Martin_Speed Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam.. w moim 1.9 AVF dopadlo mnie dudnie w silniku glownie na cieplym... Niedlugo jade patrzec co w srodku siedzi.. I moje pytanie jakiej firmy najlepiej zamowic walek oraz jakiej hydro popychacze i cos tam jeszcze wtedy sie wymienia zebym wiedzial jak mechanik bedzie mnie czarowac ..
lalu66 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 witaj. popychacze najepiej (INA), a wałek jeśli trzeba to (RUWILLE).
scubi206 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Popychacze INA siedzą w oryginale i na takie najlepiej chyba wymienić (około 38 zł sztuka) a co do wałka to się nie wypowiadam bo nie wiem
Martin_Speed Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2012 Febi , kolbenschmidt ,RUWILLE ktory najlepiej bedzie trzeba wziac ??
HiRide Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 febi sobie odpusc* jak juz to ktorys z tych dwoch ktore wymieniles* Ja mam kolbenschmidt i jest ok-silnik pracuje o wiele ciszej po wymianie walka. Zrobilem dopiero kilka tys km od wymiany .
Martin_Speed Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2012 ok a wiec j tez jego wybiore Odezwe sie za tydzien o opowiem co i jk i za ile
Dev Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 ostatnio sprzedałem w bdb stanie za 200zł moze skorzystasz z tej oferty: Wałek rozrządu VW 1.9 2.0 TDI pompowtrysk (2893524028) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pretor Opublikowano 1 Stycznia 2013 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Porywacze ciężko kupić taniej niż za 60zł/szt (czarne do PD). Wałek albo uzyska w dobrym stanie albo kolbenschmid lub ruville (kolega ma taki i ostatnio widziałem go jak mu ustawialem PD, po prawie roku dalej wygląda jak nowy). Wysyłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
kudalty66 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Kolbenschmidt nawet w 2.5 v6 daja radę więc w 1.9 powinno być podobnie,. ale o wałkach Camashaft international też niezłe opinie słyszałem, ale hydraulika to wyłacznie INA, poszukaj sprzedawcy autossilniki na alle
wicio82 Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 W b5 ajm przy 400.000 km polecial mi walek i szklance dziurka. Autem zrobilem ponad 200tys km a wy przy jakich km wymieniacie? Walek uzywka 200zl w porownaniu ze starym roznica na kazdej krzywce 1-2 mm a na tej uszkodzonej az 3. Szklanki nowe ks komplet 330zl plus elringi glowica i pokrywa zaworow 250zl bez planowania bo 2 lata wczesniej po urwanej swiecy byla planowana. W zakladzie 400zl zaplacilem. Rozrzadu nie wymienialem bo ok 20 tys km ory wsadzilem a czy paska nie powinienem samego kazac wymienic? Zrobilem juz 5 tys km i silnik chodzi jak nowy, cichutki bardzo, jestem bardzo zadowolony, wogole nie dymi a to tdi przeciez
Bartollo Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Jak kolego już zrzucałeś czapkę to trzeba było splanować głowice Przez 2 lata na pewno trochę się zdeformowała Patrząc na koszty jakie wsadziłes wtedy, to koszt planowania jest b.mały a jest pewność ze po kilkunasty tys nie pojdzie płyn na tłoki lub w olej itp Sorry za ot:)
wicio82 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 niby tak ale to ocenial tez dobry mechanik, moglem rownie dobrze wymienic cala reszte zawory, uszczelki ktore 100tys 2 lata temu byly wymieniane, frezowac gniazda i itp zabiegow kilka i koszt o 1000zł wiecej. Juz troche latam, jest ogromna roznica, silnik pracuje jak nowy spalanie salonowe:)
Bartollo Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Ja jak bym to robił to jedyne co bym zrobił to splanował głowice wymienił uszczelke a resztę zostawił i wtedy spokojna głowa:) Ale ważne jest to że nic się nie dzieje i oby tak zostało jak najdłużej
Rekomendowane odpowiedzi