Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAGA] Phantom black, Full s-line, navi 3G, skóry, LED. Set Up zimowy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wymiane sprzegła nie ma reguły :wink: wszystko zalezy jak i kto jezdzi .

Kumpel zmienaił przy 40 tys. km a jezdzi spokojnie .

Opublikowano
  • Autor

40kkm?? to nieźle :shock3: widać, że nie ma na to reguły :kwasny:

Grzesiu musze rozkręcić mojego dwumasa i zobaczyć jak srzęgło wygląa przy przebiegu jaki ja miałem przy wymianie. wstawie później fotkę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

no witam nie widzialem wczesniej ze przeskoczyles na taka furke nic sie nie chwaliles :whistling:

autko kosa za duzy wypas kupiles i nie za bardzo jest co modzic :wink:

Opublikowano
40kkm?? to nieźle :shock3: widać, że nie ma na to reguły :kwasny:

Grzesiu musze rozkręcić mojego dwumasa i zobaczyć jak srzęgło wygląa przy przebiegu jaki ja miałem przy wymianie. wstawie później fotkę.

Oprocz dwumasa pasuje sprawdzić wałek czy nie jest przytarty .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Grzesiu kazałeś mi wstawić fotkę sprzęgła, żeby zobaczyć jak wygląda po przejechaniu 200kkm tak więc zebrałem się i rozkręciłem je wreszcie :wink:

IMG_3088.jpg

IMG_3086.jpg

Nowe wyglądało zdecydowanie lepiej :wink: Ta tarcz już jest tak cienka, że można by nią chleb kroić :facepalm:

---------- Post dopisany 01-04-2013 at 19:47 ---------- Poprzedni post napisany 23-03-2013 at 12:35 ----------

Jako, ze pogoda zrobiła się w UK znośna to postanowiłem zabrać się wreszcie za środek czyli Gliptone w ruch a to efekty :decayed: prawie 3 godziny zabawy ale warto, jutro jeszcze muszę nałożyć conditioner i bedzie juz git :jerk:

b4fa183f1420ad19med.jpg

ebd23cc18860e2f2med.jpg

ba159595c89be0b9med.jpg

7b00b740803840a7med.jpg

Opublikowano
  • Autor
Do nitów jeszcze sporo zostało :decayed:

Foteliki jak nowe :thumbup1:

Co do tarczy sprzęgłowej to jak na przebieg 210kkm to chyba az tak źle nie wygladała ale ważne, że założyli cały komplet cały

Foteliki cieszą i powrócił zapach skóry. Jutro jeszcze pójdzie conditioner po powrocie z pracy.

Opublikowano

niech się zrobi ciepło to ja też zabiorę się za moje fotele bo tapicerka już trochę się upierniczyła :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Ja cały czas to odkładałem bo twierdziłem, że skóra jest czysta ale jak zacząłem ja czyścic to sie przeraziłem ile syfu na niej siedziało :shock3: mikrofibra była brudra jak cholera a woda wygladała jak żurek :wink:

Opublikowano

chyba kupię też ten gliptone do skóry i do tapicerki muszę coś znaleźć :wink:

Opublikowano

Paweł jaki to Gliptone i jak będzie odżywka bo muszę fotele u siebie ogarnąć i w Golfie i C.

Opublikowano
  • Autor

Mam 2 specyfiki:

Jeden to Meguiars i szczerze mówiąc to nie polecam tego nikomu :thumbdown: ładnie pachną ale cleaner jest kiepski w porównaniu do cleanera Gliptona. Po nałożeniu Conditionera skóry sa fajne miękkie ale świecą się jak psu jaja i są bardzo śliskie a ja tego nie lubię.

Drugi to Gliptone GT11 conditioner i GT12 cleaner i jestemz nich bardzo zadowolony. No może jedno zastrzeżenie to zapach conditionera, po nałożeniu go w aucie przez tydzień wali jak w sklepie obuwniczym :wink: ale za to skóry są matowe, nabierają żywego koloru i nie są śliskie a wręcz przeciwnie, ciężko się na nich przesuwać.

e7b3c522c2905965med.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka jest procedura czyszczenie? tzn,( moda szmataka ten srodek)??

Ładna B8 S-line mega wyglada w komplecie ;)

Opublikowano
  • Autor

Najpierw odkurzasz wszystkie zakamarki i załamania wyciagając piasek itp z załamań, później wycierasz skórę wilgotną szmatką.

Po wyschnięciu zaczynasz zabawę z gliptonem nakładasz na skóry mikrofibrą i delikatnie "szorujesz" po kilkunastu minutach bierzesz ciepłą wodę i zmywasz tą filgotna szmatką na której widać ile syfu siedziało na skórze :wink:

Później pozostaje tylko conditioner, mikrofibra i dokładne nakładanie bez polerowania.

________________________________________________________________________________________________________

A teraz to co sie zmieniło u mnie w aucie po pobycie w PL

Wymieniony został kompletny rozrząd z pompa wody oraz wymieniony został olej na Motul i wszystkie filtry czyli filtr oleju, powietrza, kabiny i paliwa. Z tym ostatnim to nie miałem pojecia, że znajduje się pod autem.

Teraz można ze spokojem śmigać :decayed:

Opublikowano

Najpierw odkurzasz wszystkie zakamarki i załamania wyciagając piasek itp z załamań, później wycierasz skórę wilgotną szmatką.

Po wyschnięciu zaczynasz zabawę z gliptonem nakładasz na skóry mikrofibrą i delikatnie "szorujesz" po kilkunastu minutach bierzesz ciepłą wodę i zmywasz tą filgotna szmatką na której widać ile syfu siedziało na skórze :wink:

Później pozostaje tylko conditioner, mikrofibra i dokładne nakładanie bez polerowania.

________________________________________________________________________________________________________

A teraz to co sie zmieniło u mnie w aucie po pobycie w PL

Wymieniony został kompletny rozrząd z pompa wody oraz wymieniony został olej na Motul i wszystkie filtry czyli filtr oleju, powietrza, kabiny i paliwa. Z tym ostatnim to nie miałem pojecia, że znajduje się pod autem.

Teraz można ze spokojem śmigać :decayed:

Dzięki za istruktaż, musze zamowic srodki i to zrobic;)

Ile wyszedł Cie rozrzad kpl? ori graty?

Opublikowano

a ja kupiłem ten zestaw do skóry w zestawie i mam tam jeszcze szczotke i pędzelek

Opublikowano
a ja kupiłem ten zestaw do skóry w zestawie i mam tam jeszcze szczotke i pędzelek

Gdzie brałeś ten zestawik ?? Dużo Cię wyniósł ??

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

cool506 rozrząd kupiłem u naszego forumowego kolegi Dzik

Teraz nie wiem ile sam rozrząd wyszedł bo nie mam faktury przy sobie ale coś około 700zł

---------- Post dopisany 25-08-2013 at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany 05-05-2013 at 20:43 ----------

Cisza i spokój w moim wątku :decayed:

Zakupiłem wczoraj felgi na zimę chociaz za oknem jeszcze słonecznie :) ale okazja była więc zabrałem.

Felgi ori Audi ściągniete z A5 2012 rok z oponami Pirelli Cinturato 225/50/17. Felgi są w stanie idealnym bez najmniejszej ryski :banan: Opony pójdą na sprzedaż a na koła muszą wpaść jakieś dobre zimówki.

T2e_C16_RHJHEFFm_Iw_k_Rp_BSC2_Fpu_I_w_60_12.jpg

T2e_C16_NHJFo_FH5_Mb3_Uo_NBSC2_F7_Bl_Mg_60_12.jpg

T2e_C16h_HJGEFFm0ll_Edb_BSC2_Gfdf_g_60_12.jpg

Mam nadzieję, że koła będą dobrze wyglądać na aucie. Nie widziałem jeszcze żadnej A4 na tych kołach.