pila24 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Ok dziś przejechałem kilkadziesiąt kilometrów przy różnym stopniu zachmurzenia,przełączyło mi na światła mijania a po kilku minutach jak chmury lekko odpuściły (słońce nie wyszło) to mijania zgasły i wystartował drl. Więc trzeba przy takiej pogodzie odczekać dłużej,pewnie przy słonecznej pogodzie trwa to sekundy.
lachim20 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Nie dłużej tylko liczba w adaptacjach czujnika swiatla określa czas przelaczenia z mijania na drl a nie jak większość myśli czułość przy jakiej załącza się swiatla mijania. Chodzi o to że jak jest chwilowy tylko "jasny Dzień " np. po wyjechaniu z tunelu i zaraz znowu wjeżdżasz w tunel to żeby nie było dyskoteki. Pozdro.
pila24 Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 W dniu 29.01.2020 o 16:28, lachim20 napisał: Chodzi o to że jak jest chwilowy tylko "jasny Dzień " np. po wyjechaniu z tunelu i zaraz znowu wjeżdżasz w tunel to żeby nie było dyskoteki. Pozdro. Dziś miałem właśnie taki jasny słoneczny dzień, wjazd do tunelu-jakieś 2 sekundy i mijania włączyły się. Wyjazd tunelu i po 2 sekundach juz zgaszone. Więc nie do końca jest jak piszesz,zależy od poziomu jasności. Ciekawi mnie tylko dlaczego zasłanianie czujnika nic nie daje,u ojca w O2 z rls zasłonięcie czujnika odpala od razu mijania. W a4 zasłonięcie czujnika nie daje nic. Może korzysta jeszcze z 2 pozostałych czujników(nasłonecznienia od klimy oraz jasności z licznika)?
Daniel89wr Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 U mnie zasłonięcie czujnika zmierzchu normalnie działa. Zapalają się wtedy mijania
pila24 Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 7 godzin temu, Daniel89wr napisał: U mnie zasłonięcie czujnika zmierzchu normalnie działa. Zapalają się wtedy mijania W b7 jest inny czujnik niż b6
Biggi Opublikowano 27 Lutego 2020 Opublikowano 27 Lutego 2020 (edytowane) Czołem Świeży jestem, więc nie bijcie. Mam pytanie do kolegi @ucho.77 lub kogoś, kto zakładał ten moduł od użytkownika Be-Smart. Mam moduł w wersji LOW (z końcówką C) MODUŁ ŚWIATEŁ DŁUGICH DZIENNYCH DRL Dzienne 7048038914 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 118,99 zł - MODUŁ ŚWIATEŁ DŁUGICH DZIENNYCH DRL Dzienne (7048038914). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących! Czy to podejdzie? Czy nie mam się co łudzić? Czytałem, że przekładka wersji LOW na HIGH to sporo rezania, więc pewnie sobie odpuszczę czujnik zmierzchu itp. ale zalezy mi dość mocno na DRL w drogowych (przyzwyczajenie). Poradzicie? Edytowane 27 Lutego 2020 przez Biggi
komzuald Opublikowano 27 Lutego 2020 Opublikowano 27 Lutego 2020 Godzinę temu, Biggi napisał: Czołem Świeży jestem, więc nie bijcie. Mam pytanie do kolegi @ucho.77 lub kogoś, kto zakładał ten moduł od użytkownika Be-Smart ( MODUŁ ŚWIATEŁ DŁUGICH DZIENNYCH DRL Dzienne 7048038914 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 118,99 zł - MODUŁ ŚWIATEŁ DŁUGICH DZIENNYCH DRL Dzienne (704... Czy to podejdzie? Czy nie mam się co łudzić? Czytałem, że przekładka wersji LOW na HIGH to sporo rezania, więc pewnie sobie odpuszczę czujnik zmierzchu itp. ale zalezy mi dość mocno na DRL w drogowych (przyzwyczajenie). Poradzicie? podejdzie bez problemu, ja mam ten modul u siebie
Biggi Opublikowano 27 Lutego 2020 Opublikowano 27 Lutego 2020 Czyli spokojnie się podepnę przewodami z modułu do MCE? Superowo...Bardzo dziękuję za info
komzuald Opublikowano 27 Lutego 2020 Opublikowano 27 Lutego 2020 8 minut temu, Biggi napisał: Czyli spokojnie się podepnę przewodami z modułu do MCE? Superowo...Bardzo dziękuję za info tak, wszystkie potrzebne kable tam sie znajduja
Biggi Opublikowano 27 Lutego 2020 Opublikowano 27 Lutego 2020 (edytowane) @komzuald Bardzo Ci dziękuję za info, mam nadzieję, że sobię poradzę z wpinaniem. PS. Kurcze dopiero teraz widzę, że obcięło kawałek mojego posta. Mam moduł w wersji LOW (z końcówką C) - dlatego pytałem. Wyedytowałem posta. Edytowane 27 Lutego 2020 przez Biggi
komzuald Opublikowano 27 Lutego 2020 Opublikowano 27 Lutego 2020 2 godziny temu, Biggi napisał: @komzuald Bardzo Ci dziękuję za info, mam nadzieję, że sobię poradzę z wpinaniem. PS. Kurcze dopiero teraz widzę, że obcięło kawałek mojego posta. Mam moduł w wersji LOW (z końcówką C) - dlatego pytałem. Wyedytowałem posta. z tego co pamietam modul potrzebuje tylko kable zasilania swiatel drogowych, oraz postojowek przod - a modul LOW je posiad, czyli bedzie dzialac. Jakbys mial problemy z podlaczeniem pisz priv
doman96b6 Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 Moduł od be smart po ok. roku zaczął mi się wyłączać i włączać,kup coś innego,np moduł leopard,bardziej konfigurowalny
kamil-vag Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 U mnie od proeltec też zaczął głupiec, w końcu padł jeden kanał na drogowe, do tego nadpalone styki przy wtyczce, trochę luźne konektory... Teraz ja i kilka osób z forum mamy inny, i jak na razie jest dobrze, jest tani a ma prawie wszystko co inne droższe. Do B6 polecam napisać do sprzedawcy, żeby wysłał Wam z np 20% mocy, bo odbłyśnik jest duży i świeci trochę wyżej od mijania... Przez co może się wydawać że daje po oczach... Ja mam teraz wersję z możliwością przełączenia 20 / 30% https://allegro.pl/oferta/modul-swiatel-dziennych-drl-z-regulacja-mocy-8928795095?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
pila24 Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 7 minut temu, kamil-vag napisał: Ja mam teraz wersję z możliwością przełączenia 20 / 30% A w opisie jest 30/40%...
kamil-vag Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 Tak, więc trzeba poprosić o wersję 20/30
pila24 Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 Myślę że moje 30% jest odpowiednio widoczne nawet z kilometra w dzień więc tak zostanie ?
kamil-vag Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 Mnie trochę zastanowił fakt, że jadąc w dzień po autostradzie, widziałem jak podświetlam znaki z DRL może to normalne... może nie... chce zobaczyć jak to będzie na tych 20%... jak za ciemno wrócę do 30. Do tej pory jeszcze nikt mi nie migał nigdy na tych 30, wiec myśl, że nie ma tragedii... myślałem też czy nie przenieść drl w halogeny na ledach po prostu...
Biggi Opublikowano 28 Lutego 2020 Opublikowano 28 Lutego 2020 (edytowane) Dokonałem zwrotu (mam nadzieje, że sprzedawca przyjmie bo w sumie jeszcze nie wysłał przesyłki) Zainteresował mnie mocno ten zestaw bo posiada czujnik zmierzchu. Moduł Świateł Dziennych DRL/Czujnik Zmierzchu/USB 6891309632 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Nie planuję wstawiania lusterka fotochrom , ale czy w takim układzie ten czujnik zmierzchu się ogarnie ze światłami w B6? To by mnie totalnie urządzało (pod warunkiem, że zmienię włącznik świateł na wersję z AUTO - ale pewnie bez jakiegoś rezania się nie obejdzie) Poradzicie? Edytowane 28 Lutego 2020 przez Biggi
Lukasz_mk2 Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Panowie tak czytam co tu piszecie i mam zagwozdkę, 2 lata temu zakupiłem moduł dziennych od be-smart i powoli zabieram się za jego montaż Kupić lepiej coś innego, czy awarie tego modułu to tylko jednostkowe przypadki???
pila24 Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 Sporo tych awarii ostatnio modułu od be-smart. Lepiej zainteresować się innym modułem, nie słyszałem by inne tak padały.
Rekomendowane odpowiedzi