sebul Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 Dzis jadac uslyszalem dziwny dzwiek, jechalem moze ze 100 km/h i nagle uslyszalem dzwiek jakby cos sie bardzo szybko obracalo...trwalo to pare sekund max, zwonilem , ustalo i sie juz nie pojawilo.... dodam ze auto nie zwonilo ani nic, poprostu tylko ten dzwiek sie pojawil, wiecie moze co to moglo byc ? Bo juz sie to nie powtarzalo, pozniej nawet jechalem 160 i nic, ponad 3000 obrotow i nic.
Mauros88 Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 Moze to i glupie ale sprawdz kola czy masz dociagniete, mi sie taki dzwiek pojawial jak mialem popuszczone kolo z przodu. obcieralo a jak zahamowałem to przestawalło stukać
sebul Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 Dociagniete czyli ? Ze niedolegaja dobrze do piast? Mysle, ze raczej beda dobrze, bo sam zmienialem i dobrze dobkrecalem.Ale sprawdze Ktos ma jakies inne jeszcze pomysly ? Bo mi sie wydawalo jakby to z okolic silnika bylo.
Sztomel Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 Nawet gdyby ktoś miał jakieś pomysły to i tak się teraz nie dowiesz czy są słuszne. Jeździj i słuchaj czy znowu się pojawi i w jakich warunkach.
Lukaszxxx Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Ale jechałeś i co?? przyspieszałeś czy hamowałeś?? czy tak o po prostu ze stałą predkoscia?
miszka Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 może to nie trafna odpowiedź , ale może włączył się na chwilę drugi wiatrak od klimy
sebul Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Hmmm jechalem z w miare stala predkoscia, wlaczylo sie to , to lekko ujalem noge z gazu, dodalem gazu i ustalo ---------- Post dopisany 02-04-2013 at 00:09 ---------- Poprzedni post napisany 16-03-2013 at 22:11 ---------- Dzis mialem troche cichszy ten dzwiek i cos jakby wibrowalo hmmm co moge sprawdzic ? Raz tez jak wyjechalem z garazu i auto stalo a ja zamyklame garaz to uslyszlem ze cos wibruje w auci,e wsadzilem glowe do bagaznika ale nie moglem dokladnie stwierdzic skad pochodzi ten dzwiek, jakies pomysly ? Dodam ze po chwili ustalo Cos przymarza ?
Sztomel Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 wsadzilem glowe do bagaznika liczyłeś, że koło zapasowe zaczyna hamować
sebul Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Pisalem, ze jak auto stalo, otowrzylem bagaznik, zeby jakos probowac lokalizowac dzwiek, bo przeciez pod auto nie wejde...
Sztomel Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Wiem, że auto stało. Nawet gdyby jechało to koło zapasowe i tak się nie obraca - to był oczywiście żart. Zdajesz sobie chyba sprawę, że jeśli tego dźwięku nie nagrasz obchodząc samochód od tyłu do przodu i zaglądając pod maskę i nie wkleisz linka to nikt za Ciebie nie zlokalizuje jego źródła zza monitora komputera.
Ryba22 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 i napisz dokładnie jaki to dzwięk. albo nagraj.może nie doczytałam ale to jest od silnika?
sebul Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Teraz mi sie wydaje ze to z tylu, jak stoje to ucicha, jak jade tak jakos z 70 i wiecej i slychac... nie mam jak tego dzwieku nagrac bo pojawia sie on podczas jazdy jedynie. Moze to halasowac np opona ? Bo raczej wahacz czy lozysko nie ?
Ryba22 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 wsadz kogoś do bagażnika i nich słucha lub nagrywa.
sebul Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 wsadz kogoś do bagażnika i nich słucha lub nagrywa. Skonczylas ?
Cris Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 przecież Ci dobrze napisała.jak inaczej chcesz to zlokalizować??
sebul Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dzis jak jechalem odglos nagle byl troche glosniejszy i bylo to slychac jakby cos wibrowalo, co w tyle w moze wpadac w wibracje ?
C4NC3R Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Sprawdziłeś koła czy są dokręcone, wyważone?? Może od tego te wibracje na tyle auta.
sebul Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2013 A mogloby cos sie z nimi stac nawet jesli wczesniej bylo ok ? Bo od niedawna tak sie zaczelo dziac, i mysle czy jutro nie zamienic kol miejscami, chociaz dziwne bylo to ze wyjechalem z garazu, auto stalo i nagle wibracje byly.
zuku2209 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Witam. Jestem nowy na forum i nie mam zielonego pojęcia jak założyć nowy temat więc może się podłączę bo mam podobny problem. Od miesiąca posiadam audi b6 19 tdi 131 ps. Problem tkwi w tym, ze z okolic turbiny (tak mi się wydaje) dochodzi metaliczny dźwięk. Na początku myślałem, ze to dwumas. Mechanikiem nie jestem ale doszedłem do wniosku, ze to nie to. Zmieniając biegi gdy wciskam sprzęgło wydobywa się ten dźwięk tak jakby ocierał metal o metal (podobny jest jak klocki na tarczach hamulcowych są już na wykończeniu). Dźwięk ten jednak cichnie w miarę spadku obrotów silnika. Nawet na luzie gdy przygazuje i puszcze gaz to w miarę spadku obrotów dźwięk cichnie. Ostatnio byłem u kolegi który podpiął mi auto do kompa. Wyskoczyły 3 błędy : 1) 17664 energie cooland temps sensor G62 open or shot to plus P1256-35-10 intermittent 2) 17978 shareware version. to decode all dtcs P1570-35-10 pleas register activate intermittent 3) 17957 shareware version to decode all dtcs P1594-35-00 pleas register activate Koleś wykasował je i po przejechaniu ok km po podłączeniu jeszcze raz do kompa błędów już nie było. Niedawno wymieniałem termostat ale myślę, że to nic nie ma wspólnego z wydobywającym się dźwiękiem. Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam.
sebul Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Dzis wyjechalem z garazu i wyczailem, ze to dochodzi ze strony kierowcy z tylu , w bagazniku nie moglem tego zlokalizowac, co ta moze byc pod blastikiem a metalem zeby tak wibrowalo ? Bo z zewnatrz nic raczej nie slychac, a jak sie wsadzi glowe do bagaznika to slychwac ewidentnie, a po drugiej stronie cisza. Co tam moze wibrowac pod tym plastikiem obitym tapicerka w bagazniku ? ---------- Post dopisany 08-04-2013 at 22:58 ---------- Poprzedni post napisany 07-04-2013 at 23:48 ---------- Oto nagranie, nagralem jak auto stalo, wsadzilem telefon do bagaznika: Zippyshare.com
Rekomendowane odpowiedzi