Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu uprzedzę pytania - takie piny wchodzą w kostkę do regulacji świateł/DRL/CLH :arrow2:http://allegro.pl/2konektor-pin-zenski-mqs-0-2-0-50mm2-000-979-009-e-i4940022916.html

Swoją drogą, będę montował u siebie DRL, ale bez włącznika DRL, bo mam włącznik regulacji świateł i CLH. Podpowiecie jak podłączyć ten włącznik http://allegro.pl/przelacznik-wlacznik-swiatel-podswietlany-f-vat-i4971432792.htmlzamiast przekaźnika?

Edytowane przez nitroo

Opublikowano

Od razu uprzedzę pytania - takie piny wchodzą w kostkę do regulacji świateł/DRL/CLH :arrow2:http://allegro.pl/2konektor-pin-zenski-mqs-0-2-0-50mm2-000-979-009-e-i4940022916.html

Swoją drogą, będę montował u siebie DRL, ale bez włącznika DRL, bo mam włącznik regulacji świateł i CLH. Podpowiecie jak podłączyć ten włącznik http://allegro.pl/przelacznik-wlacznik-swiatel-podswietlany-f-vat-i4971432792.htmlzamiast przekaźnika?

Nie lepiej wykorzystać włącznik CLH? Obsługiwałby wtedy dwie rzeczy CLH i DRL a jeśli nie i chcesz jednak wykorzystać ten z allegro to jego podłącza się na dwa sposoby, wszystko zależy czy chcesz żeby działała w nim kontrolka czy ma spełniać tylko funkcję "włącz - wyłącz" bez kontrolki

Opublikowano

No przyznam szczerze, że coraz bardziej się zastanawiam, aby podłączyć to do CLH... Pin 7, tak? I wówczas potrzebuję przekaźnik, zgadza się?

PS. A jesteś w stanie mi rozpisać, jak ewentualnie ten włącznik podłączyć, aby kontrolka się świeciła?

Opublikowano

No przyznam szczerze, że coraz bardziej się zastanawiam, aby podłączyć to do CLH... Pin 7, tak? I wówczas potrzebuję przekaźnik, zgadza się?

Kurcze nie jestem pewnien ale włącznik CLH działa odwrotnie niż DRL, zdaje mi się, że gdzieś w temacie ucho pisał na ten temat

Edytowane przez _quattro_

Opublikowano
  • Autor

:OMG:

Nitroo bez obrazy głupiego przełącznika nie umiesz podłączyć do którego trzeba tylko +/- podpiąć a wątku od Grzeska udziela się choćbyś się znał

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/301862-schemat-instalacji-clh-drl-h7-w-a4-b6/:wtf:

.

Jak użyć przełącznika od clh jest w pierwszym poście :wink:

Edytowane przez ucho.77

Opublikowano

Te mody, które już zrobiłem to wiem, co i jak i dlatego się udzielam.

Spoko, poradzę sobie.

Opublikowano
  • Autor

Do tego jak dobrze kojarzę to już raz się o ten przełącznik pytałeś :eusathink:

Opublikowano

Panowie,
Chciałbym też u siebie zamontować takie światła dzienne.. Kupując moduł od firmy z pierwszego posta..

Ale mam pytanko - Czy mogę ominąć montaż przełącznika DRL (0/1) i przekaźnika?

Mam u siebie Bi-Xenon fabrycznie, czyli autopoziomowanie też jest..
Nie do końca widzę potrzebę w posiadaniu włącznika/wyłącznika DRL.. a CLH też nie potrzebuje.

36_2.jpg Włącznik DLR 8E1 919 094 C 5PR

20141229_171558.jpg Przekaźnik PR0004

Chcę by to działo tak jak jest stworzone, czyli odpalało długie na 30% po odpaleniu auta, a wyłączało razem z gaszeniem silnika,

oraz po włączeniu postojówek i dalej mijania..
Mruganie długimi też musi działać - i na dziennych i na mijania.

Schemat podłączenia mniej-więcej rozumiem. Tylko co z tymi dwoma elementami?

Opublikowano

Podlaczasz wg. schematu zawartego w komplecie. Bez przekaźnika i przełącznika DRL/CLH.

Opublikowano

Też tak sobie myślałem, ale szukałem upewnienia..

Bo dla mnie włącznik DRL i CLH to niepotrzebny koszt..

Dobra, czyli montaż ze schematu modułu, a nie forum :thumbup1:

A podpowiedz jeszcze, jak to z używaniem długich?
Bo parę postów wcześniej czytałem o problemach z drganiem soczewki i "grzaniem/topieniem" modułu?! :blink::disgust:

Dodam, że mam wymienione soczewki na te z B8.

Opublikowano
  • Autor

Grzanie topienie tyczylo się sd2

Opublikowano

Ja zbyt krótko używam narazie, żeby być obiektywnym. Jeśli chodzi o drgania soczewki, to nie zaobserwowalem. Co do długich to czasami nie można ich włączyć na stałe. Mrugnięcia zawsze działaj.

Opublikowano
  • Autor

Grześ od kiedy da radę zapalić na stałe długie jak mijania nie świecą

:eusathink:

Takich rzeczy nawer w erze nie bylo :grin:

Opublikowano

Grzes to nawet ja wiem. Ale mi nie świecą przy włączonych xenonach. Nie wiem od czego to zależy. Ale raz działa a raz nie. :wink:

Także nie łap mordeczko za słówka ;)

Opublikowano
  • Autor

To manetki najprawdopodobniej siada :wink:

Opublikowano

Też tak przypuszczam.Ale na razie nie biorę do bani. Ważniejsze są mrugnięcia ;-)

Opublikowano

Drl w drogowych fajna sprawa ale panowie z Policji mają inne zdanie. Długo nie pojeździłem i już dostałem nagrodę od nich :). Jeszcze raz i zamiast taniej wyjdzie drożej.

Opublikowano

Za co konkretnie dostałeś mandat?

Opublikowano

Drl w drogowych fajna sprawa ale panowie z Policji mają inne zdanie. Długo nie pojeździłem i już dostałem nagrodę od nich :). Jeszcze raz i zamiast taniej wyjdzie drożej.

Dostałeś za sam fakt posiadania DRL w drogowych, czy za jednoczesne działanie DLR i postojowych?

Opublikowano

Wydaje mi się że prędzej za to drugie.....