Murdzu12 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Koledzy mam takie male pytanko, przymierzam sie do zamontowania modulu DRL, zeby on chodzil prawidlowo to musze instalowac wlacznik drl, czy wystarczy zakupic modul podlaczyc go i wszystko bedzie dzialalo??
habcio19 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Wlacznik drl to tylko opcja zebyć mógl włączyc/wyłączyc DRL(modul) ja np mam wlacznik dla chociaz uzylem go na poczatku pare razy dla zabawy czy dziala:) teraz mam cał czas na "1"
Murdzu12 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 czyli nie musi byc tego wlacznika zeby modul dzialal prawidłowo??
nitroo Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Nie musisz, ale pamiętaj, że wtedy DRL zawsze Ci będzie działało.
Murdzu12 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 tzn jak zawsze?? jak wlacze swiatla mijania to nie wylacza sie DRL?? bez tego wlacznika??
nitroo Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zawsze w sensie po każdorazowym odpaleniu, nawet pod domem, gdy będziesz potrzebował np. w zimie zagrzać auto - w sensie na 0 lub "Auto" we włączniku świateł. Pozycyjne i mijania powinny wyłączać dzienne.
Murdzu12 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 aha no to teraz juz wszystko wiem dzieki za info
erchi Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Podłączyłem wg zaleceń producenta czarny przewód od modułu do plusa po stacyjce (czyli pod bezpiecznik nr5), na tę chwilę światła DLR zapalają się i nie gasną/mrugają podczas pracy silnika. Będę obserwował zachowanie modułu, ale nie powinno być już niespodzianek.
ucho.77 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Po co podpinasz przewód po stacyjce jak on do niczego nie jest potrzebny, moduł sam startuje po odpaleniu auta
erchi Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Moduł wygaszał i zapalał światła jak mu się podobało, napisałem do wytwórcy, zalecił podłączenie czarnego przewodu. Światła startują po odpaleniu auta zupełnie jak bez podłączonego czarnego przewodu. Na tę chwilę nie zaobserwowałem wygaszania/zapalania podczas pracy silnika, więc można spokojnie przyjąć, że pomogło.
krisssx Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Pany zakładał ktoś żarówkę led do drl? Działa to jakoś?
_quattro_ Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Pany zakładał ktoś żarówkę led do drl? Działa to jakoś? Działa. Ja sprawdzałem z odpowiednim rezystorem ale świateł drogowych wtedy nie ma na tej żarówce (fatalna świecą). Lepiej kupić jakieś żarówki H7 z białym światłem np. osram night breaker i tez ładnie wygląda Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez _quattro_
nitroo Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Lepiej kupić jakieś żarówki H7 z białym światłem np. osram night breaker i tez ładnie wygląda Dokładnie. I do tego postojówki np. Osram Cool Blue
krisssx Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Pany zakładał ktoś żarówkę led do drl? Działa to jakoś? Działa. Ja sprawdzałem z odpowiednim rezystorem ale świateł drogowych wtedy nie ma na tej żarówce (fatalna świecą). Lepiej kupić jakieś żarówki H7 z białym światłem np. osram night breaker i tez ładnie wygląda Dziękuję takiej odpowiedzi oczekiwałem proste szkoda pieniędzy w przypadku drl na led lepiej dobra h7 i z bani [emoji3]
giemar Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 BARDZO CI dziekuje za odpowiedź. Czyli wychodzi na to że niektóre przysłony po prostu były bardziej wrażliwe.
GRESTA88 Opublikowano 17 Maja 2015 Opublikowano 17 Maja 2015 Jeśli mam regulację świateł i CLH to tak powinno być podłączone żeby DRL można było wyłączyć z włącznika CLH ? http://allegro.pl/mo...5346055867.html Czy ten DRL może być ?
nitroo Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Jeśli mam regulację świateł i CLH to tak powinno być podłączone żeby DRL można było wyłączyć z włącznika CLH ? Nie. W pierwszym poście na dole spojlera masz info o podłączeniu przekaźnika.
kkamil.sline Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Panowie mam moduł DRL światła mijania 30%-40% zakupiony na allegro za ok. 60zł i po podłączniu w prawej lampie dużo jaśniej świeci żarówka. Lampy to XENON + H7. Co może być tego przyczyną ? Panowie mam moduł DRL światła mijania 30%-40% zakupiony na allegro za ok. 60zł i po podłączniu w prawej lampie dużo jaśniej świeci żarówka. Lampy to XENON + H7. Co może być tego przyczyną ? dodam że to nie wina żarówki.
ziomal-84 Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Proponuje dać na cewkę przekaźnika diodę zaporową dla bezpieczeństwa zapobiega powstawaniu prądu samoindukcji, które dochodzi nawet od 200 do 400V. źródło http://mikrokontrolery.blogspot.com/2011/03/przekaznik-i-zaklocenia.html nie zapominajmy moduł drl jest zbudowany na mikro-kontrolerze
dydek1 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Działa i u mnie naprawde ciekawy mod Dziekuje za przydatne info !!! image hosting image url upload image hosting 20mb
Rekomendowane odpowiedzi