drex87 Opublikowano Sobota o 21:11 Opublikowano Sobota o 21:11 3 godziny temu, D4kai napisał(a): Cześć wszystkim, lekko odkopię. Pacjent: Audi A4 B7 z MCE w wersji High. Wyposażenie: włącznik z auto, czujnik zmierzchu i fotochrom w lusterku, CLH, światła H7/H7. Przerobiłem za pomocą kolegi z forum światła mijania na soczewki. Zamontowałem moduł lepard am.010.1. Podłączyłem fioletowe do pinów 16 i 18 gniazda B, (biało czarny i biało żółty). Kabel od wyłączania (zielony w lepardzie) podłączyłem pod prawe światło postojowe - szaro-czerwony, PIN 6 gniazda C Zasilanie i masa też ok. Nie podłączałem pomarańczowego (włączenie po stacyjce) i tego od CLH (to już mam). Efekt jest taki że nic się nie dzieje... Sprawdziłem multimetrem połączenie, czy szybkozłączki złapały - jest ok. W aplikacji Leparda moduł wykrywa napięcie akumulatora, jest powyżej napięcia włączenia. Nie wykrywa drogowych ani pozycyjnych. Pomoże ktoś w diagnozie? Czy w B7 powinienem to jakoś inaczej podłączyć? A dla czego nie podłączyleś plusa po stacyjce. Podłącz i będzie działał
Lukasz_mk2 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Podłącz włączanie po stacyjce, nie wiem czemu, ale jak montowałem u siebie drl miałem ten sam problem, że "po napięciu" nie chciało działać. Jak dzwoniłem do gościa od modułów to mi powiedział, że z audi jest często taki problem. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie wiadomo od czego to zależy - u jednych działa, a u innych niby w tym samym modelu auta już nie.
D4kai Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Dzięki wielkie, spróbuję podłączyć pod stacyjkę. Gdzie u siebie podłączaliście?
Rekomendowane odpowiedzi