Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak podbić książke serwisową? I kontynuować historię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Kupiłem w grudniu A4 B7 z Belgi z książką serwisową podbitą do 162.000 samochód ma juz 196.000 jak by mozna bylo kontynuowac podbijanie? Abym miał wiarygodnosc przy sprzedazy a nie koniec na tym wpisie?

Musze zrobic przegląd w ASO? Wie ktos jakie to są koszta?

Podrawiam !

Opublikowano

Możesz poczekać do wiosny, może będą jakieś promocyjne przeglądy po zimie :wink:

Opublikowano

A Wy uważacie, że jak auto ma wszystkie przeglądy robione w ASO to super za***iste i dostaniecie za nie więcej kasy? Teraz w ASO wsadzają Filtrony i już kilka razy się zdarzyło, że zapomnieli oleju wymienić, albo lali najtańszy, anie ten za który płacił klient :)

Opublikowano

Bo jak chcesz żeby coś było zrobione dobrze to zrób to sam :hi:

Aczkolwiek dalej są ludzie wyznający ASO. Cóż... :decayed:

Opublikowano

Też miałem ten dylemat pół roku temu. Korciło mnie to ASO, bo auto serwisowane w DE do końca. Posłuchałem parę opinii nt. ryzyka dobrej roboty w ASO, popatrzyłem na ceny i... udałem się do mojego, sprawdzonego przez lata mechanika. Rozrząd, oleje, płyny, filtry - 1600 zł, czyli drugie tyle w kieszeni zostało.

Opublikowano

W ASO to tylko części maja dobre, ale mechanicy to jelopy jakich mało. ( zdarzają sie wyjątki) , ale i tak każą se płacić za robotę nieludzkie pieniądze. Jak będziesz serwisowal prywatnie to zaoszczedzisz tyle ze przy sprzedaży machniesz ręka na ta sumę o która mniej dostaniesz za auto ( o ile wogole to zrobi różnice przy sprzedaży)

Ja serwisuje sam ale na częściach ASO i trzymam rachunki do sprzedaży. Myśle ze nie odczuje różnicy przy sprzedaży.

Opublikowano

Jedź na wymianę żarówki H7 :decayed:

Opublikowano

jak jest dobry mechanik to dawno jebnął ASO i otworzył sam własny warsztat ( znam już wiele przypadków takich gdzie ASO służyło tylko do nabrania doświadczenia )

Opublikowano

Nie chodzi mi o przegląd tylko pieczątkę aby mieć udokumowany przebieg a auta nie sprzedaje jak kolega myśli ze chodzi mi o kase ze wiecej dostanę

Opublikowano
Jedź na wymianę żarówki H7 :decayed:

Tylko wez swoja H7 :grin: