kurpiu Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 Chciałbym przedstawić swoje maleństwo długo trwało doprowadzenie do obecnego stanu ale było warto:D Kopiłem je dość zaniedbane ale przebieg autentyk 158tys. Długo polowałem na ten kolor:D Wszystko robione własnoręcznie wiec wiem co mam:) Model: Audi S4 B5 1998r SINGLE TURBO Wyposażenie:Standard S4 Silnik: AGB, głowice APS, walki RS4, nowe wszystkie uszczelki śruby i rozrząd, centralna chłodnica oleju, turbo Gt3582 Układ dolotowy: Kolektor ssący RS style dopasowany do głowic, centralny cooler, orurowanie 3 cale Układ wydechowy: 3 cale na trzech tlumikach Układ hamulcowy: przód i tył RS4 b5 Układ napędowy: seria+ spiek cztery lapy Układ paliwowy: Walbro GS340 Zawieszenie: Amory RS4+sprezyny H&R dla RS4 Kola: S-line 18, 225\40\18 Srodek: Skora z alcantara Audio: Bose Moc: Bliżej nieznana Plany: Co do planow to wyglad taki jak jest mi pasuje jedynie wymiana turbin na single turbo i moc pod 600KM:) Plany ruszyly:) To byla pierwsza wersja niestety niechcialo sie zmiescic:) Male poprawiki i pasowalo jak nalezy
kurpiu Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 To ze kolory podobne i środki to tylko zbieg okoliczności:D
PiterA4 Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 dlatego pisze ala do jego fury zapewne brakuje troche ale widze ze bardziej na osiagi idziesz chyba:naughty:
duffy Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 ale pod maską mała ciężarówka dolarów ---------- Post dopisany at 18:43 ---------- Poprzedni post napisany at 18:42 ---------- ile masz na strzale z nitro ?
kurpiu Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 Co dolakieru to na wiosne bede z nim dzialal dopiero. Zdjecia byly robione po calej zimie stania w garazu wiec duuuzo kurzu jest. Strzal mam narazie 100KM.
Olaf Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 to lepiej sie pochwal czy zrobili ci te auto do ladu w tym programie Samochód marzeń: kup i zrób - Odcinek 1 - S03E01 - tvn player bo z tego co ogladalem to klepnieta z przodu byla i jakies wady tam byly wiec mow czy sie zakwalifikowales i ci podlubali ;p ? ---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:48 ---------- dla ciekawych od 1:30 jesli koledze zajeli sie tym autkiem to bedzie to pewno w jakims odcinku
kurpiu Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 Co do programu to dosc mocno sie znimi kłóciłem:) Mowili ze klepniete bylo a stwierdzili to po wygietej oslonie wydechu ktora sam wygiolem jak DP wymienialem. Po za tym silnik byl wyjety i wszystko jest ok Z wad to mialem jeden wachacz do wymiany oslony przegubow z przodu i inne pierdoly. Jeszcze wymyslili ze to nie jest orginalne S4 bo dyfer nie ma blokady jak stare S4 rece mi opadly. Ja wiem ze z przodu nie jest bite z tylo bylo cos robione ale to nie za mojej kadencji. Do programu sie nie dostalem bo mi powiedzili ze zadrogie auto:)
Olaf Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 heheh to niezle najlepiej by robili maluchy jak w 1 seri albo jakies golfy 2 szkoda ale widze ze i tak sie troche pozmienialo bo sa halo fele na bialo i pare innych rzeczy jak sie nie myle
kurpiu Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 Ano trzeba isc do przodu. Do programu zglosilem sie dla jaj. A i tak wszystko samemu trzeba bylo zrobic:D Oni wybrali auta przy ktorych bardzo malo jest roboty i lekkiej roboty. A umnie sprzeglo trzeba bylo zmienic i wydech. To juz bylo dla nich za duzo roboty. Ale w sumie wole samemu zrobic wiem co mam:D
Dev Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 Ano trzeba isc do przodu. Do programu zglosilem sie dla jaj. A i tak wszystko samemu trzeba bylo zrobic:D Oni wybrali auta przy ktorych bardzo malo jest roboty i lekkiej roboty. A umnie sprzeglo trzeba bylo zmienic i wydech. To juz bylo dla nich za duzo roboty. Ale w sumie wole samemu zrobic wiem co mam:D czyli cały program to pic na wode tak cos czułęm bo jak oglądąłem wszystkie odcinki to czasami wypowiedzi nie miały nic do rzeczywistości
Olaf Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 no dokladnie w sumie nie ma sie co dziwic bo zadnych fajnych aut nie bylo a w 1 seri w 1 odzicnku renowuja golfa 2 i jak widzialem jak sie wyzbyl rdzy i pomalowal ten tyl to
PiterA4 Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 wlasnie wypowiedzi czasami byly takie ze ze smiechu spadalem ze stolka:grin: jeb.. ich fura fajna Ps:moj tez byl odklejony od tira bo mam odprysk na masce
kurpiu Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 Ogolnie ludzie bardzo fajni. Warsztat tez niezly. Ale dzisiaj byl odcinek z mercem roboty na jeden dzień. Oni wybrali 14 aut i do końca czerwca muszą wszystkie zrobic. Adam powiedział odrazu, ze to auto jest za drogie nawet jak powiedziałem ze wszsytkie czesci sa kupione i wystarczy je wymienic to zaczeli wymyslac co innego. Wiadomo to tylko program.
Olaf Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 ale ogolnie widac ze pracowales cos nad swoim bo w programie troche gorzej sie prezentowala chyba ze ja tak ladnie wypucowales ;p
kurpiu Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 hehe robilem i to sporo nawet ja umylem bo jak jechalem na nagranie to deszcz padal hehe Duzo pracy i nerw mnie to auto kosztowalo:)
Olaf Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 wazne ze bylo warto efekt zadowalajcy i pewno bardzo satysfakcjonujący do ciebie
kurpiu Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 Dokladnie. Jeszcze tylko ogarne pare rzeczy i musze pomierzyc to auto dokladnie. Jak dobrze pojdzie to wybiore sie na bemowo w kwietniu.
slavko87 Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 Ja wiem ze z przodu nie jest bite ) moze nie jest bite ale przednie blotniki poliftowe ma albo ktos wycial na wiekszy kierunek dziure? Furka kozak tylko ja dopiescisz i bedzie malina:wink:
Rekomendowane odpowiedzi