Bogdan Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 Witam, ostatnio zauważyłem podczas jazdy szarpnięcia, myślałem że to wina pękniętego wężyka ale się okazało że po wymianie dalej dzieje się to samo. Myślałem że to filtr paliwa ale na biegu jałowym przy pełnym gazie nic się nie dzieje, tylko podczas jazdy przy dodawaniu gazu są te szarpnięcia jakby sprzęgło ślizgało, pomurzcie , co to może być?
ja74687 Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 podłącz VAG może coś pokaże zobacz świece cewki, a przepustnicę czyściłeś ??
Bogdan Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Opublikowano 10 Lutego 2013 Dzięki jutro sprawdzę przepustnicę, a cewki jak sprawdzić czy są dobre?
norman_69 Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Czy te szarpnięcia są gwałtowne czy raczej łagodne-płynne?Czy występują przy gwałtownym dodaniu gazu czy również przy łagodnym?
Bogdan Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Opublikowano 11 Lutego 2013 Witam szarpnięcia są łagodne zarówno przy małym gazie jak i przy wciśnięciu całego gazu, dzisiaj wymieniłem świece na Boscha, zobaczymy co to dało. Vag wykazał przerwy w zapłonach na pierwszym cylindrze pozdrawiam
benyA4 Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 To pewnie nie swiece a cewka pada. Podmien cewki i sprawdz bledy. Co do cewek a ALT to jest akcja serwisowa i wymieniaja je za darmo o ile masz te z kiepskiej seri. Zadzwon do najblizszego ASO podaj im swoj VIN a oni ci powiedza czy zaliczasz sie do grupy szczesliwcow
Bogdan Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam, Serdeczne dzięki już się umówiłem w serwisie na piątek będą weryfikować które cewki będą wymienione, apropo kiedyś przysyłali zaproszenia na te akcje a teraz gdzie się dowiadywać o tych akcjach, dzięki za info pozdrawiam
benyA4 Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Teraz najwiecej dowiesz sie na tym forum. Wiec wystarczy ze bedziesz je odwiedzal
Bogdan Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam, wymiana świec nic nie dała, tak więc pozostały jedynie cewki, ale to dopiero w piątek się okaże
Rekomendowane odpowiedzi