Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zbyt Duże spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[/color]

Jeżdzę głownie tak zeby trzymać 1800-2200 obrotów. Biegi zmieniam miedzy 2000 a 2600. Mało kiedy wiecej. To jest diesel. Nie benzyna

[/color]

turbo-diesel[/b] czyli silnik średnio-obrotowy, a nie diesel czyli silnik niskoobrotowy, a to jest duża różnica- dużo ludzi to myli i jeździ turbo-dieslem jak dieslem, a to błąd. Potem dziwią się, że im auto muli albo turbo się zapieka :wink:

Diesel jak ma turbo to od razu nie robi go silnikiem średnio-obrotowym, w ciężarówkach maż turbo diesla, a silniki są nisko-obrotowe.

Ciekawe jak byś jeździł benzyną z turbiną.

Opublikowano

A4 B6 1.9 TDI, AWX, 130 KM. Na pełnym baku przejechałem 900 km na zbiorniku 70 litrów. Czyli średnie spalanie wychodzi 7,78L/100 km

Opublikowano
A4 B6 1.9 TDI, AWX, 130 KM. Na pełnym baku przejechałem 900 km na zbiorniku 70 litrów. Czyli średnie spalanie wychodzi 7,78L/100 km

70 ? a nie 65 ?

Opublikowano

Katalogowo jest 70l dla B6.

Opublikowano

a 66l dla quattro

ja srednie mam ok 8l, jazda raczej dynamiczna,

największe w trasie ok 12l , odcinek ok 100km ze średnią prędkością ok 200 km/h po autobahnie :) co i tak mi się wydaje nieźłym wynikiem, bmw 2.5l noPB przy takiej samej jezdzie paliła prawie 18l

normalnie w wawie, ok 9.5-10l z webasto, trasa 6-6.5l predkosci do 130 km/h

Opublikowano

Sporo.:shock3:

Mi tak średnio ok.6L/100 km bierze.

Opublikowano

U mnie w trasie 90-120km/h średnio 6l przy 17stkach. Klima non stop ON. Myślałem, ze coś nie tak ale jednak widzę po wpisach innych, że nie ma tragedii ;) Ogólnie jak sobie wyliczam od tankowania do tankowania to wychodzi 6.5l. Z tego 85% to trasa reszta miasto.

Opublikowano

Mój AWX po mieście w korkach przy bardzo delikatnej jeżdzie pali ok. 7,5-7,8 na trasie pomiedzy 4,6 min. a ok. 5,9 przy predkosciach pomiedzy 120-150 km/h a do zbiornika najwięcej udało mi się wcisnąć 75 litrów przy ok. połowie rezerwy (zasięg pokazywał 40 km) z odpowietrzeniem...

Opublikowano
Mój AWX po mieście w korkach przy bardzo delikatnej jeżdzie pali ok. 7,5-7,8 na trasie pomiedzy 4,6 min. a ok. 5,9 przy predkosciach pomiedzy 120-150 km/h a do zbiornika najwięcej udało mi się wcisnąć 75 litrów przy ok. połowie rezerwy (zasięg pokazywał 40 km) z odpowietrzeniem...

czyli 1800 obr i zmiana biegu, a potem dziwią się że turbo im się zapieka :wink:

---------- Post dopisany at 21:44 ---------- Poprzedni post napisany at 21:42 ----------

[/color]

Jeżdzę głownie tak zeby trzymać 1800-2200 obrotów. Biegi zmieniam miedzy 2000 a 2600. Mało kiedy wiecej. To jest diesel. Nie benzyna

[/color]

turbo-diesel[/b] czyli silnik średnio-obrotowy, a nie diesel czyli silnik niskoobrotowy, a to jest duża różnica- dużo ludzi to myli i jeździ turbo-dieslem jak dieslem, a to błąd. Potem dziwią się, że im auto muli albo turbo się zapieka :wink:

Diesel jak ma turbo to od razu nie robi go silnikiem średnio-obrotowym, w ciężarówkach maż turbo diesla, a silniki są nisko-obrotowe.

Ciekawe jak byś jeździł benzyną z turbiną.

Kolego co ty pieprzysz, nie porównuj ciężarówki gdzie jest kilkanaście biegów i inne obciążenia silnika z osobówką. Ktoś kiedyś napisał 10 przykazań jazdy turbo dieslem i tego się trzymaj a nie głupoty wypisuj na forum.

Opublikowano

Co ty masz z tym zapiekaniem ? Jeśli układ wtryskowy jest zdrowy, a turbo zostało dobrze wyczyszczone to nic się nie stanie przez bardzo długi okres użytkowania. 2,5 roku od czyszczenia turbo właśnie nie mam żadych problemów ze zmienna geometrią ( wiosna, lato dynamiczna jazda, jesień zima spokojna).

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Silnik awx opony 205 mniej mi spala w trasie jak afn a w mieście do 9.

Opublikowano
Co ty masz z tym zapiekaniem ? Jeśli układ wtryskowy jest zdrowy, a turbo zostało dobrze wyczyszczone to nic się nie stanie przez bardzo długi okres użytkowania. 2,5 roku od czyszczenia turbo właśnie nie mam żadych problemów ze zmienna geometrią ( wiosna, lato dynamiczna jazda, jesień zima spokojna).

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

w lato jeździsz dynamicznie, tylko w zimie spokojniej- w takiej sytuacji nie zapiecze się. Niektórzy uprawiają cały rok PSJ a potem się dziwią, że notlaufy łapią :wink: