makovic Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam serdecznie, Przekopalem kilka wątków i kawałeczek forum ;-) Zbliża się termin wymiany tarcz i klocków na tylnej osi. Interesuje mnie jakiś rozsądny kompromis pomiędzy cena a jakością. Co polecicie? Autko oooo b7 1.9 bke 2005 rok urodzenia na chwilkę obecna moc standard. Z góry dziękuję za sugestie ale poparte uzasadnieniem. Dzięki pozdro Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
krzysieksc83 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 to zależy ile masz kasy jak planujesz większe mody albo nie odpowiadają ci obecne hamulce to możesz zakupić zestaw używany od np 3.0tdi większa tarcza i lepsze hamowanie ale i felga wtedy musi być większa bo 15 bodajże nie wejdzie, a jak chcesz zostać przy seri ja zakładałem klocki i tarcze z boscha i gitara. Zależy ile masz kasy i co oczekujesz. Przy zamianie to cały komplet wymieniasz tarcze klocki jarzma zaciski i płyn hamulcowy...
makovic Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź. Narazie kasy na mody brak więc zostaje seria... :-( dlatego też chciałbym za normalna kasę włożyć coś co hamuje... Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Dev Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam serdecznie,Przekopalem kilka wątków i kawałeczek forum ;-) Zbliża się termin wymiany tarcz i klocków na tylnej osi. Interesuje mnie jakiś rozsądny kompromis pomiędzy cena a jakością. Co polecicie? Autko oooo b7 1.9 bke 2005 rok urodzenia na chwilkę obecna moc standard. Z góry dziękuję za sugestie ale poparte uzasadnieniem. Dzięki pozdro Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Ferodo, TRW, Bosch, Textar, Jurid, Mintex, Pagid itd itp tarcze Ate sobie odpusc, klocki moga byc ale jak pisał Kolega powyżej, lepiej od razu robić SWAP-a
makovic Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dzięki za zainteresowanie i za cenne uwagi... Niestety SWAP to zawsze większe koszty a w chwili obecnej sakiewka pusta...no chyba ze ktoś mi zasponsoruje to bardzo chętnie ;-) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
pakotomasz Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 U mnie wygląda to tak: Tył: klocki Ferodo, tarcze Brembo Przód: klocki i tarcze Bosch Jak na razie przód i tył pracuje bez zarzutu:wink:
makovic Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2013 Dzięki bardzo :-) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
mr.mark1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ja latem montowałem tarcze zimmermanna i klocki ferodo premier. Zestaw hamuje dość dobrze, pylenie na akceptowalnym poziomie. Puki co jestem zadowolony, także polecam.
makovic Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 Czytam i czytam, Chyba się zdecyduje na tarcze brembo i klocki ate. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
makovic Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zamiast ate weź sobie ferodo. W czym ferrodo wg ciebie lepsze? Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
mr.mark1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jak wybierałem klocki do siebie to przestudiowałem dużo tematów i ludzie sobie je bardzo chwalą. Ja obecnie mam je już w drugim samochodzie i nie narzekam. Nie piszczą, nie pylą jakoś nadmiernie i hamulec jest jakby bardziej wyczuwalny. Nie mam porównania niestety do ate jako takiego.
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zamiast ate weź sobie ferodo. daj spokój, niech wezmie to co chce wziąść, potem bedzie płakał :grin:
makovic Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 Cenna uwaga. Dzięki :-) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Ponio1767 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Co wy odwalacie co chce to sobie wezmie i tyle , a nie wez to bo tamto g... itp ;p ja osobiscie mam na tyle tarcze Ate i klocki TRW i nie narzekam
1977andrzej Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ja osobiscie zawsze wymienialem na ATE w poprzedniej furce Audi A3 jak w i w obecnej A4. Nigdy nie bylo problemow ale po ostatniej wymianie przodu na komplet ATE jestem troche zawiedziony bo czasem popiskuja. Teraz bede wymienial caly tyl i tez mam dylemat czy brac komplet ATE. Przestudiuje jeszcze powyzsze rady kolegow oraz inne watki i zadecyduje.
makovic Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Opublikowano 5 Marca 2013 Dokoncze temat bo go zacząłem. Postawilem na tarcze brembo i klocki textar. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi