wtct Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Mam do nabycia komplet skórzanej tapicerki. Oprócz tego, że muszę przełożyć tapicerkę oparcia (tapicerka pochodzi z sedana a ja mam avanta), zależy mi również na przełożeniu uchwytu na kubki, który mam w obecnym podłokietniku kanapy. Przekładał ktoś tapicerkę tylnego podłokietnika? Bardzo proszę o pomoc, czy to się da w ogóle zrobić.
Bromchit Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Tak ja przekładałem, da się to zrobić tapicerka jest przymocowana na zszywki to plastikowego stelaża, jak ktoś ma dostęp do dobrego zszywacza to nie ma dużo roboty. Ja nie miałem i wykorzystałem stare zszywki i za pomocą lutownicy każdą ręcznie wciskałem na gorąco. Trochę roboty było, ale czego się nie robi...
wtct Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Opublikowano 6 Lutego 2013 A może wystarczy przełożyć same środki tego podłokietnika? Jeżeli miałbym dwa: jeden z kubkami a drugi bez... Czy mógłby ktoś powiedzieć jak się za to zabrać, żeby nie połamać?
Bromchit Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Nie da się, stelaże w środku różnią się konstrukcję. Jakby tak było to nie pierdzieliłbym się z przekładaniem tapicerki.
ucho.77 Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 kolego trochę chęci i po bólu,potrzebne są 2 śrubokręty i zszywacz tapicerski (ja używałem zwykłego zszywacza dostępnego w każdym sklepie dla majsterkowiczów jedynie zszywki kup sobie ze stanley-a bo zwykłe nie wchodzą, są za miękkie i się gną) wszystkie elementy podłokietnika rozkładają się bez problemu jedynie do zmiany klapy trzeba użyć siły (potrzebny młotek)
greg2505 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 też przekładałem ze szmat do skóry ,roboty jest sporo ale warto jedyne co przekładasz p&p to górna klapa
Rekomendowane odpowiedzi