Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten dźwięk to dźwięk nie nieszczelnego DV, a zablokowanego DV, bo DV nie upuszcza i powietrze po zamknięciu przepustnicy w tej sytuacji wraca się przez wirnik do wej. turbiny i stąd ten "furkot"

No dokładnie. :) Nie pisałem o nieszczelnym DV tylko niesprawnym, gdzie membrana nie reaguje na pod/nadciśnienie z kolektora.

A DV jest w pozycji domkniętej. U mnie w każdym razie. Możliwe, że w takiej pozycji się zablokował.

Kamil no to najlepiej to usuń, bo to chyba nawet jeszcze gorsze jest jak nieszczelny, bo powietrze wraca wej. turba i spowalnia nagle wirnik co nie służy za bardzo łopatkom wirnika.

No widzisz, nie dogadaliśmy się jednak. :) Jak miałem swojego, seryjnego DVa na TIPie to tak się właśnie działo. Teraz, jak założyłem Forge 007 wszystko wróciło do normy. Po wyciągnięciu ori DV sprawdziłem go dzisiaj i okazał się niesprawny - zablokowany w pozycji zamkniętej. Stąd to fyr fyr fyr...

• Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11982

• Pucek

11719

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ale żeś porównał :polew:

dobrze że austryjaczki są brzydkie :polew:

Opublikowano

Teraz, jak założyłem Forge 007 wszystko wróciło do normy. Po wyciągnięciu ori DV sprawdziłem go dzisiaj i okazał się niesprawny - zablokowany w pozycji zamkniętej. Stąd to fyr fyr fyr...

Forge 007 ma silniejszą sprężynę. Zależy jaką masz sprężynę...

Opublikowano

Teraz, jak założyłem Forge 007 wszystko wróciło do normy. Po wyciągnięciu ori DV sprawdziłem go dzisiaj i okazał się niesprawny - zablokowany w pozycji zamkniętej. Stąd to fyr fyr fyr...

Forge 007 ma silniejszą sprężynę. Zależy jaką masz sprężynę...

taką jak miał Patrikos :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

dobrze że austryjaczki są brzydkie :polew:

Tak jakbyś jakąś widział :polew:

Poza tym bujaj..... :tongue4:

Spinkalam, do jutra :hi:

Opublikowano

Dobrą mam sprężynę. :) Zieloną. Teraz jest w porządku. Moja panika dotyczyła okresu kiedy jeździłem na poprzednim zaworze. :confused4:

Opublikowano

[br]Dopisany: 15 Marzec 2010, 21:24_________________________________________________

Dobrą mam sprężynę. :) Zieloną. Teraz jest w porządku. Moja panika dotyczyła okresu kiedy jeździłem na poprzednim zaworze. :confused4:

to już nie panikuj :gwizdanie:

Opublikowano

to już nie panikuj :gwizdanie:

No taaa... bo już po ptokach. :no4: Kij, najwyżej zapożyczę się w mafii na 500% i kupię jakieś wiaderko. :buhaha:

Opublikowano

:hi:

Ja też bym dzisiaj zaparkował w renaulcie... :gwizdanie:

ABS nic nie dał, a zbliżałem się do ronda, pech chciał że akurat wlekł się ten stary trup ale hamulec nożny + ręczny i ledwo ledwo, istna ślizgawica :rolleyes:

mięczaki, a ja dziś śmigałem 250km/h po autostradzie :kox:

nie żartuj :shocked:

Ps. Krolu, sorry że nie wspomniałem o tym wcześniej ale zimówki mam tylko do 210km/h :polew:

:hi: wszystkim

Opublikowano

o miłon. siema :hi:

Opublikowano

Ps. Krolu, sorry że nie wspomniałem o tym wcześniej ale zimówki mam tylko do 210km/h :polew:

:polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

ABS nic nie dał, a zbliżałem się do ronda, pech chciał że akurat wlekł się ten stary trup ale hamulec nożny + ręczny i ledwo ledwo, istna ślizgawica :rolleyes:

0 strachu - mówiłem Ci, że wrażenia były podobne jak u mnie przy 160 km/h :decayed:
Opublikowano

0 strachu - mówiłem Ci, że wrażenia były podobne jak u mnie przy 160 km/h :decayed:

:decayed:

................szkoda tylko, że jak jadę z kimś na pokładzie - to nigdy nikt się nie chce ciąć na trasie - nawet Ci mocniejsi :decayed:

Opublikowano

Panowie, byłem tam dzisiaj to oglądać :gwizdanie:

15kg pyłu węglowego...a na dole kopalni są go tony :rolleyes:

Opublikowano

................szkoda tylko, że jak jadę z kimś na pokładzie - to nigdy nikt się nie chce ciąć na trasie - nawet Ci mocniejsi :decayed:

czyli jednak miałem jechać swoim :mysli:

Opublikowano

jak u mnie z wydechu na starych wtryskach :polew:[br]Dopisany: 15 Marzec 2010, 22:13_________________________________________________

:good:

Opublikowano

jak u mnie z wydechu na starych wtryskach :polew:[br]Dopisany: 15 Marzec 2010, 22:13_________________________________________________

:good:

:polew: :polew:

Opublikowano

dlatego zawsze idę na szpicy z zapalniczką :polew::wink4:

Opublikowano

dlatego zawsze idę na szpicy z zapalniczką :polew::wink4:

:polew:[br]Dopisany: 15 Marzec 2010, 22:31_________________________________________________do jutra :hi:

Opublikowano