mikeforce84 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Panie i panowie jest problem. Co zrobić z plamkami pianki montażowej na siedzeniu fotela z jasnej skóry?
SnOOpie Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 A zmywaczem do pianki probowales? Jest taki specjalny, tylko musialbys spróbować w niewidocznym miejscu najpierw.
pawex01 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Koledzy, nadszedł czas ogarnięcia tapicerki, ostatni raz była konserwowana przez specjalistę dwa lata temu. Skóra po czyszczeniu nie była śliska, ani matowa, po zastosowanym środku do dzisiaj pachnie słodkawym zapachem, niestety fachowiec nie pochwalił się co to był za preparat. Na obecną chwilę troszkę zaniedbałem tapicerkę, zrobiła się szorstka, pojawiły się małe spękania, pomarszczenia itd. Zastanawiam się nad zakupem polecanego wszędzie zestawu firmy Gliptone: Liquid Leather Cleaner GT12 (250 ml), Liquid Leather Conditioner GT11 (250 ml) do zaniedbanej tapicerki. Mam pytanie czy nadaje się on do czarnej skóry, czy rzeczywiście pozostawia miły zapach ? Z góry wielkie dzięki za pomoc Te środki jakościowo są ok, ale zapach to kwestia gustu. Producent pisze o zapachu ekskluzywnej skóry, ale mi się on kojarzy raczej z zapachem zapyziałej skórzanej kurtki janusza z wąsami albo fotelem po prababci i do tego zapach jest bardzo intensywny, przesiadłem się na środki Meguiarsa ze względu na to. Jeszcze jedno pytanie gdzie kupujecie specyfiki? jest spora rozbieżność w cenach na znanym portalu aukcyjnym ... czy możecie polecić jakiś sklep, który ma oryginalne produkty np. Gliptone?
mikeforce84 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 A zmywaczem do pianki probowales? Jest taki specjalny, tylko musialbys spróbować w niewidocznym miejscu najpierw. Właśnie dzisiaj udało się zmyć tym zmywaczem do pianki który de facto jest na bazie acetonu. Porobiło mi delikatne jaśniejsze plamy ale to dlatego że skóra nie była czyszczona. Teraz pozostaje mi kupić konkretny zestaw do czyszczenia i konserwacji skóry i przelecieć to wszystko to nie będzie już odbarwień. Dzięki
Zbig208 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Może ktoś polecić jakiś sprawdzony środek do czyszczenia i pielęgnacji alcantary w fotelach.
elkubunio Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Może ktoś polecić jakiś sprawdzony środek do czyszczenia i pielęgnacji alcantary w fotelach. Ja mogę polecić takie coś http://srodkiczystosci.net.pl/pl/p/CZYSTA-TAPICERKA-plyn-do-czyszczenia-tapicerki-samochodowej-usuwa-zabrudzenia-i-odswieza-500ml/375 kupiłem kiedyś przez przypadek i sprawdziło się. Co prawda słabo się pieni i na początku myślałem że to jakiś sh*t ale po wytarciu i wyschnięciu byłem zaskoczony skutecznością
acecoupe Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Chciałbym przedstawić krótką relację z przebiegu czyszczenia wydawać by się mogło czystej skóry. Prace wykonane przy pomocy CarChem Leather Cleaner. Preparat został przelany do butelki spieniającej również z Naszej oferty. http://www.sklepcarchem-silesia.pl/pl/p/CarChem-Leather-Cleaner-Czyszczenie-skory/62
bartekzks Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam panowie pytanie mój dróga połówka miała nie do końca suche paznokcie i został lekki ślad na siedzeniu. Czym to ruszyć woda nie pomaga namoczylem szmatke i potarlem lekko to troszkę zeszło lecz nadal cześć pozostała. Zmywacz do paznokci nie narobi szkód? Mogę go użyć? Czy cos innego? Jak tak to.co? Pozdrawiam Witam panowie pytanie mój dróga połówka miała nie do końca suche paznokcie i został lekki ślad na siedzeniu. Czym to ruszyć woda nie pomaga namoczylem szmatke i potarlem lekko to troszkę zeszło lecz nadal cześć pozostała. Zmywacz do paznokci nie narobi szkód? Mogę go użyć? Czy cos innego? Jak tak to.co? Pozdrawiam
Radex121 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Panowie co lepiej jest użyć po czyszczeniu skóry Colorlocka Leder Versiegelung czy Gliptone GT11 ???????
bolek80 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Witam panowie pytanie mój dróga połówka miała nie do końca suche paznokcie i został lekki ślad na siedzeniu. Czym to ruszyć woda nie pomaga namoczylem szmatke i potarlem lekko to troszkę zeszło lecz nadal cześć pozostała. Zmywacz do paznokci nie narobi szkód? Mogę go użyć? Czy cos innego? Jak tak to.co? Pozdrawiam Witam panowie pytanie mój dróga połówka miała nie do końca suche paznokcie i został lekki ślad na siedzeniu. Czym to ruszyć woda nie pomaga namoczylem szmatke i potarlem lekko to troszkę zeszło lecz nadal cześć pozostała. Zmywacz do paznokci nie narobi szkód? Mogę go użyć? Czy cos innego? Jak tak to.co? Pozdrawiam Spróbuj gdzieś na skórze w mało widocznym miejscu.
petrosdbz20 Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Hej. Mam pierwszy skórzany samochód i zastanawiam się, jak dbać o ciemną skórę. Poczytałem trochę Waszych postów, ale nie mogę wybrać niczego konkretnego. Zastanawiałem się nad tym zestawem: http://showcarshine.pl/skora/626-gliptone-full-zestaw-do-zaniedbanej-skory-.html Tylko, że skóra w moim aucie nie wydaje się być zaniedbana. Brać?
venom171 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Jak potraktujesz fotele i zobaczysz różnice to jednak stwierdzisz inaczej. Wal śmiało gliptona bo to bardzo dobry jakościowo produkt.
przemciotorun Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 stosuje do jesnej skory w domu i czarnej w samochodzie GT 12 + szczoteczka i Autoglym lether cleaner + szczoteczka - wedlug mnie efekt czyszczenia taki sam a spora roznica w cenie na plus dla AG GT 11 + aplikator i Autoglym lether balm + aplikator - po nalozeniu 2 warstw (drugiej po ko dobie) GT11 robi robote!!!
petrosdbz20 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 GT 12 + szczoteczka i Autoglym lether cleaner + szczoteczka - wedlug mnie efekt czyszczenia taki sam a spora roznica w cenie na plus dla AGGT 11 + aplikator i Autoglym lether balm + aplikator - po nalozeniu 2 warstw (drugiej po ko dobie) GT11 robi robote!!! Masz może sprawdzonego dostawcę lub namiar na cały zestaw?
przemciotorun Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 najczesciej kosmetyki zamawiam na carshowshine
zyla Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Ja polecam Colourlock. Czyściłem ostatnio fotele jasa skóra i jestem zadowolony z tego zestawu. Ja akurat mialem wersj soft.
simon__75 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Stosował ktoś z Was coś takiego ?1. Do pielęgnacji skórhttp://allegro.pl/colourlock-zestaw-do-czyszczenia-skory-vw-audi-hit-i6543238198.html#imglayer2. Do pielęgnacji alcantaryhttp://allegro.pl/colourlock-zestaw-do-czyszczenia-alkantary-alcanta-i6543254169.html
zyla Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Stosował ktoś z Was coś takiego ? 1. Do pielęgnacji skór http://allegro.pl/colourlock-zestaw-do-czyszczenia-skory-vw-audi-hit-i6543238198.html#imglayer 2. Do pielęgnacji alcantary http://allegro.pl/colourlock-zestaw-do-czyszczenia-alkantary-alcanta-i6543254169.html Ja stosowałem do skór taki zestaw: I polecam ten zestaw.Masz dwa zdjecia z efektem. Ja mam wersje soft,a jest jeszcze mocniejsza strong.
Rekomendowane odpowiedzi