Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ps. Miron gdyby mi sprzedał swoje, a jak by zobaczył że mam eeL Pii Giii to obstawiam że by mnie wykastrował :polew:

He he żeby tylko :naughty:

• Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11982

• Pucek

11719

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

taaa on będzie pamiętał...jak wyjdzie z tego kina to włosy roztrzepane i ręce obolałe :polew: przecież to lovelas :decayed:

mam nadzieje że już w piątek zobacze tą glebe na zielonych springach

:foch:

hehe pucek na jakiej podstawie tak mówisz? :gwizdanie: i co znaczy obolałe ręce? :polew:

film dobry polecam :naughty:

co do gleby to też ma taką nadzieję :decayed:

Opublikowano

nie powiem :polew:

Opublikowano

nie powiem :polew:

dlatego zostaw moje bujne życie towarzyskie w spokoju :polew:

Opublikowano

a co ukrywasz coś??? :naughty:

Opublikowano

jakby co M@rk to mam literaturę w formie e-booka

postaram się go jutro wstawić gdzieś do sieci

tam są pokazane śruby które trza odkręcić

[br]Dopisany: 16 Maj 2009, 16:13_________________________________________________szybki opis

1. zderzak up

2.odchylenie chłodnicy z klimy (tak jak widać na foto)

3. demontaż chłodnicy wody (oczywiście po uprzednim spuszczeniu płynu chłodzącego)

4. alternator up (oczywiście po odpięciu aku)

5.wisco up

6. pasek napędzający pompę up

7.i czas na sześcć śrub trzymających łapę i pompę (tam na fotosiku jest zdjęcie z rysunkiem tych śrub)

8. i powinieneś mieć pompę w rękach

a potem tylko poskładać to wszystko + zalać chłodziwem + odpowietrzyć = i możesz się roskoszować jazdą najlepszym wozem na świecie[br]Dopisany: 16 Maj 2009, 16:24_________________________________________________jakbyś w którymś momencie klęknął to dzwoń śmiało

Tylko jutro (niedziela) to dopiero po 15 :decayed:

dzieki wielkie teraz zobaczymy kiedy bede mial czas na wymiane najpierw musze kupic pompe :(

Opublikowano

taaa on będzie pamiętał...jak wyjdzie z tego kina to włosy roztrzepane i ręce obolałe :polew: przecież to lovelas :decayed:

mam nadzieje że już w piątek zobacze tą glebe na zielonych springach

Gregory, no myślałem nad gazem do 1.8T ale w B6, tylko głupio by to wyglądało gdybym pod dystrybutor podjechał wypasionym B6... aha no i w następnym aucie założyłem że 200 kucy musi być :wink4: więc program nie wystarczy

ps. Miron gdyby mi sprzedał swoje, a jak by zobaczył że mam eeL Pii Giii to obstawiam że by mnie wykastrował :polew:

nigdy przeciwnikiem gazu nie byłem - gdybyś kiedyś miał możliwość posiadania mojej furki i ktoś by Ci z jajem gaz włożył to chyba nie byłoby w tym tragedii ( pytanie jak furka by to zniosła, skoro całe życie na 98 smiga ) :)[br]Dopisany: 18 Maj 2009, 09:15_________________________________________________W sobote jechałem do rodzinki ( za Ostrów Wielkopolski - 220km w jedna strone ) w 4 dorosłe osoby.Jechałem w miare normalnie gdzie się dało to 140 a gdzie 80 to 80.Wiadomo tam gdzie była możliwośc ( przy naszych dziurach na 18 ) to się grzało a gdzie nie to trudno.Droga w jedna strone zajeła mi 3 godz. a spalanie średnie na całej trasie 8.8l/100km benzyny 98 oczywiście :) mało/dużo moim zdaniem jak na ( waga+Quattro+moc ) to za***iście :wink4:[br]Dopisany: 18 Maj 2009, 09:20_________________________________________________kto jeszcze nie kupił dzisiejszego " auto świat"-u ? kupujcie kupejcie - dodatek o audi jest i coś tam ponoć o forum naszym wspominają chyba :)

Opublikowano

heeheh Witam :tongue4:

po "auto świat" zaraz jade, kuurde zapomniałem:/

noo i dzisiaj znów miałem incydent:/ gość golfem 3 variant przywalił mi w te poobijane drzwi od kierowcy, odrazu wysiadka, panika, co on to zrobił, i nabrał się :decayed: nic nie tracę, bo drzwi i tak miałem do wymiany po tamtym wymuszeniu, nowe mam w domu, a jedynie malowanie, najważniejsze to to że mam wiarygodnego świadka, na jego zderzaku jest mój lakier więc gdyby się chciał wymigać to mam go w kropoce, gliny i te sprawy :)

czyżby trochę szczęścia mnie dopadło??? on kasiasty gość bo lekarz więc może płacić

wiem jestem wredny, ale to jest taki kraj :tongue4:

Miron a ja jakoś nie widzę tego jak podjeżdzam takim na wypasie B6, a tu cyk "gazu do pełna" dla mnie siara na maxa, ale ta oszczędność :naughty:

spalanie tam spalaniem, to mi jest jedno, ALE ja robie dosyć dużo kilometrów:/ w 2 lata zrobiłem w B5 ponad 30 tyś, a ja jeżdze tam gdzie muszę, żadnych dalekich wypadów, nie licząc spotów i tego podobnych :tongue4:

Opublikowano

30 tyś w 2 lata to jest dużo ? to jest mniej niż śdernia statystyczna ( 25 tyś rocznie to jest przebieg już taki pośredni ).

Jaka tam siara na LPG wjechac zatankować - nie takie fury na gaz śmigają.Są tacy co mają fury za ponad 100 tyś i LPG tankują.

Jak kiedyś miałem B5 + LPG ( a były to czasy gdzie B5 było wtedy jak teraz B7 ) i byli tacy co mi chcieli dogryść że niby taką fure mam a na benzyne mnie nie stać albo że taka fura na LPG tankuje to odpowiadałem krótko ( i zawsze ten ktoś zostawał bez słowa ) bo większości byli to oczywiście najzwyklejsi zazdrośnicy, odpowiadałem tak: dlageczo śmigam na gazie ? "bo mnie stać na oszczędzanie" :) i po temacie :wink4: [br]Dopisany: 18 Maj 2009, 10:20_________________________________________________Pucek czyli wypłacą Ci z jego OC ? normalnie rozumiem zgłaszasz szkoda ? mnie dopiero w piatek przelali kasę za ten mój tył :)

Opublikowano

Dobry wszystkim :hi:

Myślałem że po weekendzie będzie zdecydowanie więcej do czytania ...

troche mnie tu nie było - piątek ostrava , sobota praca , sobota ostrava , niedziele powrót , spanie do poniedziałku - 18h , dziś wolne :>

heeheh Witam :tongue4:

po "auto świat" zaraz jade, kuurde zapomniałem:/

noo i dzisiaj znów miałem incydent:/ gość golfem 3 variant przywalił mi w te poobijane drzwi od kierowcy, odrazu wysiadka, panika, co on to zrobił, i nabrał się :decayed: nic nie tracę, bo drzwi i tak miałem do wymiany po tamtym wymuszeniu, nowe mam w domu, a jedynie malowanie, najważniejsze to to że mam wiarygodnego świadka, na jego zderzaku jest mój lakier więc gdyby się chciał wymigać to mam go w kropoce, gliny i te sprawy :)

czyżby trochę szczęścia mnie dopadło??? on kasiasty gość bo lekarz więc może płacić

wiem jestem wredny, ale to jest taki kraj :tongue4:

Miron a ja jakoś nie widzę tego jak podjeżdzam takim na wypasie B6, a tu cyk "gazu do pełna" dla mnie siara na maxa, ale ta oszczędność :naughty:

spalanie tam spalaniem, to mi jest jedno, ALE ja robie dosyć dużo kilometrów:/ w 2 lata zrobiłem w B5 ponad 30 tyś, a ja jeżdze tam gdzie muszę, żadnych dalekich wypadów, nie licząc spotów i tego podobnych :tongue4:

Pucek , powiedz gdzie to było i która strona auta , może tem się wybiore i mi dopisze "szczeście" tak jak tobie , bo też mam do roboty :) Też niemam do gazu przkonania , ale właśnie jak pomyślę ile kasy miesięcznie zostało by w kieszeni to .... ja od kąd mam auto zrobiłem już ponad 20tyś , a do końca roku jeszcze 3 miechy... :gwizdanie: a przez tą pracę co teraz mam , to będzie jeszcze więcej rocznie :przebiegly:

Gregory - szkoda, że miałeś problemy z tym turbo - z chęcią bym zobaczył jak ludzie rozdziawiają usta zaskoczeni :naughty: (a tak apraopo , ile tam teraz PS'ów masz ?? )

Miron - wynik spalania :good: jak dla mnie + do tego osiągi - o czym sam się mogłem przekonać (chodz jak na staruszka 14lat, nadal daje radę) , też bym tak chciał , ja się cieszę jak mi bierze te 10L/100km :)

Opublikowano

Gregory ma teraz w granicach 260/270 :)

Kris pamiętaj że rocznikiem sie nie jeździ :wink4: a 10 l w Twoim wypadku to i tak jest OK

Opublikowano

Gregory ma teraz w granicach 260/270 :)

Kris pamiętaj że rocznikiem sie nie jeździ :wink4: a 10 l w Twoim wypadku to i tak jest OK

chcialbym zobaczyc na starcie gregory'ego i jakies S4 - bylby ciekawy widok :)

wiem że nie rocznikiem sie jeździ , dodatkowo (i to nie dlatego że sam posiadam) uważam że buda A4 opiera się upływowi czasu i nadal autka w wieku jak mój wyglądaja serio dobrze !! też wiem że te 10L to jest wynik OK jak na tą pojemność (u mnie znajomy alfa 156 2,5L V6 musi liczyc 15L i w górę - niema się co czarować) , ale jakby było 8,8 też bym się nie obraził :)

Opublikowano

10 litrów to ten mój bierze...

ale na pocieszenie, pobiłem tych od "auto świata" napisali że mój parch jedzie 205 a jechałem 215 :polew:

no gaz gazem, kumpel w każdym aucie ma gaz, poprostu fajnie by było gdybym mógł dużo jeździć a połowe z tego co daje teraz mieć w kieszeni, a tak? 600 zł na paliwo:/ szkoda mi tego, dlatego kupuje dzisiaj rower :decayed: bo nigdy nie nazbieram na inne auto:/

właśnie, gdyby Gregory tam wystartował, CHCIAŁBYM WIDZIEĆ ICH ZDZIWKO...byli tacy pewni siebie że tu S4, tu taka integra, tu ibiza coupra...a tu podjeżdza Gregor i pozamiatane, na koniec by im pokazał zbiornik z gazem :polew: :polew: :polew:

chciałbym to widzieć, chciałbym widzieć ich zaskoczenie, ten wielki szok :kox:

to Gregor ale tam musisz mieć wtryski konkretne do gazu... :shocked:

Opublikowano

:hi:

dobry

a propos przebiegów to zgadzam się z Mirkiem że 30k na 2 lata to trochę emerytalny przebieg :decayed:

ja machnąłem moją niuńką podczas około 7miu miesięcy eksploatacji już ponad 45k... uważam że to jest dużo :cool1:

btw pucek daj znać jak w domu będziesz to się ugadamy jakoś :good:

Opublikowano

jestem dzisiaj do 19:00 w domu

jak na mnie to duży przebieg, do przykładu ojciec też ma A4, on zrobił w 2 lata 15 tyś km, no ale jego trasa do robota, dom, robota...sklep tyle

gdybym miał diesla to napewno mój przebieg był by podobny do Waszego :>

a Mirona nie wliczam bo to wkońcu PREZES :decayed:

Opublikowano

pucek to gdzie się móżemy umówić? bo nie znam zbytnio rybnika :gwizdanie:

Opublikowano

jestem dzisiaj do 19:00 w domu

jak na mnie to duży przebieg, do przykładu ojciec też ma A4, on zrobił w 2 lata 15 tyś km, no ale jego trasa do robota, dom, robota...sklep tyle

gdybym miał diesla to napewno mój przebieg był by podobny do Waszego :>

a Mirona nie wliczam bo to wkońcu PREZES :decayed:

Pucek to jak twoj tata bedzie sprzedawal Audi to daj mi znac :cool1: od takcih wlascicieli warto kupowac auta :hi:

Opublikowano

a Mirona nie wliczam bo to wkońcu PREZES

I tak Ci nie opuszczę z ceny :polew:

Opublikowano

:kwasny: