simon__75 Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Opublikowano 11 Lutego 2013 Jest różnica MEGA.... teraz autko staje w miejscu
simon__75 Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Opublikowano 22 Marca 2013 Dziś dotarły wlepki "Don't touch my car" Tylna szyba jest chyba najlepszym rozwiązaniem dla czegoś takiego
Majkel Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 ładna sztuka!!! Bezawaryjności życze, ale jak widać dbasz o nią jak należy, więc niepowinno być z tym problemu ...ten twój wykresik daje do myślenia
nitroo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Simon, ile dałeś za ten zestaw naprawczy do rolety? Szlag mnie trafia, gdy na kostce mi trzeszczy ta roleta...
simon__75 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nie chciałbym wprowadzić w błąd ale cos kolo 40pln....+/- 10 pln
nitroo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nie chciałbym wprowadzić w błąd ale cos kolo 40pln....+/- 10 pln To podskoczę do ASO we Wrocku. Mogłem się wcześniej z Tobą zgrać, jak mieszkałem jescze w Zgc, to byśmy coś pomodzili ;-)
simon__75 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nie chciałbym wprowadzić w błąd ale cos kolo 40pln....+/- 10 pln To podskoczę do ASO we Wrocku. Mogłem się wcześniej z Tobą zgrać, jak mieszkałem jescze w Zgc, to byśmy coś pomodzili ;-) No szkoda szkoda :/ jak juz bedziesz w ASO mogłbyś podpytac sie o piora wycieraczek AREO ? jak to cenowo wyglada... Ja we wrocku bede w niedziele a ASO niestety pozamykane bedzie :/
nitroo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 jak juz bedziesz w ASO mogłbyś podpytac sie o piora wycieraczek AREO ? jak to cenowo wyglada...Ja we wrocku bede w niedziele a ASO niestety pozamykane bedzie :/ Spoko, zapytam i dam Ci znać. Długo będziesz w niedzielę? Chciałbym ogarnąć podświetlenie kubka i wizytownika. Bylem w ASO. W ramionami 360 zł jakoś, a 250 bez. Taniej znajdziesz na allegro.
simon__75 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Dziś uparałem się z tym buzzerkiem. Dla potomnych pozostawiam krótką instrukcję : 1.Obniżamy i wyciągamy kierownicą iiiile sie da 2. Wyciągamy zaślepkę śrub trzymających zegary 3. Wykręcamy 2 widoczne śrubki - torx 25 na długiej przedłużce 4. Kładziemy na kierownicy jakiś kawałek szmaty - coby nie porysować czegoś przypadkiem...i zabieramy się za wyciąganie licznika. Nie ma żadnych zatrzasków trzymających licznik. Wystarczy wytargać go tylko "z dziury" - da się to zrobić bez zdejmowania kiery. W pierwszej kolejności musimy lekko wysunąć zegary żeby pojawiła nam się boczna krawędź po tym wszystko idzie znacznie łatwiej 5. Odpinamy widoczne kostki (2 szt.). U mnie dodatkowo z tyłu zegarów był trzeci przewód - nie wiem do czego tu zaznaczony 3 kostka, której nie widać po odsunięciu zegarów 6. Kiedy zegary mamy już "na kolanach" odkręcamy 4 wkręty zaznaczone na zdjęciu - torx 10 7. Odpinamy zaczepy po bokach zegarów - 4 szt. 8. Ostrożnie otwieramy zegary - przed tym należy (nie wiem czy u wszystkich) naciąć naklejki na zgarach które uniemożliwią ich otwarcie. Mamy widoczny buzzer który nas wnerwia ! 9. Ja do naprawy/wymiany buzzera użyłem 32 ohmowy głośniczek średnicy około 33mm ze złuchawek nausznych 10. W pierwszej wersji naprawy chciałem ten głośniczek przyczepić na zewnątrz zegarów. Jednak w ostatniej chwili montaż przeprowadziłem w srodku zegarów. Całość umieściłem w zdjętej obudowie z zegarów. Nowy głośniczek przytwierdziłem klejem na gorąco w kilku miejscach na obwodzie. 11. Do głośniczka przylutowałem przewody "pionowo" 12. Po montażu w wyżej opisanej wnęce lutujemy wystające przewody do nóżek na płycie głównej zegarów zgodnie z polaryzacją (pytanie czy polaryzacja jest tu mega istotna ?? ) Po ostatnim lutowaniu wszystko składamy do kupy w odwrotnej kolejności. U mnie operacja powiodła się bez żadnych problemów - czego i Wam życzę. Edytowane 8 Lipca 2018 przez simon__75
Grzechoo131 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 za***ista instrukcja kolego, duże piwo Ci sie należy, i szczerze to powinno to wylądować w dziale zrób to sam. u mnie też nie gada ten głosnik, muszę się tym zainteresowac
simon__75 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 :hi:Podziekował. Mam nadzieje ze sie przyda.
Grzechoo131 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 oj przyda się, zrobiłem test zegarów i niestety nie żyje głośniczek, a przy okazji ładną masz furke
simon__75 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Dzieki.W ciagu 2miesiecy bedzie do nabycia ;-)_____________________________________________________ Autko sprzedane - zostało w rodzinie Temat następcy znajduje się tu :http://a4-klub.pl/index.php?/topic/274749-a4-b8-caha-by-simon-75/ Edytowane 20 Lipca 2015 przez simon__75
Miszka82 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 troszkę odgrzeję kotlecika bo zimny odnośnie tego nieszczęsnego buzera - padł i u mnie i mam tylko jedno pytanie czy można tam zastosować takie głośniczki jak w zestawie słuchawkowym np takich z tel komórkowego np Samsunga - pytam bo pisałeś. że ze słuchawek nausznych a takie posiadam, jeśli nie to zapewne kupię taki w elektronicznym
kielbu Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zrób to co kolega wyżej w instrukcji napisał tylko wyprowadz sobie 2 przewody obok bezpieczników i sprawdz. Nie zadziała jeden to dasz inny, a ten co napisałeś napewno wyda z siebie jakiś dzwięk.
xmarox Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Kupiłem taki na allegro i działa. Lutowałem jak wyżej, a umieściłem w obudowie klejem na ciepło.
Rekomendowane odpowiedzi