Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na bank za to drugie, bo jeszcze nie słyszałem o przypadku mandatu za samo posiadanie...

Opublikowano
  • Autor

Na jakiej podstawie dostałeś mandat?

Za brak oznaczeń na kloszach?

B6 nie ma wogole oznaczeń na kloszach,a żeby sprawdzić trzeba lampę zdemontować!

Opublikowano

Dokładnie, w latach produkcji B6 nie było obowiązku jazdy na dziennych, pewnie dlatego też nie ma oznaczeń. Chyba, że się mylę :eusathink:

Z drugiej strony, to niezły służbista musiał być, te osły do wszystkiego się mogą przyczepić. Ale skoro masz same dzienne bez pozycji, to jednak trochę ciężko, nawet według przepisów :whistling:

Opublikowano
  • Autor

W b6 h7,xenon czy xenon plus żadna z tych lamp nie ma oznaczeń na szkle

Opublikowano

Nie było oznaczeń, bo fabrycznie nie szły z dziennymi.

A policjanci sprawdzają teraz wszystko, światła, opony, przednią szybę, raz mi się zdarzyło, że nie mieli się do czego przyczepić, to zaczęli.. sprawdzać stan techniczny auta, w tym hamulec ręczny.

Opublikowano
  • Autor

trep na drodze ci stwierdził że fabrycznie nie bylo,musiałeś na pasionata marki trafić

masz w aucie xenon?

Pokaż mi w b6 oznaczenie xenon na szkle

Edytowane przez ucho.77

Opublikowano

Nie o to chodziło. grzes pisał o oznaczeniu w odniesieniu do świateł dziennych, a nie ogólnie o oznaczeniu lamp w b6.

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to że na drodze nawet przy zwykłych lampach h7 i mając założone do nich srenony policjant nie ma jak sprawdzić/udowodnić nam ze to jest lampa nie przystosowana do xenona,musiałby ją zdemontować a stwierdzenie że tam leży przetwornica tretytka zlapana nie wystarczy

Pomijam fakt spryskow

Opublikowano

Znając życie, zabierze dowód i karze udać się do skp celem wydania stosownego zaświadczenia.

Opublikowano

przyłączę się do tematu, ja mam z kolei pytanie czy kiedys ktoś z Was, posiadając moduł drl w b6, był na przeglądzie w SKP i jak sprawa się miała wg badacza technicznego auta?

Opublikowano

Jest jedno trafne stwierdzenie, że jak będzie chciał się przyczepić, to i tak to zrobi. A chyba lepiej, żeby miał za co. Ciężko się pogodzić z faktem, że tak frajer zabiera Tobie dowód, za jakąś duperelę, którą możesz na parkingu naprawić :facepalm:

Kiedyś w Borze miałem klapę US no i dorobioną na allegro tablicę wymiarów US, oczywiście bez homologacji. Mimo, że swoją ori miałem w bagażniku, to i tak nie poszedł na przełożenie na miejscu. A największa beka, że miałem wszystkie szyby przyciemniane i o to się nie przywalił :facepalm: ........zrozumieć tę grupę społeczną, to trzeba kilku profesorów ze stanów :grin:

Opublikowano

Z jednej strony przy każdej kontroli prócz dmuchania i dokumentów jest intensywne sprawdzanie oświetlenia pojazdu, czy broń Boże nie mam wstawionych LEDów w miejsce pozycyjnych W5W albo przepalonej żarówki stopu. Znajomemu zabrali dowód za spaloną jedną z dwóch żarówek oświetlenia tablicy rejestracyjnej.

Z drugiej strony ludzie jeżdżą z założonymi chińskimi zenonami o niebieskiej barwie i strumieniu tak potężnym, że starczyłoby na oświetlenie jeszcze dwóch aut. Pomijając sam fakt ustawienia wysokości świateł, oślepiają innych użytkowników dróg. I za to nikt się nie weźmie..

Opublikowano

To się nazywa....fart :wink:

Ale za to powinien być ostry mandat i punkty, niekiedy nie można jechać, bo jakis baran z naprzeciwka hidy sobie wrzucił w golfa III i uważa się za kozaka :facepalm:

Opublikowano

Moduł wrzuce tak czy siak takze w razie kontroli bede twardy hehe. A co do tych idiotów którzy jeżdżą i oślepiają to brak słów. Naprawde. A najgorsze jest to że jest ich coraz więcęj...

Opublikowano

Jest jedno trafne stwierdzenie, że jak będzie chciał się przyczepić, to i tak to zrobi. A chyba lepiej, żeby miał za co. Ciężko się pogodzić z faktem, że tak frajer zabiera Tobie dowód, za jakąś duperelę, którą możesz na parkingu naprawić :facepalm:

Kiedyś w Borze miałem klapę US no i dorobioną na allegro tablicę wymiarów US, oczywiście bez homologacji. Mimo, że swoją ori miałem w bagażniku, to i tak nie poszedł na przełożenie na miejscu. A największa beka, że miałem wszystkie szyby przyciemniane i o to się nie przywalił :facepalm: ........zrozumieć tę grupę społeczną, to trzeba kilku profesorów ze stanów :grin:

sprawdzanie kiedyś i teraz szybek nadal jest na zasadzie macania paluszkami ranciku :D

Edytowane przez dydek1

Opublikowano

Jakiś czas temu szukałem B7 z oryginalnie zamontowanymi DRL żeby sprawdzić lampę czy ma oznaczenia - nie było

Edytowane przez _quattro_

Opublikowano

Panowie, a jak to wygląda w rozporządzeniu?

Czytam właśnie materiały z początków stosowania świateł DLR w Unii E. i znalazłem takie coś:

W autach rejestrowanych do końca 2009 roku światła dzienne mogły zapalać się wraz ze światłami mijania, w tych rejestrowanych od 1 stycznia 2010 roku światła do jazdy dziennej muszą zapalać się wraz z silnikiem, a wyłączać, gdy zapalane są światła mijania, drogowe, lub przednie światła przeciwmgłowe.

Przeciwmgłowe z kolei zapalają się tylko i wyłącznie po włączeniu świateł pozycyjnych i/lub mijania, co wyklucza jednoczesne używanie świateł pozycyjnych i do jazdy dziennej.

Jak to obecnie wygląda w przepisach?

ps. ciekawostka: w nowym A6 światła przeciwmgłowe dają się włączyć tylko po włączeniu świateł mijania. Z pozycyjnymi nie działają.

Opublikowano

No tak szukał oznaczenia na lampach i twierdził że to nie są drl. A ledwo w postojowych nie zauważył. Jak zacząłem mu tłumaczyć to zaczął szukać co innego wię wolałem odpuścić bo jeszcze by się uparł na coś innego i dowód zabrał.. A tego nie wiedziałem że nie było oznaczeń na lampach.

Opublikowano
  • Autor

No tak szukał oznaczenia na lampach i twierdził że to nie są drl. A ledwo w postojowych nie zauważył. Jak zacząłem mu tłumaczyć to zaczął szukać co innego wię wolałem odpuścić bo jeszcze by się uparł na coś innego i dowód zabrał.. A tego nie wiedziałem że nie było oznaczeń na lampach.

na pierwszej stronie było o tym

Opublikowano

Przeciwmgłowe z kolei zapalają się tylko i wyłącznie po włączeniu świateł pozycyjnych

W jakim aucie uda się włączyć przeciwmgłowe z pozycyjnymi??