andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 moze to smieszne ale wkoncu chce sie dowiedziec co ile sie wymienia rozrzad mam zrobione 28tys km jedni pisza ze co 30 inni co 50 wiec jak to jest z tymi km??? i jaki zestaw jest najlepszy????
andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 czyli jeszcze mam czas??? bo rok temu wymienialam:wink:
OLIVER Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 czyli jeszcze mam czas??? bo rok temu wymienialam:wink: Jeśli rozrząd był markowy to tak...masz jeszcze czas spokojnie.......
andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 czyli jeszcze mam czas??? bo rok temu wymienialam:wink: Jeśli rozrząd był markowy to tak...masz jeszcze czas spokojnie....... hehe a skad ja mam wiedziec co mi mechanik wsadzil:kwasny: a jezeli nie bvyl markowy to czas wymienic????
RS Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Orginalny pasek wedlug ksiazki serwisowej wymienia sie co 120 000km.
andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 czyli jeszcze zrobie 2 tys i wymienie rozrzad na taki ktory sama kupie :decayed::decayed:
Magicbattle Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 ja wymieniam w polowie tego co pasek wytrzyma czyli 60 tys. zalezy tez od tego ile sie rocznie robi i wogole
RS Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Nie wiem ile wytrzymuja te inne ale te z ASO zawsze wytrzymuja grubo ponad to co podaje ksiazka (ryzykowalem nie raz:decayed:- ale wtedy caly czas sprawdzalem stan paska i naciagu) Jak dla mnie - warte swoich pieniedzy.
andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 heh ja nie mam czasu dawac auta do aso nie jezdze tylko w niedziele i to jest jedyny dzien dla mechanika:decayed:
RS Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 ja wymieniam w polowie tego co pasek wytrzyma czyli 60 tys. zalezy tez od tego ile sie rocznie robi i wogole Przypuszczam ze jakbyc kupil czesci w ASO to bys zaplacil 2 razy drozej, ale tez bys przejechal 2 razy dluzej- czyli finansowo to samo tylko ze wiecej grzebiesz w Aucie -ale ile ludzi- tyle rodzajow spedzania wolnego czasu
andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 czyli zrobie tak ze ku[ie rozrzad w aso a mechanik mi go zalozy jak bede miala wolny czas:wink:
RS Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 heh ja nie mam czasu dawac auta do aso nie jezdze tylko w niedziele i to jest jedyny dzien dla mechanika:decayed: W ASO mozesz kupic czesci i kazac mechanikowi je zalozyc, ale zaznaczyc tez je zeby ci ich nie zwinal. Ale ostatecznie mozesz zalozyc czesci tych samych firm ktore produkuja dla Audi, ale jezeli nie znasz sie to jest duze ryzyko ze kupisz podrobki, ktore nie wytrzymaja ulamka tego co powinny, dlatego napisalem ASO- bo tam cie nikt na podrobki naciagnie. Ostatecznie jeszcze sie ma pewnosc w n.p. InterCarsie. Na przyklad tak: Pasek - CONTITECH Napinacz- INA Pompa wody - RUVILLE/ SKF
andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 ponoc u kolegi na forum tez ma sie pewnosc ze podrobek nie ma:wink: jutro do aso zadzwonie i sie dowiem jaka sume zaspiewaja:decayed:
Dev Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 załamiesz sie bierz aftermarket, nie warto wrzucac ori
andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 zalezy jaka kwota u Ciebie to zalamka:wink: zobaczymy jutro jak zadzwonie
Dev Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Twoja kasa Twoje zmartwienie od razu Ci mówie ze to nie ma najmniejszego sensu
andzia883 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 ehhh ale skad mam pewnosc co mi w sklepie sprzedadza????
RS Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Niedawno mialem zalozyc taki zestaw z ASO w niemczech u znajomej i w ASO mowili cos o tym ze tam jest jakis tlumnik drgan ktory by sie zalecalo wymienic, a jest cholernie drogi wiec wychodzilo jakies 200€ za czesci, bez tego tlumika drgan to wychodzilo jakies 120€- ale jej powiedzialem ze z wymiana musi mi 300€ polozyc. Dodam ze jej tez to bylo za drogo i dala wymienic jakiemus turkowi za 200€, ale cos tam podupcyl i silnik chodzi jak mul- ale to inna historia...
Dev Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 ehhh ale skad mam pewnosc co mi w sklepie sprzedadza???? a niby co maja Ci sprzedac ? kierunkowskazy do kosy ? dostaniesz to co zamówisz pasek Conti albo Gates rolki INA, SKF lub FAG jak trzeba od razu pompa i po sprawie ---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ---------- Niedawno mialem zalozyc taki zestaw z ASO w niemczech u znajomej i w ASO mowili cos o tym ze tam jest jakis tlumnik drgan ktory by sie zalecalo wymienic, a jest cholernie drogi wiec wychodzilo jakies 200€ za czesci, bez tego tlumika drgan to wychodzilo jakies 120€ w 1.6 tego nie ma
Rekomendowane odpowiedzi