Opublikowano 17 Lutego 201313 l Witam jak w temacie znacie jakiś preparat który usunie tą gumę którą są pokryte rączki od drzwi?Wiem ,ze można rozebrać drzwi rozebrać rączki zeszlifować pomalować i gotowe!Lecz usunięcie tej gumy jakimś preparatem będzie na pewno szybsze ,łatwiejsze i bezproblemowe i lakierować nie będzie trzeba ,ponieważ pod gumą plastik jest jak nowy
Opublikowano 17 Lutego 201313 l nie da rady, i uwazaj na roozne masci rozpuszczalniki zeby ci jej nie potopily, ewentualnie jakims 2 elementem gumowym pocieraj, ale uwierz mi szybciej zdemontowac, zdrapac, papierem poprawic na gladko i mozesz psikac farba
Opublikowano 17 Lutego 201313 l Autor tak troszkę poczytałem na wielu forach i okazało sie ,ze jest to powszechny problem nie tylko w audi rozwiązań jest wiele ale mi sie spodobało to rozwiązanie. troszke acetonu i plastikowa karta np"bankomatowa nawilżamy szmatke acetonem i szorujemy ten plastik z gumą następnie odchodząca gumę usuwamy tą kartą .Jutro zobacze
Opublikowano 17 Lutego 201313 l Najlepiej jakbyś rozebrał boczek. Wtedy bierzesz rączke pod gorącą woda i schodzi podczas mycia zwykła gąbka do naczyń. Nowa rączka kosztuje w serwisie 70zł, wiec warto zastanowić się czy warto szorować i malować.
Opublikowano 21 Lutego 201313 l Ktoś pisał, że płytą CD dobrze schodzi. Ja robiłem to delikatnie śrubokrętem. Oj ile to jest roboty, a jeszcze wszystkiego nie zrobiłem. Lepiej poczekać jak będzie cieplej to wtedy dużo łatwiej schodzi, albo podgrzać.
Opublikowano 21 Lutego 201313 l Autor troszkę porobiłem kartą płatniczą i acetonem schodzi ale bardzo powoli ,chyba także poczekam aż sie zrobi cieplej możne lepiej będzie szło bo jak narazie to idzie ale bardzo wolno
Opublikowano 25 Lutego 201313 l można by zrobić próbę rozpuszczalnikiem,ale ostrożnie,żeby nie rozpuściło
Opublikowano 28 Lutego 201313 l U znajomego grzaliśmy opalarką ale z wyczuciem i kartą, dowodem osobistym schodziło bardzo ładnie
Opublikowano 28 Lutego 201313 l Jak masz dwie elektryczne szyby, to mogę oddać w ładnym stanie z B7 ten plastik. Kwestia tylko odbioru w Warszawie Jak dla mnie za dużo roboty z tym, lepiej podjechać kupić nowe w serwisie, majątku nie kosztuje.
Opublikowano 6 Marca 201313 l na czysty juz plastik jest struktura w sprayu firmy boll do plastiku i robi podobna gume jak oryginal
Opublikowano 6 Marca 201313 l na czysty juz plastik jest struktura w sprayu firmy boll do plastiku i robi podobna gume jak oryginal ale jakie są kolory, bo pewnie "swing" to nie ma
Opublikowano 7 Marca 201313 l W poniedzialek czyscilem reczny i ta polke pod popielniczka plyta cd wyszlo super .Zona myslala ze nowe kupilem
Opublikowano 7 Marca 201313 l jak kupiłem czarny,nie wiem może jeszcze jest siwy takie coś 'http://allegro.pl/lakier-strukturalny-do-plastiku-boll-spray-0-4l-i3006633503.html
Opublikowano 7 Marca 201313 l właśnie kolor swing jest taki inny, ani szary ani brązowy coś pośrodku. szukałem kiedyś spray matowy i te szare (siwe) to nie to chyba że pozostaje pojechać do lakierni aby na podstawie rączki dorobili w spray-u jak ktoś z forumowiczów ma swing to wie że ten kolor jest inny niż szary
Opublikowano 10 Marca 201313 l też poczyściłem ręczny, szczotka druciana i rozpuszczalnik ftalowy, elegancko stara guma zeszła do plastiku, teraz się zastanawiam czy to siknąć lakierem, gumą czy kupić folię 3M i okleić. Skłaniam się ku folii tylko ciekawe jestem jak to będzie się trzymało owali na rękojeści od ręcznego.
Opublikowano 12 Marca 201313 l Ja chyba też w swoim B5 będę musiał coś z tymi rączkami zrobić :/ Próbowałem zamówić w ASO i mimo że dwa razy wcześniej mówiono mi cenę i czas oczekiwania, to ostatnio jak już chciałem zamówić okazało się że od dwóch lat już tego nie mają. Byłbym wdzięczny jakby ktoś podzielił się swoją wiedzą (i zdjęciami przed i po) jak to pomalować żeby wyglądało to estetycznie.