Bogumił Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 A tak "poważnie" co możecie ciekawego napisać na temat tego silnika? Rozważam zakupienie Avant'a w 2,7BiT - jak wygląda eksploatacja tej jednostki? Wymiana rozrządu, tarcze hamulcowe, klocki, zawieszenie, jednym słowem wszystko. No i oczywiście wzbudzę zapewne oburzenie u niektórych ale zadam pytanie: a jak te silniki sprawują się z gazem? Pozdrawiam.
Mushu123 Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 No właśnie nie powiem, że i mnie kusi ta jednostka, napiszcie cosik o niej
Buba Opublikowano 4 Września 2013 Autor Opublikowano 4 Września 2013 Mówiłem że te silniki się nie psują? Pół roku minęło i jeden post. JEDEN
bediks Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Bo wszyscy jak kupia i się coś popsuje to nawet na forum sięe nie opłaca zakładać tematy tylko od razu albo do żyda albo spychaja z urwisk:decayed:
aenim Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Jako świeży nabywca 2.7T powiem tylko tyle, że zapier...nicza Z czasem będę się mógł wypowiedzieć na temat awaryjności, w chwili obecnej ma 250tys km i jest igła.
aenim Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Podziękował Zawsze się przyda, dobre zimówki teraz czas założyć, bo stare Nokiany do driftu się jedynie nadają
sokal Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Jako świeży nabywca 2.7T powiem tylko tyle, że zapier...nicza Z czasem będę się mógł wypowiedzieć na temat awaryjności, w chwili obecnej ma 250tys km i jest igła. To teraz jest Was dwóch
aenim Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Dwóch? Ciężko uwierzyć, w dwunastu bym ledwo uwierzył Mam zagwozdkę, gdyż obroty biegu jałowego minimalnie falują. Kolega twierdzi, że to kwestia cewek zapłonowych i nie ma szans ustawić obrotów na "sztywno" w obecnej postaci.
aenim Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Średnio 12 wychodzi, czasem spokojniutko, czasem się ścignie z kimś.
sawul Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 To bardzo mało to i moja 1.8t tyle spali.
aenim Opublikowano 9 Grudnia 2013 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Mam ogrzewany garaż, to w zimie daje bardzo dużo, silnik się rozgrzewa momentalnie i o wiele mniej pali na krótkich trasach. Moja 1.8T w poprzedniej A4 paliła koło 10 w mieście, tyle co S4 na raczej wolnej trasie. Ale... jak chcesz się sporo ścigać po mieście to ponad 20 litrów spokojnie weźmie. Chociaż jak porównuję z kolegi Imprezą STI, to S4 pali mało
quidy Opublikowano 14 Marca 2014 Opublikowano 14 Marca 2014 4 lata śmigam codziennie po 30-40km po warszawskich korkach. Poniżej 18l gazu nie zszedłem nigdy, nie da się I tak jak Buba mówi - po co ten dział? To się nie psuje, w ogóle
Buba Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Opublikowano 14 Marca 2014 GAZ???? PROFANACJA!!!!!!!!!!!! weź już lepiej nic nie pisz:facepalm:
mastapi Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Ciekawe ilu z Was nadal jest zadowolonych z tej jednostki a ilu już poszło z torbami Sam od trzech lat jestem po swapie w swojej B6 od razu zrobionej na 470/600 i nic wielkiego nigdy się nie stało . Drobne mankamenty owszem się pojawiały ale w proporcjach do tego ile radości z jazdy daje teraz auto to promil . Dlatego idziemy z mocą w górę .
Rekomendowane odpowiedzi