duke Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witajcie zastanawiam się nad zakupem autka z którym coś stało się z silnikiem, mam pytanie spotkałem autko A4 B7 2008r 140KM świeżo sprowadzone z Niemiec i jak to mówi sprzedający : Auto kupione od prywatnego właściciela, niestety podczas drogi powrotnej (przy obr 1200) coś stłukło w silniku - natychmiast zgasilem samochód (nie zaświeciła się kontrolka ciśnienia oleju). Po wstępnym sprawdzeniu w Niemczech rozrząd ustawiony jest poprawnie, więc nic wielkiego się nie stało, lecz po kosztach transportu przez ADAC i sciągnięciu auta do kraju nie mam juz niestety możliwości ani chęci naprawiać ten samochód. Na serwisie w Niemczech dowiedziałem się, że samochód ma już poprawiony układ smarowania silnika, tak więc nie występuje ryzyko zatarcia, pękających głowic czy tego typu rzeczy. auto ma oryginalny przebieg145tys , na koniec 2012 roku wymienione sprzęgło na nowe oraz turbosprężarka. Dziwne bo wydech ma na dwie strony, jest to wersja black. Co o tym myślicie? Co to może być? Jakie koszty? Pozdrawiam
Dev Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 bez solidnej diagnostyki ani rusz czy oprócz stukania sa jeszcze jakies objawy ? jest słaby dymi ???? itd itp
duke Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Prawdopodobna diagnoza to wałek w glowicy do wymiany I co więcej? Jak myślicie jest sens pakować się w to auto?
Andrzej B7 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 według mnie to liczyć trzeba 2 razy 145000 tyś. na LL - jeżdżona jeżeli chodzi o turbo . Sprzęgło w A4 zarżnąć to trzeaba talenta przy 145 tyś. , prędzej dwumas.Audi to nie Polonez!
piotrsob1 Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 W najgorszym przypadku drugi słupek do wrzucenia ... Jak z takim założeniem przyjmiesz kalkulację zakupu tego auta to nie wtopisz kasy , tylko ewentualnie coś zaoszczędzisz jak się bez wymiany motoru obejdzie
Rekomendowane odpowiedzi