Kuna Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 Cześć od tygodnia zaobserwowałem takie dziwne zjawisko. Auto śmiga jak ta lala, ale jak postoi noc to przy odpaleniu i po przejechaniu hmm 4-5 Km świszczy coś. Zaobserwowałem to tylko rano, po nocy. Jak wracam z pracy po 8h koło 17 wszystko działa sprawnie. Zauważyłem że jak dodaje się gazu to "świszczenie" nabiera tempa. Wszystko w samochodzie robione na bieżąco, kompletny rozrząd, rolka microv itp wymienione na gwarancji. Byłem u mechanika u którego wymieniałem sprawdził wszystko, "posmarował" i powiedział ze to nie wina wymienionych części (ale wiadomo że takim się nie ufa do końca). Stawia na rolkę alternatora. Ale też tego nie słyszał, bo zanim dojechałem to ten dźwięk zniknął Wstawiam filmik, specjalnie, samochód zostawiłem na 2 dni bez ruszania, jeszcze mróz -8stopni - odpalenie od strzała i nagrałem od razu ten filmik: Świst - YouTube Mam nadzieję że coś "odsłuchacie" bo nagrywałem telefonem
robertjudi Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 Wygląda na to ,że dzwięk dobiega od łożyska alternatora
Kuna Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Opublikowano 8 Marca 2013 no chyba tak, to jest rolka alternatora/sprzęgiełko - chyba to tak się nazywa SPRZEGLO ALERNATORA AUDI A4 VW passat 1.8t 1.9 TDI (2988646250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
pakotomasz Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 Na 100%nie jestem pewien, ale też wydaje mi się, że to łożysko alternatora.
Duch^ Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 Pasek wyciągnij z auta i sprawdzaj wszystkie rolki po kolei zaczynając od alternatora łożyska + sprzęgło.
Kuna Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 Sprawdzone jest ok, spisałem oznaczenie alternatora chyba całe Dobra rozkminiłem całe oznaczenie 0AVWAG 06F903023C VALEO TG14C011 2542695A 403038220 jaka rolka podejdzie?
Rekomendowane odpowiedzi