PeryA4 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Nie zapala mi sie wogole kontrolka rezerwy gdy wskaznik wchodzi na czerowne kreseczki, nawet gdy praktycznie wskazuje juz brak paliwa... przy odpalniu silnika kontrolka swieci z innymi wiec nie jest spalona... co moze byc przyczyna?? Slyszalem tez o jakis sygnalach dzwiekowych, czy to prawda ?
Hugo Opublikowano 7 Grudnia 2006 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jak zapala się rezerwa to słychać takie piszczenie
PeryA4 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2006 problem w tym ze u mnie nic sie nie zapala i nic nie slychac
PeryA4 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2006 czujnik tzn ? how it works ? skoro wskaznik pokazuje dobrze to jak sie ma do tego kontrolka ?
pre_pl Opublikowano 7 Grudnia 2006 Opublikowano 7 Grudnia 2006 czujnik tzn ? how it works ? skoro wskaznik pokazuje dobrze to jak sie ma do tego kontrolka ? Pływak w zbiorniku paliwa daje okreslone napiecie, na podstawie którego zapalany jest sygnał (to już robi licznik). Także problem może być złożony Ja stawiam na pływak
Gość Kubowy Opublikowano 7 Grudnia 2006 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Może być uszkodzony czujnik paliwa bo jest w nim taka spiralka w postaci ścieżki drukowanej i chyba jakieś inne nadrukowane bajery Zamieściłem opis i fotki: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=951
PeryA4 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2006 ok dzieki bede cos kombinowal.. pozdro
retting Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jak chcesz sprawdzic czujnik paliwa to musisz zrobic tak: pod tylna kanapa jest taka czarna plastikowa przykrywka, zdejmij ja i bedziesz mial cztery przewody: dwa grube i dwa cienkie. Musisz wyciagnac te cienkie i zewrzec je ze soba. Jezeli wskaznik pokaze ci full to czujnik masz dobry a jak nic sie nie zmieni to musisz szukac innych przyczyn.
Rekomendowane odpowiedzi