Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5,5 AVF q++] Project B5 S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tytuł tematu masz za***isty :decayed: a te fotele robia robotę, nad czym się tu zastanawiasz :decayed:

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 325,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

tak wiec mocowania w sedanie wygladaja tak

IMG_0133.jpg

IMG_0136.jpg

tak wyglądają mocowania w avancie poliftowym

Polift.jpg

Jak to pogodzić??

Opublikowano
tak wiec mocowania w sedanie wygladaja tak

http://s11.postimage.org/81eoiip42/IMG_0133.jpg

http://s11.postimage.org/piisdmpwi/IMG_0136.jpg

tak wyglądają mocowania w avancie poliftowym

http://i1246.photobucket.com/albums/gg604/Kowi87/Schematy/Polift.jpg

Jak to pogodzić??

wywalasz bolec w miejscu na foto wstawiasz ucho , tylko przedluzyc je musisz chyba bo ori bedzie za krotkie bo masz inaczej scianke wyprofilowana i boczek, boczek tniejsz pod ucho

Polift.jpg

Opublikowano
  • Autor

trza to przyspawać jakos czy jak?

Opublikowano
trza to przyspawać jakos czy jak?
nie wiem jak tam w polifcie to wyglada ale chyab tak, moze by sie udalo jakos przestrzelic i srubami zlapac nie wiem
Opublikowano
Auto odebrane z warsztatu, podsumowując kupiłem cały używany wał napedowy, bo wymiana podpory z alegro nie zdała egzaminu na dłuższą mete:whistling: rozkręcony wał złożony na znaki to juz widocznie nie to co wał wyważony:whistling: teraz auto normalnie jeżdzi jak kiedys bez żadnych wibracji:banan:

A jakie miałeś wibracje ? U mnie po wymianie tych silentbloków od dyfra mam odczuwalne takie jakby " drżenie " blachy :facepalm:

Opublikowano
  • Autor
Auto odebrane z warsztatu, podsumowując kupiłem cały używany wał napedowy, bo wymiana podpory z alegro nie zdała egzaminu na dłuższą mete:whistling: rozkręcony wał złożony na znaki to juz widocznie nie to co wał wyważony:whistling: teraz auto normalnie jeżdzi jak kiedys bez żadnych wibracji:banan:

A jakie miałeś wibracje ? U mnie po wymianie tych silentbloków od dyfra mam odczuwalne takie jakby " drżenie " blachy :facepalm:

wibracje były pomiedzy 1800 a 2000 obr lekko odczuwalne, cos jakby dwumas padał, póxniej te wibracje przeniosły sie na tylny naped, od niskich obrotów tak jak byś jechał po prążkowanej drodze:facepalm:
Opublikowano

wibracje były pomiedzy 1800 a 2000 obr lekko odczuwalne, cos jakby dwumas padał, póxniej te wibracje przeniosły sie na tylny naped, od niskich obrotów tak jak byś jechał po prążkowanej drodze:facepalm:

Mam to samo z tą prążkowaną drogą..i odczuwalne jest to nawet na pedale sprzęgła, gazu ( moje sprzęgło jest nowe ) :facepalm: Po wymianie silentbloka na tyle tak się zrobiło..więc nie wiem czy atakować podporę wału czy resztę silentbloków..bo to drżenie mnie wykończy :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

panie to sie nasila, zaczynało sie minimalnie, ustępowało całkowicie przy jezdzie powyzej 2,5tys obr, przewaznie przy zwalnianiu do 30km/h odczuwalne było, póxniej już zaczeło wchodzić na większe prędkosci, aż w końcu w ogóle rzucało budą:facepalm: a jak załozyłem uzywke wał to jak ręka odjął

Opublikowano

No tak..ale z kupnem wału to też ruletka :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
No tak..ale z kupnem wału to też ruletka :kwasny:

ja zaryzykowałem, kosztowało mnie to tyle co kupno raz kolejny podpory, gdybyś sie zdecydował to są 3 rodzaje, pod 6ke pod 5ke i pod automat:wink:

Opublikowano

Kowi - może głupia sugestia ws. tych drgań - masz wszystkie opony tej samej firmy i o tym samym rozmiarze?

Opublikowano
  • Autor
Kowi - może głupia sugestia ws. tych drgań - masz wszystkie opony tej samej firmy i o tym samym rozmiarze?

tak

problem juz rozwiązałem winna była zbyt sztywna podpora wału:wink:

Opublikowano

No to spoko, a jakieś mody mechaniczne jeszcze planujesz?

Opublikowano
  • Autor
No to spoko, a jakieś mody mechaniczne jeszcze planujesz?

jesli by turbo pękło, w końcu hybryda tfu tfu to zmienie na BRD i dam większy mapsensor, tylko niewiem czy to warte nawet przy wymianie wtrysków ładować grubą kase dla moze 20km:whistling:

Bo tak jak sobie podliczałem niedawno to musiałbym:

- wymienic turbo - koszt 1000-1300 w przypadku jak by sie moje wysrało to ile na nim urwe 250zł przy wymianie??

- wymienic mapsensor - 100zł

- zrobić dolot - materiał mam, spawanie - 50-150zł zalezy od dnia

- sprzedać wtryski

- kupić wtryski 230 - 1100zł

- zrobic korekte - 200-600zł

- zmienic srzęgło, bo obecne daje sie we znaki juz

tak wiec 3koła trzeba mieć nie licząc sprzęgła i innych przypałów które będą napewno, dokładam 1,5koła i mam kompletnego AVF z robotą robie program i mam w pupie wszystko:whistling: i tak nie będzie jechał i tak:facepalm:

tak wiec za tą kase mam Airride i fun z jazdy i reakcji otoczenia:grin: po swoich przezyciach z tym parchem, mam juz dosć dłubanin, lepiej myśleć o swapie w ostatecznosci

teraz zamierzam tym sobie poprostu jeżdzić

no tyle:decayed::jerk:

---------- Post dopisany 23-05-2012 at 16:59 ---------- Poprzedni post napisany 22-05-2012 at 22:32 ----------

Dzień kolejny dłubaniny

Drzwi wróciły na auto:whistling:

E-1.jpg

F.jpg

Spasowanie progów

H.jpg

listwa docięta do samej kraedzi listw alu na progu, po przyklejeniu progu będzie zlicowana z tą listwą, z zewnatrz nic nie będzie widać:decayed:

Załozenie błotnika,

I.jpg

J.jpg

jednak kolor jest nieco jasniejszy, ale niechce mi sie juz rzeżbić, moze w póxniejszym czasie zrobi sie malowanie z odcinka na drzwiach i błotniku by to ścieniować:whistling:

Pozatym złożona do kupy tylna klapa, do wymiany klamki i potrzebne wtyczki do nich:facepalm: narazie bez tapicerki bede jeżdził do czasu aż nie zrobie tych klamek, otwiera sie z pilota całe szczęście:grin:

G.jpg

Poprawiłem dystanse głosników teraz trzymają sie sztywno, dospawane mcowania do blachy drzwi, dzieki temu jest od spodu do czego przyczepić:hi:

W piatek kolejny etap:whistling:

Opublikowano

progi zrobily robote, odrazu inaczej furka sie prezentuje

Opublikowano

Ja polecam gtb22 :) Cena ta sama co BRD.

Opublikowano

ten błotnik to w choooj jaśniejszy:decayed:

Opublikowano
  • Autor
Ja polecam gtb22 :) Cena ta sama co BRD.

Jak juz wpadną wszelkie przejściówki na rynek by była P&P to pomyśle o niej, o ile do tego czasu nie zmienie na PB:evil:

Opublikowano

tak paczę na te progi i jakoś nie jestem przekonany:eusathink:

trochę widać te alu wstawki na progach, poza tym pewnie cały czas będą upierdolone jak stół u Durczoka:kwasny: