Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja też spadam :hi:

• Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11983

• Pucek

11721

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja też spadam :hi:

:hi:

no to chyba ja też...

przynajmniej ze śląskich :decayed:

:hi:

Opublikowano

505 kolego :wink4:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 23:17_________________________________________________śmigałem takim - i spodziewałem się lepszych wrażeń :wink4:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 23:18_________________________________________________300 konne B6 Pozia dawało więcej radochy :wink4:

Mirek tylko nie chcesz powiedzieć chyba, że 500 konna benzyna która waży tyle co twoje B7 nie jedzie? :gwizdanie: Może nie poniewiera w środku, ale widać po prędkościomierzu :gwizdanie:

Opublikowano

505 kolego :wink4:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 23:17_________________________________________________śmigałem takim - i spodziewałem się lepszych wrażeń :wink4:[br]Dopisany: 08 Styczeń 2010, 23:18_________________________________________________300 konne B6 Pozia dawało więcej radochy :wink4:

Mirek tylko nie chcesz powiedzieć chyba, że 500 konna benzyna która waży tyle co twoje B7 nie jedzie? :gwizdanie: Może nie poniewiera w środku, ale widać po prędkościomierzu :gwizdanie:

dokładnie oto mi chodzi - ten którym śmigałem był w serii :wink4:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:08_________________________________________________i w avancie

Opublikowano

ooo i dobrze że wpadłeś Gregor :decayed:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:10_________________________________________________tłumaczę Mironowi że to nie tyle co "nie jedzie" co po prostu tego z racji masy i wielkości auta nie czuć...

Opublikowano

ale przyrost 80-100 kucy po programie to chyba mało realne :mysli:

z tego co wiem to programem 50-60 kucy się wyciągało

Opublikowano

ale przyrost 80-100 kucy po programie to chyba mało realne :mysli:

z tego co wiem to programem 50-60 kucy się wyciągało

a czemu nie realne? im więcej tej mocy tym więcej można podkręcić... widzisz sam po 3.0 :wink4: poza tym tam jest potężny potencjał z racji 2óch suszarek no i v8 :)[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:12_________________________________________________a poza tym to miało Ciebie tu nie być już :decayed:

Opublikowano

no nie do końca - z 3.0 można dużo więcej wykręcić niż z 4.2tdi

Opublikowano

ale sam widzisz że samym programem jest możliwy przyrost rzędu 80kuca i to bez zbędnego przesadzania :wink4:

Opublikowano

z 1.9 można dużo więcej wykręcić niż z 2.5

Opublikowano

nie potrafisz się pogodzić z przegraną czy jak? :cool1:

:decayed:

Opublikowano

ale sam widzisz że samym programem jest możliwy przyrost rzędu 80kuca i to bez zbędnego przesadzania :wink4:

no własnie nie w każdym - nawet powiedziałbym, że w mało którym :)[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:17_________________________________________________w BEX miałem przyrost 20 ps

Opublikowano

no własnie nie w każdym - nawet powiedziałbym, że w mało którym :)[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:17_________________________________________________w BEX miałem przyrost 20 ps

oczywiście że w mało którym bo mało który silnik taki potencjał ma ukryty... ale tu podobnie jak w 3.0tdi on jest

Opublikowano

poprostu pokazuję, że nie jest prawdą " im więcej tej mocy tym więcej można podkręcić... "

Opublikowano

poprostu pokazuję, że nie jest prawdą " im więcej tej mocy tym więcej można podkręcić... "

no nie jest to prawdą ale jeżeli z silnika 110ps da się programem zrobić 140ps to czemu miało by się z 450 nie dać zrobić dajmy na to 530?

dużo też zależy na ile zdrowy

Opublikowano

to czemu z 1.9 130 da się zrobić 170/180 a z 2.5 180 nie da zrobić 220 ?

Opublikowano

:hi: - gratuluję 2000 stron.

Nam jeszcze trochę brakuje

Opublikowano

bo 2.5 to nie oszukujmy się najbardziej nieudany po blb silnik audi i z tym nie ma co dyskutować

z ajm'a 115tki ludzie ponad 170ps kręcą i to lata więc pytam raz jeszcze dlaczego uważasz że takiego potencjału nie ma 4.2biT? :decayed:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:26_________________________________________________

jakieś 2 lata... ale nie przejmuj się :wink4:

:hi::decayed:

Opublikowano

dokładnie oto mi chodzi - ten którym śmigałem był w serii :wink4:

No i jak się ustawi z innym słabszym wozidłem wtedy widać różnice, jak tu na tym filmiku. SLR 626KM rakieta by się rzekło, ale z tym........ to jak duży fiat z S4 :

Nie jest tak że czym więcej mocy jest w aucie tym wyżej można podkręcić, bo każdy silnik ma inny zapas mocy. W V8 BiT jest ten zapas z racji wyższej pojemności. Większość aut o dużej pojemności wypluwa lepsze KM po programie. Np. w wolnossących Amerykańcach o pojemności 5L można samym chip tuningiem zrobić 40...50KM i to bez turba, bo ten zapas jest z racji posiadanej większej liczby cylindrów. Gdzie w 1.8T przyrost jest 30KM i to auto już z turbiną, ale jednak ma mniejszą pojemność.

Ja myślę, że w V8 BiT uwalniając wydech i poprawiając dolot można jeszcze jakieś 20KM ekstra zrobić niż samym programem.

Opublikowano

bo 2.5 to nie oszukujmy się najbardziej nieudany po blb silnik audi i z tym nie ma co dyskutować

z ajm'a 115tki ludzie ponad 170ps kręcą i to lata więc pytam raz jeszcze dlaczego uważasz że takiego potencjału nie ma 4.2biT? :decayed:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 00:26_________________________________________________

jakieś 2 lata... ale nie przejmuj się :wink4:

:hi::decayed:

bo nie ma i tyle :)

czyli - jeżeli 1.8T seryjnie ma 150 i da się wykręcić 185

to ile wykręcisz z serii 1.8T 190 ? idąc Twoim tropem pewnie z 230

a właśnie widzisz nie - bo max 215 :)