Roband Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam Proszę o poradę.Mam możliwość przełożenia gratów z B7 rok 2007 silnik [PBG] 2.0 tsi 200KM quattro ściągnięty z USA rozbity tył bez prawa do rejestracji. Przekładać będę do B6 [AKE] 2.5 tdi V6 180KM quattro. Znalazłem trochę info o wnętrzu,wycieraczkach itp. Chodzi mi o części P&P które mógłbym bez problemu zamontować w celu "odswiezenia" auta. Moze ktoś przerabiał temat i wie które na 100% pasują tak jak np. wycieraczki,fotele,tunel itp. Za wszystkie sugestie z góry dziękuje. Pozdrawiam
turzol Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 srodek B7 pasuje cały bo jest identyczny
Roband Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 srodek B7 pasuje cały bo jest identyczny Dzięki Może wiesz co poduchami(kurtyny,fotele) moge przełożyć czy zostawić stare. Z kierownica trochę poczytalem i chyba nie będę ryzykować. Pozdrawiam
Lukasz_mk2 Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 z tego co się orientuje to deska z b7 nie podejdzie do b6 choć tak samo wygląda "z wierzchu", gdzieś o tym już była mowa na forum, tylko nie mogę tego w tej chwili odnaleźć - różni się chyba jakimś mocowaniem.
Bromchit Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 z tego co się orientuje to deska z b7 nie podejdzie do b6 choć tak samo wygląda "z wierzchu", gdzieś o tym już była mowa na forum, tylko nie mogę tego w tej chwili odnaleźć - różni się chyba jakimś mocowaniem. Tak też o tym czytałem, chodziło chyba o mocowanie poduszki powietrznej pasażera. Tutaj czytałem: http://a4-klub.pl/wnetrze-99/all-b6-wymiana-deski-rozdzielczej-konsoli-b6-b7-97760/
Bromchit Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 ale sama poducha moze podejdzie Może się mylę, ale z poduchą pasażera jest tak samo jak z poduchą kierowcy, ma chyba dwa naboje. A w B6 poduchy mają jeden nabój.
Piotrek81 Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 tunel z b7 usa jest taki sam,ale musisz tez wymienic reczny,bo b6 a b7 jest roznica,kupilem tunel z b7 usa z miejscem na dwa kubki i ciezko bylo zaciagnac reczny,bo obcieral o tunel,jest inaczej wyprofilowany,
Roband Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Opublikowano 23 Lutego 2013 Trochę informacji z przekladania. -Tunel (Kopek ma racje) dużo kombinowania. -Osłona pod kierownicą ma inne mocowania i dolnej prawej śruby nie ma gdzie przykrecic. -Deski nie ruszalem bo rzeczywiście inaczej są poduszki. -wlew paliwa do przerobienia bo jest otwierany z drzwi kierowcy. -schowek tez ma inne mocowania ale do zrobienia. -kierownica,lusterko,włącznik, wiadomo problem -banalne rzeczy to: szyby,boczki,fotele,podsufitka,szyber(cały bo problem z przełożeniem przesłony),lusterka zewnętrzne (po zmianie modułów działa składanie) Resztę jak sobie przypomnę to dopiszę. Pozdr
turzol Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 dziwne.....mam schowek i tunel z B7 - pasowały bez problemu do B6 2003r, nic nie przerabiałem
Roband Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Opublikowano 23 Lutego 2013 dziwne.....mam schowek i tunel z B7 - pasowały bez problemu do B6 2003r, nic nie przerabiałem Może amerykańska wersja ma inaczej śruby rozłożone. Mi pasują 3 z 6 które wkrecilem w ori miejsca.Pod kierownicą np. Nie ma schowka(mały z prawej strony)
Piotrek81 Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 tak w amerykanskich tunele z b7 byly inne niz w europie,widac na zdjeciach lekko sie roznia miejsca tam gdzie jest reczny;
Rekomendowane odpowiedzi