Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zbyt Duże spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak pokazal FIS :wink: Wiekszosc czasu 170-180 czasami 160 i do 220 dwa razy :wink:

weź zobacz chwilowe spalanie to sie zdziwisz:decayed:

Wiadomka :)

Opublikowano
5l to tylko na aledrogo palą i to te dziatka rencisty.....

mój pali 4,5l ale na 50 km

Przestań... w zimie wracałem z Istebnej i 4,5L na 100km przy bardzo spokojnej jeździe (nie przekraczałem 100 km/h) na oponach 195/65/R15.

W ubiegłym roku najniżej udało mi się zejść do 5,3L też w zimie, ale na suchej nawierzchni z trojgiem pasażerów i pełnym bagażem, oraz przy niesprawnych pompowtryskiwaczach (90,7KM). :decayed:

Opublikowano

avf quattro

zima mieszany 8,5-9,0l

lato tryb mieszany 7,5-8,0l

nizej nie udało mi się zejść. Na dłuższych trasach jechane zazwyczaj na tempomacie 130-140km/h ponizej 6l/100km nie zszedłem nigdy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój awx na butach 17cali 225/40 przy nowej turbo(ciężkiej nodze ) 10 w mieście :)

Opublikowano

No to ja nie wiem... Ja swoim AWX-em codziennie dojeżdzam do pracy z wioski do "wielkiego miasta" jakim są starachowice :P (25km) i normalną jazdą odpalając zimnego i sprawdzając pod firmą nie przekraczam nigdy 5,5l/100km. średnio na drugim kompie nigdy nie resetując od zakupu pokazuje 5,8l/100km. Raz zaspałem i non stop but w podłodze pod firmą 6,6l/100km. Po samym mieście nie jeżdze to nie wiem. Ale wracając z Krakowa do Starachowice kilka razy jadąc normalną jazdą z przewagą na dymaniczną spalanie tak samo do 5,5l/100km. Komputer wskazuje dobrze bo za 100zł zawsze robie około 300km, raz więcej raz mniej. To chyba mam coś popsute ze spalaniem patrząc na wasze wyniki :P

Opublikowano

Mi normalnie w trasie ~7l, ale zauwazyłem, że po wymianie wtrysków spalanie spadło o około 1l/100km. Więcej powiem jak przejadę kilka baków, ale póki co po przejechaniu 300km spalanie znacznie spadło a dynamika i przyspieszenie wróciło... no i auto po chipie 131KM@170KM

Opublikowano

Zużycie paliwa, diesel - Audi A4 - julo23 - Motostat

tu mam wpisane tankowania od 4 lat. Średnia spalania 6.44L Tankuje tylko do pełna i licze ręcznie spalanie. Fis pokazuje u mnie b. dokładnie - czasami różnica jest do 0.2L

koła 225/40R18

tylko 3 razy na ponad 40 tankowań spalił mi więcej niż 7.0L

Także uważam że spalanie 8 czy 9 to jest za dużo na ten silnik.

Opublikowano

Także uważam że spalanie 8 czy 9 to jest za dużo na ten silnik.

ja uważam ze do osiągnięcia bez problemu dla kogoś kto porusza sie wyłącznie po mieście.

Osobiście przemieszczając się tylko po Warszawie ma kompie mam 8 l i więcej ( korki), wystarczy złapać trochę oddechu na obrzeżach miasta i spada 7-7,5

Opublikowano

a mój po programie pali tak:

Zużycie paliwa, diesel - Audi A4 - jakubekk - Motostat

średnia 6,4l

na autostradzie ok 140-150 5,8l

Jak jade mega spokojnie cały czas 80km/h na tempomacie to ostatnio mi spalił na trasie Bielsko-Biała -> Kraków 4,3l

FIS mi pokazuje idealnie jak kalkulator pod dystrybutorem bo sam go kalibrowałem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi Awx na walnietej przeplywce po mieście 13 pił. Po wymianie 9.Jak ogarnę turbo bo się przycina to może do 8 zejde.

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Opublikowano

U mnie codziennie dojeżdżając do pracy 23km (tryb głównie miejski) spalanie 6,3-6,5l/100km. W trasie przykładowo podczas zeszłorocznego wyjazdu na Chorwację (4 osoby, pełen bagaż) ok 5,3l/100km.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak jade 50 km/h w trasie i nie przekraczam 60km to pali mi 3l ................ale co nie którzy brednie tu wypisują :-}

Opublikowano

Dla mnie spalanie na poziomie poniżej 5l/100km jest już podejrzane, choćby nie wiem jak ktoś jeździł.

Opublikowano

Wedkarzowi ryby rosną a kierowcom spalanie spada. ;-)

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Dokładnie;)

Opublikowano

Pany nie kłucić się, regulator spalania znajduje się w prawym bucie :decayed::grin:

Moja kobieta jadąc na Mazury Audi A2, zrobiła spalanie na poziomie 4,2 l/100, z powrotem wracałem z nią, ja kręciłem fajerą i spalanie wyszło 6,6l na setkę:naughty:

Chyba było mocno pod wiatr i pod górę :polew:

Opublikowano

Po regeneracji pompowtryskiwaczy spalanie w trasie na poziomie ok. 4.5L/100 w trasie nie szalejąc to wynik książkowy audi i taki sam mam. 1400km na 1 zbiorniku pod korek autostradami Białystok - Holandia :) prędkość 120-130km :wink:. Więc skoro nie tankowałem po drodze chyba paliwo się nie mnożyło :P Silniki stworzone na trase bo w mieście to i 9 potrafi wsiorbać.

Opublikowano
Ile palą wasze bryczki ? Bo wydaje mi się że moja (AVF 2004r. 27000 tys km) stanowczo za dużo pali. W ruchu miejskim spalanie wacha się w granicach 9L na 100 km.

Malutki coś masz ten przebieg :naughty:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie sprawa w AWX wygląda następująco:

miasto zima, dojazd do pracy 11km w jedną stronę (korki,korki, korki) - 8,5-10l

miasto lato (z tego co zdążyłem zauważyć bo a4 mam od września) - 7,5-9,5l

trasa (dobra, gładka ekspresówka czy autostrada) 120-160km/h - 5,2-5,8l

trasa (doły, wąsko i niebezpieczeństwo wybiegnięcia zwierzyny leśnej, bez żartów:decayed:) 70-120km/h - 5,8-6,5l

Chyba w miarę mieszczę się w waszych statystykach czy coś może być nie tak?:wink:

Opublikowano
U mnie sprawa w AWX wygląda następująco:

miasto zima, dojazd do pracy 11km w jedną stronę (korki,korki, korki) - 8,5-10l

miasto lato (z tego co zdążyłem zauważyć bo a4 mam od września) - 7,5-9,5l

trasa (dobra, gładka ekspresówka czy autostrada) 120-160km/h - 5,2-5,8l

trasa (doły, wąsko i niebezpieczeństwo wybiegnięcia zwierzyny leśnej, bez żartów:decayed:) 70-120km/h - 5,8-6,5l

Chyba w miarę mieszczę się w waszych statystykach czy coś może być nie tak?:wink:

wszystko w normie