Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

cisnienie w oponach 225/40/18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie jak w tytule jakie cisnienie powinno byc do tych oponek auto to a5 b5 2.8 quattro avant dzis załozyłem po zimie i jakos tak dziwnie sie jedzie w sensie ze na nierownej drodze bez kolein wyrywa kierownice moze sie odzwyczaiłem od 18 od pazdziernika jezdziłem na 15 zimowych ale cisnienie nie zaszkodzi skontrolowac ,

Opublikowano

mysle, ze 2.5 powinno wystarczyc

Opublikowano

Patrzyłeś na wlepkę we wlewie paliwa ?

Opublikowano
  • Autor

nie patrzyłem ale tam nie bedzie koł o niestandardowym rozmiarze wiec dlatego moje pytanie

moje pytanie

Opublikowano

Ups, coś mi wzrok przymuliło i nie zajarzyłem nazwy tematu.

Sorry.

:facepalm:

Opublikowano

2.3 p/t wystarczy

Opublikowano
  • Autor

dzis byłem na stacji sprawdzic cisnienie i było wszedzie po 2.7 upuscułem do 2.4 i jakos gorzej sie jedzie w sensie jak najezdzam kołem na anierownosc łatki na jezdni to kierownice wyrywa

Opublikowano

No Pane coś za coś.....albo 15" i komfortowo się kręci albo 18" i trzeba pilnować by samochód jechał tam gdzie my chcemy jednak.

Opublikowano
  • Autor

wiem wiem kurcze zima na 15 to bajka sie smigało bedzie sie trzeba przyzwyczaic do 18 ale wyglad rekompensuje wszystko ;d

Opublikowano

Do samochodu osobowego tak samo jak na klapce pisze czyli 2.2-2.5

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem.....z tym samochodem osobowym...?

A4 to ogólnie osobówka :decayed::wink:

Skoro masz na wlepce 2.2-2.5 to takie ciśnienie jest zalecane w zależności od ilości ładunku i osób w samochodzie.

Opublikowano
  • Autor

do tych 2.2 na przod to nie był był bym tsk pewien silnik 2.8 wazy wiecej a wtedy mała dziura i po feldze

Opublikowano

Mam większe kg od Twojego auta i latam z ciśnieniem 2.3 p/t alu na razie całe :wink:

Opublikowano

Już letnie założyłeś ??

Przecież za oknem śnieżyca i wszystko białe.

Opublikowano

Ja przy passacie i oponach 235/45/17 pompowałem po 2,7 na przód a 2,6 na tył i tak też mi zalecali w serwisie. Na moje przy Twoich kapciach 2,3 to zdecydowanie za mało! Tyle pompuje się w 15", które na wszystkich nierównościach będą się uginać. A na wlepie masz zawsze podane ciśnienie dla opon, z którymi auto wyjechało z fabryki a więc podejrzewam że 15 lub 16". Wiem, to na pewno bo znajomy miał passata w serii z 17" oponami i na wlepie nie miał 2,3 tak jak ja tylko 2,7 ;)

Opublikowano
Już letnie założyłeś ??

Przecież za oknem śnieżyca i wszystko białe.

ja śmigam zimą na 17" :wink:

Ja przy passacie i oponach 235/45/17 pompowałem po 2,7 na przód a 2,6 na tył i tak też mi zalecali w serwisie. Na moje przy Twoich kapciach 2,3 to zdecydowanie za mało! Tyle pompuje się w 15", które na wszystkich nierównościach będą się uginać. A na wlepie masz zawsze podane ciśnienie dla opon, z którymi auto wyjechało z fabryki a więc podejrzewam że 15 lub 16". Wiem, to na pewno bo znajomy miał passata w serii z 17" oponami i na wlepie nie miał 2,3 tak jak ja tylko 2,7 ;)

2 cale różnicy i myślisz ,że trzeba powietrza dobijać...??? o 0.4-0.5??

miękko się robi jak jest 1,4-1,6 ciśnienie -podobnie jak przy 15"

Opublikowano

u mnie na wlepie w a4 b6 jest przewidziana guma 235 x 45 x 17 i jet tam na pusto 2.2 a przy pełnym aucie 2.6

Opublikowano

Dwa cale to bardzo dużo na moje - profil opony znacznie się zmniejsza i wątpie, że dobrą opcją jest pompowanie tyle co do 15 i 16" ale to tylko moje zdanie potwierdzone doświadczeniem wlep w innych pojazdach i tym co mi mówili w ASO.

A też wszystko zależy od silnika jaki mamy - ja porównywałem dwa passaty b6 - jeden wyjechał na 16" drugi na 17" i różnica na wlepach przy tym samym silniku była 2,3 a 2,6-2,7

Opublikowano
  • Autor

mało jezdze a w razie ataku zimy mam drugie auto na zimowkach kurcze duze rozbieznosci z tym cisnieniem jest na forum wiec zostne przy 2.4 we wszystkich kolach

Opublikowano
Dwa cale to bardzo dużo na moje - profil opony znacznie się zmniejsza i wątpie, że dobrą opcją jest pompowanie tyle co do 15 i 16" ale to tylko moje zdanie potwierdzone doświadczeniem wlep w innych pojazdach i tym co mi mówili w ASO.

A też wszystko zależy od silnika jaki mamy - ja porównywałem dwa passaty b6 - jeden wyjechał na 16" drugi na 17" i różnica na wlepach przy tym samym silniku była 2,3 a 2,6-2,7

to przy 19" ile byś wbił??