Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana rozrzadu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze to smieszne ale wkoncu chce sie dowiedziec co ile sie wymienia rozrzad mam zrobione 28tys km jedni pisza ze co 30 inni co 50 wiec jak to jest z tymi km???

i jaki zestaw jest najlepszy????

Opublikowano
czyli jeszcze mam czas???:decayed: bo rok temu wymienialam:wink:

Jeśli rozrząd był markowy to tak...masz jeszcze czas spokojnie.......

Opublikowano
czyli jeszcze mam czas???:decayed: bo rok temu wymienialam:wink:

Jeśli rozrząd był markowy to tak...masz jeszcze czas spokojnie.......

hehe a skad ja mam wiedziec co mi mechanik wsadzil:kwasny:

a jezeli nie bvyl markowy to czas wymienic????

Opublikowano

Orginalny pasek wedlug ksiazki serwisowej wymienia sie co 120 000km.

Opublikowano

ja wymieniam w polowie tego co pasek wytrzyma czyli 60 tys. zalezy tez od tego ile sie rocznie robi i wogole

Opublikowano

Nie wiem ile wytrzymuja te inne ale te z ASO zawsze wytrzymuja grubo ponad to co podaje ksiazka (ryzykowalem nie raz:decayed:- ale wtedy caly czas sprawdzalem stan paska i naciagu)

Jak dla mnie - warte swoich pieniedzy.

Opublikowano
ja wymieniam w polowie tego co pasek wytrzyma czyli 60 tys. zalezy tez od tego ile sie rocznie robi i wogole

Przypuszczam ze jakbyc kupil czesci w ASO to bys zaplacil 2 razy drozej, ale tez bys przejechal 2 razy dluzej- czyli finansowo to samo tylko ze wiecej grzebiesz w Aucie :decayed: -ale ile ludzi- tyle rodzajow spedzania wolnego czasu :decayed:

Opublikowano
heh ja nie mam czasu dawac auta do aso nie jezdze tylko w niedziele i to jest jedyny dzien dla mechanika:decayed:

W ASO mozesz kupic czesci i kazac mechanikowi je zalozyc, ale zaznaczyc tez je zeby ci ich nie zwinal. Ale ostatecznie mozesz zalozyc czesci tych samych firm ktore produkuja dla Audi, ale jezeli nie znasz sie to jest duze ryzyko ze kupisz podrobki, ktore nie wytrzymaja ulamka tego co powinny, dlatego napisalem ASO- bo tam cie nikt na podrobki naciagnie. Ostatecznie jeszcze sie ma pewnosc w n.p. InterCarsie.

Na przyklad tak:

Pasek - CONTITECH

Napinacz- INA

Pompa wody - RUVILLE/ SKF

Opublikowano

załamiesz sie

bierz aftermarket, nie warto wrzucac ori

Opublikowano

Twoja kasa Twoje zmartwienie

od razu Ci mówie ze to nie ma najmniejszego sensu

Opublikowano

Niedawno mialem zalozyc taki zestaw z ASO w niemczech u znajomej i w ASO mowili cos o tym ze tam jest jakis tlumnik drgan ktory by sie zalecalo wymienic, a jest cholernie drogi wiec wychodzilo jakies 200€ za czesci, bez tego tlumika drgan to wychodzilo jakies 120€- ale jej powiedzialem ze z wymiana musi mi 300€ polozyc.

Dodam ze jej tez to bylo za drogo i dala wymienic jakiemus turkowi za 200€, ale cos tam podupcyl i silnik chodzi jak mul- ale to inna historia...

Opublikowano
ehhh ale skad mam pewnosc co mi w sklepie sprzedadza????

a niby co maja Ci sprzedac ? kierunkowskazy do kosy ?

dostaniesz to co zamówisz

pasek Conti albo Gates

rolki INA, SKF lub FAG

jak trzeba od razu pompa i po sprawie

---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

Niedawno mialem zalozyc taki zestaw z ASO w niemczech u znajomej i w ASO mowili cos o tym ze tam jest jakis tlumnik drgan ktory by sie zalecalo wymienic, a jest cholernie drogi wiec wychodzilo jakies 200€ za czesci, bez tego tlumika drgan to wychodzilo jakies 120€

w 1.6 tego nie ma