seboolVU Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 witam tak jak w temacie ktory z tych silnikow jest lepszy? czy wogole ktorys z nich jest lepszy lub gorszy?? czym one sie od siebie roznia Bardzo prosze o wyjasnienie mi tego Pozdrawiam sebool
CCCO_fan Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Niczym się nie róznią, oba są z pierwszych lat produkcji, tylko akn chyba dłużej montowali. Te same bolączki.
przemek4net Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 a nie jestem pewny czy przypadkiem AKN nie zalapal sie na niezatykajaca sie odme (filtr za chyba ze 200 zyla co w AFb tak raz na 50-100tys sie zapcha a jego niewymienienie sprzyja m.innymi wyciekom)
CCCO_fan Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Możliwe, że tak te z końca produkcji. Ogółem fajne silniki, szczególnie te 180km tylko kosztowne w utrzymaniu.
przemek4net Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 Możliwe, że tak te z końca produkcji. Ogółem fajne silniki, szczególnie te 180kmtylko kosztowne w utrzymaniu. ogolnie to afb i akn sa silnikami 150ps
MarcinGD Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 witam tak jak w temacie ktory z tych silnikow jest lepszy?czy wogole ktorys z nich jest lepszy lub gorszy?? czym one sie od siebie roznia Bardzo prosze o wyjasnienie mi tego Pozdrawiam sebool Kolego liznij sobie temat http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/all-ogolne-wiadomosci-2-5-v6-tdi-112252/ . Te dwa silniki niczym sie nie roznia, jeden element moze byc inny, odma.
przemek4net Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 oczywiscie, ze sie roznia... np sa inne wtryski, pompy wtryskowe, komputery silnika i kupa innych pomniejszych czesci "osprzetu"
CCCO_fan Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 oczywiscie, ze sie roznia... np sa inne wtryski, pompy wtryskowe, komputery silnika i kupa innych pomniejszych czesci "osprzetu" Autorowi tematu chodziło o goły silnik, a w osprzęcie są różnice, zgadza się.
kudalty66 Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 AKN i AFB maja stara odmę, dopiero AKE ma nową, oczywiście podczas wymiany można zamiast starej nową plastikową założyć,. tak jak Przemek mówi wtryski są inne, w AKNie są wydajniejsze
Rekomendowane odpowiedzi