Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obroty przy 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie ok. 2800 wyskakuje 100km/h jeśli sie nie mylę.

Opublikowano

W mojej mam około 2.800 przy stówce. Jednak poszczególe różnice między modelami to około max 200rpm.

Nie rozumiem niemieckich inżynierów - mając autostrady bez ograniczeń wstawiają Audi 5-cio biegowe z tak wysokim przełożeniem. Diesle 150-cio konne z 98 roku mają już 6 bieg... fakt, że przy 4,500rpm ładnie gra ten silnik jednak radio też muszę pogłaszać...:thumbdown:

Opublikowano

kiedyś mechanik mi zalecił lać 98 ale po zalaniu na pusty bak odczuwalny był spadek mocy to z powrotem zacząłem lać 95 i było lepiej moim zdaniem od czasu do czasu można zmieszać pół na pół 95/98 ale producent zaleca 95 w ADR-kach. Dodam jeszcze o ile pamiętam to mój przy 3tyś. jakieś 120km/h

Opublikowano

U mnie przy 120/ 2000 rpm/ przy 180 3000 rpm , przy 100 to około 1700-1800 rpm :) Przy jeździe w trasie nawet go nie słychać tylko taka cichutka orkiestra heh

Opublikowano
kiedyś mechanik mi zalecił lać 98 ale po zalaniu na pusty bak odczuwalny był spadek mocy to z powrotem zacząłem lać 95 i było lepiej moim zdaniem od czasu do czasu można zmieszać pół na pół 95/98 ale producent zaleca 95 w ADR-kach.

chyba zyjesz jeszcze w głebokim PRL-u :facepalm:

im lepsze paliwo tym lepsze parametry spalania

silnik posiada cos takiego jak czujniki spalania stukowego

który załatwia wszystkie sprawy z "wadliwym" paliwem, ale w przypadku 98 nie ma takiej potrzeby

Opublikowano
kiedyś mechanik mi zalecił lać 98 ale po zalaniu na pusty bak odczuwalny był spadek mocy to z powrotem zacząłem lać 95 i było lepiej moim zdaniem od czasu do czasu można zmieszać pół na pół 95/98 ale producent zaleca 95 w ADR-kach.

chyba zyjesz jeszcze w głebokim PRL-u :facepalm:

im lepsze paliwo tym lepsze parametry spalania

silnik posiada cos takiego jak czujniki spalania stukowego

który załatwia wszystkie sprawy z "wadliwym" paliwem, ale w przypadku 98 nie ma takiej potrzeby

nie jestem mechanikiem ale co opisałem wiem z własnego doświadczenia i PRL-u bym do tego nie mieszał a jeżeli Ty tak tak piszesz to widocznie masz rację

Opublikowano

Kiedys do AEB-seria zatankowałem do pelna 98 zamiast 95 i roznicy w osiagach nie odczułem . Producent podaje ze AEB przystosowany jest do 95 . Obecnie tankuje 98 bo tak zalecił mi tuner po zrobieniu chipa . Raz na trasie bylem zmuszony zatankowac 95 bo nie bylo 98 i tez nie poczulem roznicy . Moze i roznice jakies tam minimalne wystepuja ,ale tak znikome ze nie sa odczuwalne

Opublikowano

Na 6 przy 100km/h jest w moim samochodzie 2100 obrotów.

Opublikowano
Na 6 przy 100km/h jest w moim samochodzie 2100 obrotów.

i to jest piekne z 6 biegami :-)

Ja osobiscie nie zwrocilem uwagi ile mam obr. przy 100km/h, ale wiem na pewno ze przy 3000 obr/min. mam 145 km/h Tiptronic

Opublikowano

A 1.6 na 5 biegu przy 100 km/h jaką prędkość obrotową silnika mają?:wink::eusathink:

Opublikowano

miedzy 95 a 98 jest roznica, nieodczuwalna ale jest, wystarczy zrobic sobie logi na obydwu paliwach, u mnie jest bardzo male stukowe na 95, a na 98 juz nie ma

Opublikowano

B6 3.0 manual 5biegow 100kmh = 2100obr ... W hondzie 1.4 mialem z 3.5 chyba hah

Opublikowano
A 1.6 na 5 biegu przy 100 km/h jaką prędkość obrotową silnika mają?:wink::eusathink:

Było. W moim ADP to jest 3k obr/min

Opublikowano

A co do tematu lania 98 hmm.. tankowałem swego czasu Verve 98 bo poprawić odpalanie w aucie a nóż coś by sie zmieniło (ale to nie był problem) i jakoś nie czułem różnicy maksymalnej, ale miałem wrażenie że silnik bardziej "gładko" chodzi a poza tym to droższa jest :P

Opublikowano

No, brakuje tej 6stki... też właśnie, odczuwam pewien dyskomfort, ale to typowy miejski dupowóz, W 1.6 fajnie się lata 70km/h bo mam na niej 2k obrotów, bez większego hałasu :)