Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Devil`owe wozidło [-60/-40, 17"....]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdzie jest ten co powiedział że tą listwę się wyciaga w 30minut. 4 godziny rozbierania i składania samochodu :facepalm: Ale już tego jepanego zatrzasku nie zakładałem na środku nad radiem :polew::facepalm:

ja go nie podyebię..............

:wink:

ale jest z Żor :grin:...............ma białe 18" z A8 :polew::polew::polew::polew: więcej nie powiem :polew::polew::polew::polew:

Dzięki arturoo gdyby nie ty powystrzelał bym wszystkich :polew::polew:

Opublikowano
:decayed::wink:
Opublikowano

ściule...:polew:

...poważnie Piotruś...1h 40min rozebrane wszystkie listwy w aucie i poskładane bez nich.:wink:

---------- Post dopisany at 01:54 ---------- Poprzedni post napisany at 01:53 ----------

Gdzie jest ten co powiedział że tą listwę się wyciaga w 30minut. 4 godziny rozbierania i składania samochodu :facepalm: Ale już tego jepanego zatrzasku nie zakładałem na środku nad radiem :polew::facepalm:
...no wtedy powiedziałbym...: "poyebało Cię?!":blink::grin:
Opublikowano
ściule...:polew:

...poważnie Piotruś...1h 40min rozebrane wszystkie listwy w aucie i poskładane bez nich.:wink:

---------- Post dopisany at 01:54 ---------- Poprzedni post napisany at 01:53 ----------

...no wtedy powiedziałbym...: "poyebało Cię?!":blink::grin:

No już mi przeszło. Dziś albo jutro ogarnę auto to wrzuce foto. A tunel poskładałem sobie lepiej niż był więc mam nadzieje że nie będzie skrzypieć :kox:

Opublikowano

...ja muszę się wziąć za swoje "piano black", bo już troszku się "zużyły":wink:

Opublikowano

Tak na szybko:

WP_000359.jpg

WP_000360.jpg

WP_000361.jpg

Jak ogarnę wnętrze to zrobię jakieś foto aparatem a nie kalkulatorrem

Opublikowano

Jak Wy ściągneliście tą długą listwe na pulpicie bo ta zawleczka przy kierownicy jest szeroka ja 50cio groszówka a ten bolec jest długi. Tam nawet małym małym śrubokrętem nie można dojść po ściągnięciu tej osłony pod kierownicą. Listwa przy drzwaich koerowcy owszem zeszła ale przy ściąganiu zawleczek połamały się 4 z 5 bolców. Tylko jeden ocalał. Strony pasażera nie rusAłem bo obawiam się tego samego. Mała listewka nie dość że też ma połamane bolce to keszcze ma otwór na diode alarmu, taka już była od samego początku. Ale teraz jak przyszedł już czerwony carbon 3M i przyszedł czas na oklejanie to zaczęło wszystko wychodzić. Sam już nie wiem co robić, czy kupić drugi zestaw listew ze wszystkimi bolcami o ile w ogóle taki dostane czy po prostu tam gdzie są połamane bolce to przykleić na sylikon lub klej do szyb.

Opublikowano

U mnie pomału te blaszki zeszły podważałem cienkim i długim śrubokrętem. Wprawdzie mam drugi zestaw na wymianę ale ani jeden ani drugi się nie połamał. A co do tel długiej listwy to albo delikatnie złamać bolec co jest nad przyciskiem awaryjek albo rozebrać tunel środkowy z radiem od początku do końca.

---------- Post dopisany at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany at 21:05 ----------

P.S. Ja dorwałem dekory na wymianę za 50 z przesyłką chyba

Opublikowano
U mnie pomału te blaszki zeszły podważałem cienkim i długim śrubokrętem. Wprawdzie mam drugi zestaw na wymianę ale ani jeden ani drugi się nie połamał. A co do tel długiej listwy to albo delikatnie złamać bolec co jest nad przyciskiem awaryjek albo rozebrać tunel środkowy z radiem od początku do końca.

---------- Post dopisany at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany at 21:05 ----------

P.S. Ja dorwałem dekory na wymianę za 50 z przesyłką chyba

MI odeszło bez problemy długie szczypce i dało radę :decayed:

Opublikowano

o wiele ładniej no nie...ja już tak ponad rok jeżdzę:naughty:

Opublikowano

Wiesz Pucek mi to kazał wywalić z rok temu :P A mi się przypominało za kazdym razem jak patrzyłem na Wasze samochody na zlotach

---------- Post dopisany at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany at 21:21 ----------

o wiele ładniej no nie...ja już tak ponad rok jeżdzę:naughty:

Twoje auto to widze raz na rok więc mogły mi umknąć takie szczegóły :P

Opublikowano

...a bo od pewnego czasu jeżdzę głównie Polo od żonki...czyt.docierałem ją, bo fundnąłem jej remoncik:wink:

...tak wiem...jak każdy widzi moje auto, to zawze te same pytania...jak Ty umiesz tak jeździć??:facepalm:...i nie zwracają uwagi na takie pierdołki:grin:

Opublikowano

Nie gadaj mi nawet. Tak dziś rzeźbiłem tą tablice i tak patrzę i patrzę i myślę i widzę i kalkuluje może tak jeszcze przód 1,5cm w dół :facepalm::grin::kox:

Opublikowano

będziesz miał gwinta...przyjeźdzaj:kox:

...wiedziałem, że "zgłupiejesz" za tym, aby troszku niżej dać:naughty:

...yebane forum:polew::polew::polew::polew: wyobraź sobie, że ja kiedyś na 1BE jeździłem:bag:

Opublikowano

Ja miałem 1BA:polew::polew: Jeszcze je trzymam w piwnicy :facepalm::facepalm::polew::polew:

Opublikowano

...po ki chO_oj to trzymasz :facepalm::grin:?!

...ja też kiedyś miałem 1BA, ale zmieniłem na 1BEi niby miał być koniec:whistling::polew:

Opublikowano
Jak to Pucek powiedział "Po to żeby mieć coś innego niż wszyscy..."

---------- Post dopisany 21-07-2013 at 22:04 ---------- Poprzedni post napisany 14-07-2013 at 22:36 ----------

Wymieniona sprężynka klamki + listwy na oklejone. Została ta długa na desce jeszcze ale nie miałem na wymianę a jak wiadomo jest z tym w p...u roboty więc ogarnę w tygodniu:

https://lh3.googleusercontent.com/-1UPjXK5BAlw/Uew92ICPu1I/AAAAAAAABEw/k2Q1-54pdLQ/w732-h549-no/WP_000358.jpg

A to moje dzieło :)

20130812_133535.jpg

20130812_133626.jpg

20130812_133258.jpg

Opublikowano

No więc auto obwiozło mnie trochę po pl :decayed: zawieszenie które miało być w świetnym stanie dojechało do Poznania i amorki powiedziały papa :rant: d*pa jest 2cm niżej niż przód :facepalm: Teraz właśnie bez kombinowania zamówiłem bilsteina B4 o skróconym skoku :whistling: licząc że springi są OK. Oczywiście nowe bo drugi raz nie będę dokładał do interesu a auto ma jeszcze sporo pośmigać jak nie u mnie to w rodzinie.

Jeśli springi okażą się walnięte i auto nadal będzie stało krzywo to dopuszczam rozwiązanie sprzedaży nerki:facepalm: i zakupu prokita ale też już nowego:doh:.

Jak to nie siądzie to tylko zostaje suicide :blowup:.

Moją historię z odkręconym kołem i jazdą na jednej śrubie do Poznania chyba już wszyscy znają. Po powrocie z wczasów (w sumie to już w trakcie nich) czujnik temp powiedział papa i zakupiłem nowy w ASO za bagatela 150zyli:doh: ale jak to ktoś powiedział jak chce się tanio to kupuje się cieńko-cieńko :polew:

---------- Post dopisany 08-09-2013 at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany 03-09-2013 at 10:30 ----------

IMG_0635.JPG

WP_000412.jpg

WP_000414.jpg

---------- Post dopisany at 20:12 ---------- Poprzedni post napisany at 20:11 ----------

Tak to mi mniej więcej stoi na nowych amorkach. d*pa już tak nie siedzi.

Arturoo PW

Opublikowano
:wink: