zywczykz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Panbowie krótka piłka wyskoczyły dwa błedy: 00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71) 28-10 - Short to B+ - Intermittent 00575 - Intake Manifold Pressure 17-10 - Control Difference - Intermittent Zrobiłem logi dynamiczne: 011 http://zywczykz.wrzuta.pl/obraz/sZ38Hbg2Xt/ 003 008 010 http://zywczykz.wrzuta.pl/obraz/kIrP6SKhmC/ Prosze spojrzec na te logi i ocenic co z moja niunia jest nie tak:(
taktuś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 też miałem te błędy, po wymianie N75 sterownik przestał rejestrować 00575 auto nabrało animuszu i zaczęło jeździć masz duże przeładowanie (011), poproś kolegę aby gazował motorem przy temperaturze roboczej a ty obserwuj sztangę, ma mieć taki skok jak na filmie instruktażowym kolegi Baskecior jeżeli sztanga wykonuje mniejszy skok, to przypieczony masz pierścień sterujący albo kierownice- tu też może być problem zdejmij przewód podciśnieniowy i przy wyłączonym zimnym silniku spróbuj rozruszać ręcznie sztangę sprawdź też szczelność przewodów dolotu i podciśnieniowych jakbyś jeszcze miał możliwość wpięcia do swego auta pożyczonego N75, wiedzielibyśmy więcej :th:
mcm Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Strasznie Ci turbo przeładowuje , zapieczone kierownice . Przepływka :th: Zrob pozostałe logi : http://www.a4-klub.pl/smf/diagnostyka_vag/tdi_diagnostyka_aktualizacja_13_x_2007-t18478.0.html przy takim przeładowaniu niech lepiej logów nie robi,bo turbinka może paść, niech najpierw wymieni zaworek N75 i rozrusza kierownice
zywczykz Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2008 przepatrze jutro te wszystkie przewody , nie mam możliwości podpiecia innego N75 bo nie mam znajomego z takim autkiem, i nie moge zrobic 011BS wyskakuje komunikat "not avaliable" czy jakos tak w normalnym trybie moge robic logi a jak przełanczam na BS to wyskakuje bład ;( a co z tym bledem 519??
Darek_G Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 i nie moge zrobic 011BS wyskakuje komunikat "not avaliable" czy jakos tak w normalnym trybie moge robic logi a jak przełanczam na BS to wyskakuje bład 011 BS robi się w próbie statycznej tam błąd nie wyskakuje
zywczykz Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 mi własnie wyskoczył bład w próbie statycznej 011 BS i dlatego nie wiem co z tym fantem zrobic, a powie mi ktorys z forumowiczów co to za bład 00519 ?? i gdzie szukac przyczyne tego błedu??
mcm Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)
zywczykz Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 dzis rozruszałem kierownice w mojej suszarce:D jutro zrobie logi i zobaczymy co z ciśnieniami kolego mcm00 co z tym błedem 00519?? co jest powodem jego wystąpienia??
PAWEL69 Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 dzis rozruszałem kierownice w mojej suszarce:D jutro zrobie logi i zobaczymy co z ciśnieniami kolego mcm00 co z tym błedem 00519?? co jest powodem jego wystąpienia?? sprawdz szczelnosc przewodu idacego od rury w dolocie do ECU [czujnik cisnienia] Pozdrawiam
zywczykz Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Opublikowano 10 Lipca 2008 witam sprawdzałem na ciepłym silniku jak sztanga pracuje i wydaje mi się że rusza się poprawnie N75 nie mam jak podmienic a wypozyczyc nie mam od kogo:( wiec pozostaje mi tylko kupic nowy chyba ze jest jakiś sposób na sprawdzenie tego zaworka w warunkach domowych?? może ktoś z forumowiczów już jakoś sprawdzał ten zaworek?? prosze o rady:)
Rekomendowane odpowiedzi