GroM1990 Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Mam taki problem. Mianowicie startuję z pierwszego biegu gaz do podłogi wrzucam 2 bieg max obrotów i puszczam gaz nagle samochód gaśnie. Muszę się troche nakręcić żeby odpalił. Jakby pompa za mało paliwa podawała. W normalnej jeździe jest wszystko w pożądku. Filtry wszystkie wymienione. Co może być nie tak?. Nie bardzo mogę dać logi bo nie mam garażu. Z góry dziekuję.
GroM1990 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Opublikowano 2 Lutego 2013 Chodziło mi o vag-a. czy może wiesz w czym tkwi problem?
GroM1990 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Opublikowano 3 Lutego 2013 nietety ale wszystko jest ok. Tam jest czysto.
wsciekly692 Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 a jak jeździsz powoli to jest ok?? ---------- Post dopisany at 21:27 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ---------- przewody mogą być gdzieś pęknięte przy pompie bo kiedyś miałem taką sytuację i prześwietlałem wszystko, odkręciłem przewód główny od pompy i okazało się że opaska przecięła go od spodu
Hatek Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Miałem to samo w silniku ajm - szukalem z mechanikiem na wszystkie sposoby wszystko bylo niby ok - objaw ustapił po wlaniu motor doctor - moze to zbieg okolicznosci albo ten doctor faktycznie uzdrowil moja furmanke
SotoM Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 pojedź gdzieś na komputer(KTS,VAG...obojetnie) aby zobaczyc czy w ogole beda jakies błedy zapisane... ten silnik gasnie całkowicie jakby go z gluczyka wyłaczył czy zaczyna jakby nierówno pracowac i gasnie...??
adamspeed01 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 coś mi sie wydaje, ze wieszają sie popychacze zaworów przy ostrym bucie.
GroM1990 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Tak jak jeżdzę powoli to wszystko jest ok. No wlasnie gasnie calkowicie i jest problem z odpaleniem. Musze trzymac gaz na max żeby go odpalić tak jakby nie dostawał ropki. Dzisiaj albo jutro podłączę pod komputer.
piotrsob1 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Wygląda na problem z wydajnością zasilania w paliwo, kiedy ostatnio wymieniałeś filtr paliwa ? Może przytkany smok w zbiorniku ?
Lukasz_N Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Podlacz go na krotko i zobacz, czy bedzie taki sam objaw. No i przede wszystkim popraw temat tego watku, bo tu wiekszosc ma problem ze swoja A4
GroM1990 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Ok. Wszystko posprawdzam na dniach. Filtr Paliwa nowy. Zrobiłem przeszczep z golfa 3 bo od audi główka nie ma czesto szczelności. A jak mam temat nazwac bo nie mam pomysłów.
Lukasz_N Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 A jak mam temat nazwac bo nie mam pomysłów. Przeczytaj regulamin forum, to bedziesz juz wiedzial 19. Pytania i wypowiedzi formujemy w ten sposób, aby temat oddał poprawnie zawartość Twojej wiadomości oraz sens tego, co chcesz przekazać. Napisz tak żeby inny użytkownicy nie tracili czasu na zastanawianie się o co Tobie chodzi. Pamiętaj, że pomoże to w przyszłości innym użytkownikom na szybkie znalezienie informacji ich interesujących. Nie zadajemy pytań typu: „Mam problem", „Czy wiecie ?" itd. UWAGA!!! Posty z tematami typu: „Mam problem", „Czy wiecie ?" itd. mogą być natychmiast usuwane lub przenoszone w odpowiednie miejsce przez Zarząd Klubu. Jeżeli sytuacja będzie się powtarzała, użytkownik może otrzymać OSTRZEŻENIE.
GroM1990 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Opublikowano 5 Lutego 2013 Błędy: 00625 - Vehicle Speed Signal 27-00 - Implausible Signal 00575 - Intake Manifold Pressure 17-10 - Control Difference - Intermittent - turbina była czyszczona 2 msc temu i było wszystko w pożądku. 2 Faults Found: 01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak) 35-00 - - 00991 - Interior Lights 28-00 - Short to B+
GroM1990 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Opublikowano 6 Lutego 2013 No wlasnie wszystkie rurki są nowe. Wymieniałem jak czyściłem turbinę. W tym tyg. sprobuję podłączyc na krótko. Może cos sie przytkało. Tylko dlaczego przy normalnej jeździe wszystko jest w pożądku.;/
GroM1990 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Opublikowano 6 Lutego 2013 No na spokojnie tak jak sie jeździ na codzień. Delikatnie i oszczędnie.
Rekomendowane odpowiedzi