Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z tylną wycieraczką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam mały problem, a mianowicie gdy włączam tylną wycieraczkę to ona zaczyna chodzić normalnie po czym w końcowej fazie pracy się zatrzymuje - tak mniej więcej w 2/3 szyby staje, po czym idzie dalej po jakiś 3 sekundach. Czy to wina problemu z mechanizmem czy raczej z jakimś modułem. Obecnie jest zimno, a ja nie mam możliwości tam zajrzeć (brak garażu), więc jej po prostu nie używam z obawy, że coś się bardziej zepsuje niż jest obecnie. Macie jakieś pomysły??

Opublikowano

bardzo mozliwe ze silniczek umiera, tzn to tylko moje zgadywanie, ale mialem podobnie, ostatecznie wycieraczka stanela mi w srodku szyby i koniec

pozdro

M.

Opublikowano

przeczyść jak już będziesz miał gdzie, najprawdopodobniej sporo brudu się nazbierało na zębatkach i przesmaruj :wink:

Opublikowano

dawno temu rozbierałem silniczek i o ile dobrze pamiętam to są tam takie koła zębate. Może coś z zębami. Najlepiej by było jednak jak byś to rozkręcił, zobaczył nasmarował, rozruszał itd. Często te machanizmy w silniczku sie zacierają, żadko kiedy się palą

Opublikowano

Miałem to samo w A3 smarowanie pomogło.

Opublikowano

Najlepiej jakimś wd żeby to wlazlo to głęboko bo np. W a4 te ośki lubią się zapiekać ...

Opublikowano

dziękuje za odpowiedzi - dziś trochę cieplej, to może sobie z tym powalczę, po robocie opisze rezultaty pracy :hi: