka. Ale tak pomyślałem, po co w bagażniku taka skrobaczka? Odwazniki skrobać? Który kierowca sam odważniki skrobie?

Może, żeby błoto, śnieg zeskrobać z wewnętrznej strony felgi zanim do bagażnika wrzucimy?

Opublikowano

Może trzeba by w instrukcji zobaczyć.

Opublikowano (edytowane)

Może trzeba by w instrukcji zobaczyć.

Jest to "narzędzie" do podważania tylnej lampy przy błotniku, żeby ją wyjąć.

Edytowane przez iwadrian
Opublikowano (edytowane)

f16d399e7fc3ae3dc249025875923961.jpg

Do czego służy to coś z czerwonym?. Nie mam tego u siebie.

Kazane z telefonu szajsung

Edytowane przez SenseiAdik
Opublikowano

f16d399e7fc3ae3dc249025875923961.jpg

Do czego służy to coś z czerwonym?. Nie mam tego u siebie.

Kazane z telefonu szajsung

Klucz do haka

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

klucz do haka znajduje sie w haku, wyjmiesz go dopiero po zamontowaniu główki i przekreceniu klucza... przynajmniej u mnie tak jest...