tucholm Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 To gdzie szukac dalej ze zle odpala
chopin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 To gdzie szukac dalej ze zle odpala odpalać na wciśniętym sprzęgle ! w toyotach od dawna jest już takie rozwiązanie że nie odpalisz jak nie wciśniesz sprzęgła. Dużo lepiej wtedy rozruch wygląda
piotrsob1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jak długo jeździsz autem? Po rozgrzaniu nie kopci ? Zaczął bym od sprawdzenia kompresjii, przy takich korekcjach jakie wkleiłeś, to raczej dużych różnic między cylindrami nie będzie, ale nie jest wykluczone że wszyskie są róno słabe Kwestia paliwa też jest dosyć skomplikowana, to że tankujesz na stacji z logo BP wcale nie gwaranuje Ci dobrej jakości, jeżeli jest to stacja franczyzowa to masz duże prawdopodobieństwo że właściciel chce na tym interesie coś zarobić. Handlowanie oryginalnym paliwem w dzisiejszych czasach wcale zyskownosci nie gwarantuje , natomiast wlanie "lewizny" do dołu znacznie tą zyskowność poprawia
tucholm Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 Po rozgrzaniu nie kopci oleju nie bierze moc ma
piotrsob1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Nagraj może jak odpala po nocce i wżóć na YT. W BLB i nie tylko, bodajże dla ochrony koła dwumasowego dawka rozruchowa jest stopniowo zwiększana , żeby silnik miękko startował, co przy lekkim ogólnym zużyciu silnika i osprzętu może się przekładać na te trzy sekundy kręcenia
chopin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Nagraj może jak odpala po nocce i wżóć na YT. W BLB i nie tylko, bodajże dla ochrony koła dwumasowego dawka rozruchowa jest stopniowo zwiększana , żeby silnik miękko startował, co przy lekkim ogólnym zużyciu silnika i osprzętu może się przekładać na te trzy sekundy kręcenia tankować Shell V-power Diesel i zobaczycie jaka różnica , i mocy przybywa ja tylko shell
Pan Waldek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Sprawdź pompę tandemową. Patrząc po logach to pompki nie są jeszcze złe. Jeżeli bym je w ogóle chciał dotykać to tylko po to żeby wymienić gumki- zestawy naprawcze.
Biszczan Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam, problem mój wygląda następująco Tylko rano mam problem z odpalaniem auta muszę go dłużej jakby kręcić (ok 3 sekundy) po odpaleniu raz, później odpala na dotyk, wymieniłem świece, filtr paliwa, autem na biegu jałowym lekko trzęsie, nie brak mu mocy, mój mechanik stwierdził że to wtryski i naprawa około 2-3 tyś, czy ktoś z kolegów z forum może to mi sprawdzić z okolic Szczecina i poźniej naprawić bądź zna kogoś kto sie tym zajmuję w miare profesjonalnie (nie ASO)? w kompie jak podłączyłem vaga niema żadnych błędów. Pozdrawiam Marcin Zanim wydasz kasę na wtryski powiem Ci, że mam podobny problem, a jestem po regeneracji pompek i teraz odpala o niebo lepiej lecz wciąż mam wrażenie, że powinno być lepiej.
sebul Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Mi goscie od aku mowili, ze jak napecie spada ponizej 10V to juz aku powoli zmierza ku koncowi. Zdrowy aku nie powinien spasc ponizej 10 V.
chopin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Mi goscie od aku mowili, ze jak napecie spada ponizej 10V to juz aku powoli zmierza ku koncowi. Zdrowy aku nie powinien spasc ponizej 10 V. ale kolega miał nieznacznie poniżej a przecież zima i mróz to i tak wynik nienajgorszy , jak sie podniósł to chyba jeszcze pożyje zobaczymy jak po podładowaniu się zachowa
sebul Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ja tylko pisze co mi powiedzieli moj padl i po podladowainiu nie mial nawet 9 V dlatego tez kupilem nowy
tucholm Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dzis od 20 bede ladowal juz sie przygotowalwm ---------- Post dopisany 30-01-2013 at 07:29 ---------- Poprzedni post napisany 29-01-2013 at 17:55 ---------- No to naładowałem aku i odpalił o niebo lepiej Naładował sie do 12,1V więc po wypłacie kupuję nowy i dam znać co z odpalaniem ale jestem dobrej myśli Pozdrawiam Marcin
Rekomendowane odpowiedzi