Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwna sprawa z zapalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie dziwne objawy w samochodzie dotyczącę odpalania mianowicie jak auto stoi w garazu problemu nie ma, garaz jest nie ocieplony wiec to nie wina temp. a jesli auto postawie pod domem przodem w dół zeby zapalic musze troche pocheltac tak 5-8 sekund o co kaman,czyzby lapal powietrze do ukl,paliwowego?filtr zmieniony w listopadzie.na zewnątrz jak stoi na równym problemu nie ma.

Opublikowano

Jak masz problem z odpaleniem po postoju to możesz mieć problem z zaworkiem zwrotnym paliwa który jest umieszczony na przewodzie paliwowym nad filtrem paliwa.

Opublikowano

Kwestia sprawdzenia, ale jak diesel ciężko pali po postoju to najczęściej jest to winny właśnie zaworek zwrotny paliwa.

Opublikowano

swiece grzeja,kat wtrysku 51 aku troche kulawy ale objaw tylko wystepuje ja przod auta stoi z gorki mocno pochylony,jesli stoi na rownym jest ok,dlatego mnie to dziwi i wydaje mi sie to science fiction

Opublikowano

Ustaw samochód z tej samej górki tylko odwrotnie. O ile zapali to szukaj na forum jest o tym.

Opublikowano

no wlasnie jest ale dotyczy to silnikow pd a ja mam na pompie,w tamtych przypadkach podobno pompka siada w baku czy cóś a u mnie w baku nie ma pompki,ale test zrobie.

Opublikowano

Jeżeli masz zwykłą pompę wtryskową odpowiedzialny może być elektrozaworek na pompie. Jak jest nieszczelny to paliwo się cofa i zaczyna sie problem.:mysli:

Opublikowano

filtr wymieniony w listopadzie ogladalem wezyki nie wygladaja zle opaski podokrecalem, pasuje sprawdzic jeszcze zaworek zwrotny na obudowie filtra,tylko jak? zaloze moze przewod przezroczysty.

aha przodem do gory pali ok,tylko przdem w dol problem jest! hi hi

Opublikowano

aha przodem do gory pali ok,tylko przdem w dol problem jest! hi hi

Toż to wbrew logice i fizyce :decayed:

Szczęka mi opadła i nic mądrego nie przychodzi do głowy :eusathink: