Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5,5 AVF q++] Project B5 S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To auto dla baby, niech ojciec szuka czegoś dla mężczyzn.

Nie nastawiaj się tylko na vaga, bo w niskim budżecie nic fajnego nie znajdziesz.

X5 ?

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 326 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ewentualnie XC60? :mysli:

Autko pakowne, silniczek d5 daje w nim rade, mało pali a do tego bezawaryjny :kox:

Opublikowano
  • Autor

Autko pakowne, silniczek d5 daje w nim rade, mało pali a do tego bezawaryjny :kox:

X5 ogladam narazie na alegro, ale bagażnik chyba niezbyt pojemny również, pisze tak o nim bo czesto bedzie miał przewozone narzedzia:kwasny:

XC60 bedzie drogie w ekspluatacji, pozatym chciałem vaga ponieważ najłatwiej sie go naprawia z racji vagów etki itd:whistling:

Opublikowano

X5 ogladam narazie na alegro, ale bagażnik chyba niezbyt pojemny również, pisze tak o nim bo czesto bedzie miał przewozone narzedzia:kwasny:

XC60 bedzie drogie w ekspluatacji, pozatym chciałem vaga ponieważ najłatwiej sie go naprawia z racji vagów etki itd:whistling:

Mitsu Outlander - bagażnik wielki, silnik VW (czy udany, to inna sprawa), można trafić dobre wyposażenie i nagłośnienie ale jakość plastików czy dykty na drzwiach :facepalm:

Ale przyjemne auto.

Teściu ma nofkę. Przejechał chyba z 70 tyś przez 3 lata i właściwie chyba nic się nie dzieje.

Opublikowano

X5 też nie będzie tanie w eksloatacji ;-)

Opublikowano

Piotrek, powiem Ci że też myślałem ze Volvo jest drogie w eksploatacji do puki nie kupiłem. Im dłużej mam tym częściej się okazuje ze części eksploatacyjne są tańsze niż do b5. :decayed:

Problemem jest tylko brak etki i mała dostępność programów serwisowych :kwasny:

Opublikowano

Max, ale nie porównuj starego V70 do "nowego" XC60 - to dwie inne bajki.

Tu jest w ch... elektroniki. Zamienników pewnie jeszcze mało, więc kłania się serwis.

Teściu ma Outlandera I po lifice - brak jeszcze praktycznie zamienników. Np. nadkole przednie 1000 PLNów!

Niedawno złapał dużego psa pod podwozie - z zewnątrz brak śladów. Dostała lekko chłodnica, chłodnica klimy,jakieś węże, zderzak z grillem tylko zaczepy miał lekko połamane, ale siedział na miejscu.

Naprawa w ASO (z AC) - 25 000 brutto !!!

Opublikowano

U mnie jest 10x tyle elektroniki niż w Audi było. Ceny oryginałów są tańsze niż niektóre zamienniki do Audi. Fakt, jak popsuje się coś poważniejsze to trochę kosztuje, ale to jak w każdym. Swoja droga serwis Volvo mega z tonu zjechał, bo mało klientów, a dodatkowo ciągle jakieś akcje serwisowe. Ja np cewki za 1.5k zł wymieniłem za darmo :decayed:

---------- Post dopisany at 13:07 ---------- Poprzedni post napisany at 13:02 ----------

Dodatkowo kuzyn taty ma xc60 i mówi ze serwis kosztuje to samo co s40 które miał wcześniej :kox:

Opublikowano
  • Autor

volvo jak i francuzy odpadaja, bo u mnie nie ma mechaników którzy z tym sobie w 100% radzą:whistling: dlatego nastawiam sie głównie na cos z vag, robie logi, wrzucam na forum i ktoś cos powie na ten temat, a nie jak z francuzem jechał jechał wyskoczyła kontrolka zgasł i niechce odpalic co to moze być <- zobaczcie sobie na fachowe odpowiedzi na elektrodzie:facepalm: z bmw jest podobnie, od dobrych 2 miechów nikt na forum nie był wstanie mi odpisac jak wyjąć tylna szybe z drzwi:facepalm: i ogólnie jakieś porady znaleźć w tej marce to tez ciezki temat, o volvo jeszcze nic nie szukałem ale domyślam sie że biedzie podobnie, takze chyba mnie rozumiecie czemu chce cos z vag, auto jest w ciagłym użytku i nie ma mowy by czekało na naprawe załózmy 2tyg:whistling: wraca kulawe, diagnozujemy, kupujemy naprawiamy i jedzie dalej na drugi dzień:whistling:

Opublikowano

W takim razie nie co na sile kupować i problem potem z każdą pierdoła :good:

A może Q5? Czy cenowo jeszcze zabija?

Albo kup amerykana, nie do zdarcia auta :kox:

Opublikowano
  • Autor

Sam juz niewiem, ojciec zgłupiał w wyborze, dzisiaj IX35 mu sie widział przez chwile:facepalm:

a tak w miedzyczasie po wieeeelu przygodach dotarły do mnie ledy na tył:jerk:

20130619_135546_zpsf8cb008a.jpg

jak znajde chwile to moze dzisiaj wlecą na auto:whistling:

Opublikowano
Sam juz niewiem, ojciec zgłupiał w wyborze, dzisiaj IX35 mu sie widział przez chwile:facepalm:

http://i1246.photobucket.com/albums/gg604/Kowi87/20130619_135546_zpsf8cb008a.jpg

I jakaś fota wieczorową porą :kox:

Opublikowano

http://i1246.photobucket.com/albums/gg604/Kowi87/20130619_135546_zpsf8cb008a.jpg

i co tylko postoje i stopy na ledzie? a reszta żarówka?

Opublikowano
  • Autor

tak postoje i stop sa w led, kierunki mozna było jeszcze, ale zawsze można dorobic ogólnie efekt mi sie podoba:jerk:wsteczy w ledzie mi nie potrzebny, on i tak poczyszczeniu wygląda jak by led swiecił:wink:

Opublikowano
tak postoje i stop sa w led, kierunki mozna było jeszcze, ale zawsze można dorobic ogólnie efekt mi sie podoba:jerk:wsteczy w ledzie mi nie potrzebny, on i tak poczyszczeniu wygląda jak by led swiecił:wink:

no wsteczny to wystarczy zarówka ledowa, ale kierunek bym odrazu na ledach zrobil, pokaż jak lampa wygląda od środka:wink:

Opublikowano
  • Autor

w sumie niczym sie nie rózni poza tym że wyciaga sie wkład lampy i są kabelki zamiast żarówki, tutaj można by było zrobić spinki meskie i żeńskie na kablach :wink:

---------- Post dopisany at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:58 ----------

DSC07458_zpse8e45cf8.jpg

tak to wyglada, zaraz wrzuce video:wink:

Opublikowano
w sumie niczym sie nie rózni poza tym że wyciaga sie wkład lampy i są kabelki zamiast żarówki, tutaj można by było zrobić spinki meskie i żeńskie na kablach :wink:

---------- Post dopisany at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:58 ----------

http://i1246.photobucket.com/albums/gg604/Kowi87/DSC07458_zpse8e45cf8.jpg

tak to wyglada, zaraz wrzuce video:wink:

jest dobrze:wink:, ale ten hak i wycieraczka z tyłu out:whistling:

Opublikowano

Wycieraczka out :whistling:

Opublikowano
  • Autor

w sumie teraz to mi nawet nie działa ta wycieraczka to moze i bym ja wykręcił, niby ramie kupiłem od polo, ale jeszcze nie zamontowałem:facepalm:

a z hakiem znacie historie, tak wiec zostaje tak jak jest, nie bede go odcinał szlifierka:facepalm:

---------- Post dopisany at 23:59 ---------- Poprzedni post napisany at 23:39 ----------

Opublikowano
a z hakiem znacie historie, tak wiec zostaje tak jak jest, nie bede go odcinał szlifierka:facepalm:

przeciez napewno by Ci to jakiś meches ogarnął, niedrogo, wiadomo hak sie sprzydaje, ale psuje wygląd:whistling: