hitrusik Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam posiadam audi a4 b6 2.5tdi 163km z 2004r i mam problem z rozruchem na zimnym silniku przy minusowych temperaturach. Ostatnio wymienilem swiece na beru przekaznik działa a musze krecic od 4-7 sekund az odpali a nastepnie dziwnie klekocze przez pare sekund. Po jakims czasie zapala sie lampka check engine . Jak silnik złapie temperature odpalam go 4 razy i lampka gasnie natomiast jak ostygnie problem powraca dodam ze sprawdzalem bezpiechniki w kabinie i brakuje od sterowania silnika . Prosze o pomoc
muszka76 Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 cze mam taki sam silnik jak ty i ostatnio tez zapalaly mi sie rozne kontrolki i okazalo sie ,ze przyczyna byl slaby akumulator.A jak zakonczyla sie ta sprawa u ciebie?
Dumel Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 cze mam taki sam silnik jak ty i ostatnio tez zapalaly mi sie rozne kontrolki i okazalo sie ,ze przyczyna byl slaby akumulator.A jak zakonczyla sie ta sprawa u ciebie? to u Ciebie kolego padło na najmniejsze zło.. ja miałem taki problem przy silniku 2.5td w Bmw.. tzn. słabo palił na zimnym.. a jak już się rozgrzał to od strzała.. wtedy padło na pompę wtryskową..
andrzej22 Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Sprawdz, czy do tych nowych świec dochodzi napięcie.
hitrusik Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Opublikowano 15 Marca 2013 Witam problem z lamka rozwiazany był to czujnik temperatury lecz z paleniem dalej to samo sprawdze napiecie na swiecach o odpisze
oktawiusz5 Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 na zimnym silniku to odpowiada kąt wtrysku paliwa
Tune-Soft Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Tak jak pisze kolega, kąty wtrysków, lub rozrząd.
Tommy Gun Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Do sprawdzenia napięcie spoczynkowe akumulatora po nocy (nawet najprostszym miernikiem), napięcie do świec jak i kąt wtrysku. Padająca pompa wtryskowa 2.5 tdi także objawia się gorszym paleniem po nocy z powodu zacierania przestawiacza. Raz odpali dobrze a trzy razy kupa.
Rekomendowane odpowiedzi