Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwny błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aaaa mianowicie... podlaczylem autko dzisiaj pod vaga i tu takie bledy....

575 - Cisnienie w ukladzie dolotowym przekroczona wartosc kontrolna - BLAD SPORADYCZNY

co do tego o co tu kaman i skad on o tym wie skoro moj AEB nie ma zadnych czujnikow w ukladzie doladowania?

544 - Przekroczona max cisnienie doladowania brak sprzetu/ nie zwiazane ze sprzetem

ogolnie wydaje mi sie ze mam N75 do wymiany boo robi rozne dziwne rzeczy... tak jak np przeladowania... jestem w trakcie zamawianie i montaz MACa....

ale o co chodzi z bledem 575?

---------- Post dopisany 13-02-2013 at 11:48 ---------- Poprzedni post napisany 12-02-2013 at 22:23 ----------

i co zadnych sugesti?

---------- Post dopisany at 19:48 ---------- Poprzedni post napisany at 11:48 ----------

:(

Opublikowano

575 to tryb awaryjny, jeden z drugim są powiązane.

Opublikowano

a co moze byc jego powodem?

Opublikowano

Daniel,co było powodem u Ciebie błąd 544? Mam to samo,logów jeszcze nie robiłem,nawet chyba nie da rady,bo powyżej 3500obr/min to tylko szarpanie jest(przy wciśniętym pedale w podłoge)

Opublikowano

n75 zajmuje sie sterowaniem gruszka i klapka wg, gdy niepoprawnie dziala powoduje brak otwierania tej klapki lub opoznienie w jej otwieraniu i wtedy auto przeladowuje, klapka nie upuszcza spalin ktore ida w wiekszej ilosci na wirnik turba, ewentualnie jest to nieszczelność w wezyku idacym od n75 do gruszki turba

ot to cala historyja, kup jakis uzywany n75 lub podmien od kogos i sprawdz

Opublikowano
Daniel,co było powodem u Ciebie błąd 544? Mam to samo,logów jeszcze nie robiłem,nawet chyba nie da rady,bo powyżej 3500obr/min to tylko szarpanie jest(przy wciśniętym pedale w podłoge)

tak jak pisal Piotrek glownie to N75.... gdzies na forum jest jak to diagnozowac..

a teraz wrocmy do tematu... o co chodzi z moim bledem?

Opublikowano

twoj blad tyczy sie wlasnie tego, nie ma czujnika doladowania ale jest w stanie obciac doladowanie w wyniku przeladowania i stad te bledy

Opublikowano

no dobra rozumiem blad o przeladowaniu, a ten o przekroczeniu w ukladzie dolotowym? przerobilem juz temat przeladowan i wiem jak blady z tym zwiazane wygladaja.. ten mam po raz pierwszy...

Opublikowano

zrób logi przynajmniej z bloku 2 25 bo AEB wylicza doładowanie z przpływki, czujnika temperatury w kolektorze i wysterowania n75 .