Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi: dzień dobry rezacze :naughty:

Witaj...z tego co czytałem ostatnio to też obniżysz swoje Beeee 7 :decayed:

hmmm czytasz dobrze ale zanim ja obniżę te b7 to ty już będziesz dostojnym staruszkiem takie mam podejście do rezania

na razie muszę opanować swapa pompy oleju sam więc wyzwanie jest :kox:

jak co to dzwoń po poradę do ASO :polew:

Ja nawet w swoim sam oleju nie wymieniam :grin::decayed:

• Odpowiedzi 124.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• miron78

11982

• Pucek

11719

• Guregoru

10138

• diman

7415

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:hi: dzień dobry rezacze :naughty:

Witaj...z tego co czytałem ostatnio to też obniżysz swoje Beeee 7 :decayed:

hmmm czytasz dobrze ale zanim ja obniżę te b7 to ty już będziesz dostojnym staruszkiem takie mam podejście do rezania

na razie muszę opanować swapa pompy oleju sam więc wyzwanie jest :kox:

jak co to dzwoń po poradę do ASO :polew:

Ja nawet w swoim sam oleju nie wymieniam :grin::decayed:

będę pamiętał jak mi coś nie pójdzie nie tak :wink:

Opublikowano

Skoro nie pójdzie nie tak to....znaczy ,że pójdzie dobrze.....hehe

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

Tomaszstn poszukałem apropo tego błędu i wychodzi na to że mam problem z alternatorem :decayed:

01117 - Generator Terminal DF Load Signal

27-10 Implausible Signal - Intermittent

Sygnał obciążenia z zacisku alternatora DF, Sygnał ładowania generatora terminala DF

z forum Passata:

01117 - sygnał obciążenia zacisku alternatora - niezrozumiały sygnał.

- uszkodzony alternator

- uszkodzony regulator napięcia

(Tu bym obstawiał raczej regulator)

---------- Post dopisany at 10:52 ---------- Poprzedni post napisany at 10:50 ----------

Przypomnij mi na jakim kanale znalazłeś to że na czwartym cylindrze nie pokazywało parametru i dokładnie co to był za parametr to poszukam czegoś na temat :wink:

Opublikowano

Tomaszstn poszukałem apropo tego błędu i wychodzi na to że mam problem z alternatorem :decayed:

Sygnał obciążenia z zacisku alternatora DF, Sygnał ładowania generatora terminala DF

z forum Passata:

- uszkodzony alternator

---------- Post dopisany at 10:52 ---------- Poprzedni post napisany at 10:50 ----------

Przypomnij mi na jakim kanale znalazłeś to że na czwartym cylindrze nie pokazywało parametru i dokładnie co to był za parametr to poszukam czegoś na temat :wink:

Obstawiam, ze chodzilo o korekcje wtryskow :D

Opublikowano

z forum Passata:

- uszkodzony alternator

Obstawiam, ze chodzilo o korekcje wtryskow :D

No do wiesz dopuszczalny zakres był +2 do -2 dwa cylindry pokazywały podajrze 0.16 jeden -0.6 a czwarty cylinder nic nie pokazywał

Opublikowano

Bo nigdy nie pokazuje ;) Korekcje masz ok :wink:

---------- Post dopisany at 11:58 ---------- Poprzedni post napisany at 11:58 ----------

Grupa 13 :wink:

Opublikowano

---------- Post dopisany at 11:58 ---------- Poprzedni post napisany at 11:58 ----------

aha chyba że tak :wink: czyli wtryski mogę skreślić z listy :wink: podeśle Ci linka na PW do mojego problemu z autem

Opublikowano

Tak czy inaczej, na 3 garze masz wtrysk sterujacy i reszta dziala w odniesieniu do niego, VAg to troche zle pokazuje, ale glownie chodzi o to, zeby nie byly rzedu +1,5 bo wtedy jest podejrzenie ze leja, albo cylinder juz jest slaby i wtryski musza podlewac zeby nadgonic za resztą :wink:

Opublikowano
Tak czy inaczej, na 3 garze masz wtrysk sterujacy i reszta dziala w odniesieniu do niego, VAg to troche zle pokazuje, ale glownie chodzi o to, zeby nie byly rzedu +1,5 bo wtedy jest podejrzenie ze leja, albo cylinder juz jest slaby i wtryski musza podlewac zeby nadgonic za resztą :wink:

dzięki za objaśnienie :wink:

Opublikowano

Tomasz a już myślałem że corse tak porezasz :decayed:

1271431-audi_corsa_1.jpg

Opublikowano

aha chyba że tak :wink: czyli wtryski mogę skreślić z listy :wink: podeśle Ci linka na PW do mojego problemu z autem

Odpisalem, jak potrzebujesz popatrzeć tam to wpadnij :wink:

Opublikowano

:hi: dobry

Aaa, Artur no to fajnie to musi jeździć, drugi raz jakbym kupował zawiehe to zrobiłbym chyba tak samo, te wszystkie gwinty srinty za 1k zł są gówno warte :thumbdown:

Opublikowano

Aaa, Artur no to fajnie to musi jeździć, drugi raz jakbym kupował zawiehe to zrobiłbym chyba tak samo, te wszystkie gwinty srinty za 1k zł są gówno warte :thumbdown:

tee...synek...ja jeżdzę 2.5 roku na TA-technix'ie (nówka) i nie narzekam. Choć może przodek jest troszku za miękki, bo czasem dobije, lecz to być może wina -90 lub po prostu wyrobionych fedr (pokonane około 50tkm). Wrażenia z jazdy...gokart. Amory po tych czasie przodek 71-72 % a tył 74-75 %.

...No oczywiście nie jest to gwint z wyższej półki, ale zwykłego przemieszczania się i szybkiego pokonywania zakrętów wystarczy.:wink:

Opublikowano

jechałem kilkoma autami na gwincie i żadne mi nie podeszło..........nie jechałem tylko z Puckiem jeszcze chyba :whistling:

---------- Post dopisany at 14:16 ---------- Poprzedni post napisany at 14:16 ----------

od Grześka nie pamiętam bo to raz i kawałek :grin::decayed: