Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5,5 AVF q++] Project B5 S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamienniki sie potrafią skończyć po 10tys :) co do koloru auta to dużo zależy od lakiernika bo jak wytłumaczysz cały bok pomalowany na inny odcień białego przy aucie które ma bardzo mały przebieg :) w nowych autach gdzie malują maszyny a nie maluje sie ręcznie zderzaki maja inny odcień i to jest norma :)

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 326,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zderzaki i inne plastikowe pierdoły to jest masakra w nowych autach .

Ostatnio miałem dostawce który mi powiedział jak działa Marka OPEL np w Polsce . W głównej fabryce maluje się tylko i wyłącznie karoserię no i wiadomo składanie itp , zaś zderzaki , lusterka , klamki itp zleca się innemu zakładowi . Wysyłają im Tira z elementami , farbą i heja . A później widać jak się ładnie odcień różni no bo malują całkiem inne maszyny i nie wychodzi tak samo . :facepalm:

Opublikowano

Piotrek a byla jakas przyczyna awarii poprzedniego silnika ?

Opublikowano
  • Autor
Piotrek a byla jakas przyczyna awarii poprzedniego silnika ?

to pękniecie miałem juz rok wczesniej, dzisiaj przegladałem zdjecia i trafiło mi sie zdjecie jak zapchałem od spodu auto śniegiem, jest tam wyraźna plama oleju, tak wiec to pękniecie mogło być juz sporo czasu, przyczyny awarii nie znam:wink: pękł to pękł:grin:

Tymczasem poczyniłem pierwsze kroki ku nowej feldze, najprawdopodbniej bedzie setup taki jak był czyli 4x8,5cala et45 + dystanse, parametry sprawdzone wiec nie ma co kombinowac, nie ma akurat w tym wzorze 9j które chciałem:wink:

Niebawem spy foto, w połowie lutego maja być w polszy:naughty:

Opublikowano

OK dzieki tak lukalem na twoje foty i zastanawialem sie czy jakas przyczyta (kolizja itd)

jakiej firmy w koncu te alu zgarniasz (dare ?? )

Opublikowano
  • Autor

Nie nie kolizja to odrębny temat, juz auto naprawione w sumie, teraz poraz drugi derby z ładowaniem, dzisiaj wytargałem akumulator i jutro mam zamiar zrobić na nim ok 10km do mechanika sprawdzic alternator:wink: moze dojade:grin:

a felga to nie będzie jednak dare, za duzo sie ich kupiło w tym sezonie na forum:wink:

Opublikowano

no a jak nowe serducho jestes zadowolony walek spelnia funkcje? bo rozumiem softa robiles pod ten silnik.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie robiłem softa, troche mi ta ostatnia stłuczka popsuła plany, miałem ogarnać sobie GTB17 z początkiem roku, ale teraz musze to przełozyć, bo czeka mnie raczej malowanie całego grata:wink:

Opublikowano
Jeszcze nie robiłem softa, troche mi ta ostatnia stłuczka popsuła plany, miałem ogarnać sobie GTB17 z początkiem roku, ale teraz musze to przełozyć, bo czeka mnie raczej malowanie całego grata:wink:

no czytalem czytalem o tych odcieniach nie do ogarniecia :kwasny:

Ja narazie walka nie ruszam bo nie wiem czy jest sens.

Opublikowano
  • Autor

jest sens:wink: tylko nie w przypadku serii:wink:

Opublikowano

hyyyyyyy no seri nie ma jest tylko ale :decayed:

luknij za moment na skrzynke.

Nie napisales w koncu co za alu w koncu bedzie ?

Opublikowano
  • Autor

Narazie szukam jakiegos projektu z napędem Quattro gdzie różnica miedzy osiami to cal szerokosci, bo niepowiem korci mnie to 9,5 na tył, akurat jest et40, tp dystnas 10mm, albo 5-7mm byłby pewnie na równo:wink: a przód został by jak teraz bez ingerencji w błotniki:wink:

a koło będzie fajne:grin:

Opublikowano

i wszystko jasne :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

pod koniec widze zniwelował róznice szerokosci felg

Opublikowano

Nie felg tylko opon...:whistling:

Opublikowano
  • Autor

9j do 10,5:wink: to w takim razie jakie opony wtedy by z 8,5cala i 215 zrobić tą sama srednice przy 9,5cala? bo ten kalkulator pokazuje przy 4x215 0%:whistling:

Opublikowano
pod koniec widze zniwelował róznice szerokosci felg

w tej chwili różnica wynosi 0,5 cala

---------- Post dopisany at 19:40 ---------- Poprzedni post napisany at 19:38 ----------

to w takim razie jakie opony wtedy by z 8,5cala i 215 zrobić tą sama srednice przy 9,5cala? bo ten kalkulator pokazuje przy 4x215 0%:whistling:

8,5J i opona 215/?

Opublikowano
9j do 10,5:wink: to w takim razie jakie opony wtedy by z 8,5cala i 215 zrobić tą sama srednice przy 9,5cala? bo ten kalkulator pokazuje przy 4x215 0%:whistling:

Dobrze pokazuje, a co ma być inna ? Miałem u siebie wrzucone 215/35 na 8.5 i na 10j, średnica była taka sama, naciąg nie zmniejsza średnicy, weź to wreszcie zrozum!!

Opublikowano
  • Autor

no dla mnie to takie nie logiczne :D bo w końcu boczki opon są pod innym katem to sie powinno w praktyce obnizyć:decayed:

czyli co walic 4x215/40 i sie nie jebac?:grin: