Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak podświetlania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Mam problem - ostatnio zniknęło mi podświetlanie deski rozdzielczej. Wszystkie bezpieczniki są dobre. Nie działa podświetlanie : licznika, radia, klimatronika, nawiewów.

Jakieś pomysły gdzie szukać problemu ?

Opublikowano

Powiem szczerze, że nie przerabiałem tego tematu ale szukaj tam gdzie według Ciebie biegnie obwód który podświetla Ci to wszystko, niech koledzy w temacie się wypowiedzą czy są jakieś przekaźniki od tego, może przełącznik zespolony przy kierownicy nie łączy ? Trzeba by obejrzeć czy gdzieś nie oberwał się przewód itp.

Opublikowano

sprawdz jeszcze raz bezpieczniki. one ksiazkowo sa troche zle opisane. u mnie przy jednym malym zwarciu poszlo wlasnie to o czym wspominasz. podpisane byl jakos jeden jako podswietlenie cos tam cos tam, a to akurat nie byl wcale ten. wyjmuj pokoleji i ogladaj, to pewnie bezpiecznik.

Opublikowano

one często przepalają się w taki sposób że tego można nie zauważyć :wink: sprawdź dokładnie bezpieczniki

Opublikowano

bezpieczniki do sprawdzenia nr: 3, 5 ,14 :wink:

Opublikowano

Jak wyjmowałeś zerary to mógł Ci isę pin z kostki wypiąć przy liczniku, ja tak miałem. Zielona kostka do sprawdzenia. ;)

Opublikowano

Przedzwoniłem wszystkie bezpieczniki. Licznik wyciągałem ... sprawdzić piny ? :)

Opublikowano

od wczoraj mam ten sam problem :facepalm: